تحلیل موسی غنینژاد از عطش قیمتگذاری دستوری
اکوایران: اقتصاد دستوری دارای دو جنبه نظری است: نخست، قیمتگذاری دستوری و دیگر، انواع مجوزها. هر دو این جنبهها ناشی از توهم دانش هستند که میتواند به شدت آسیبزننده به اقتصاد باشد.
به گزارش اکوایران، این دیدگاه را موسی غنینژاد، اقتصاددان برجسته، در گفتگوی اختصاصی با اکوایران مطرح کرده و به بررسی ابعاد مختلف اقتصاد دستوری میپردازد.
به اعتقاد او، سیاستگذاران اغلب توجه نمیکنند که قیمتهای بازار نشانهای از رفتار آگاهانه میلیونها فعال اقتصادی است که خواستههای آنها در قیمتها تجلی مییابد.
غنینژاد با اشاره به اینکه متغیرهای زیادی بر تعیین قیمت مناسب بازار تأثیر میگذارند و هیچ دانشی قادر به تسلط بر آنها نیست، ادامه داد: تنها توهم دانش است که میتواند تعیین کند قیمت مناسب بازار چیست.
وی همچنین هشدار میدهد که وقتی سیاستگذار در این فرآیند دخالت میکند، آزادی انسانها را محدود کرده و به حقوق آنها تجاوز میکند.
معمولا زمانی که واژه اقتصاد دستوری به میان میآید، به ذهن همگان مباحث مربوط به قیمتگذاری دستوری یادآوری میشود درحالیکه قیمتگذاری دستوری یکی از جنبههای مهم اقتصاد دستوری است. اقتصاد دستوری علاوه بر بازار شامل دستورات دیگری میشود که ناظر بر فعالیتهای اقتصادی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: عملیات ترکیبی دشمن در تهران، یک جنگ تمامعیار بود
-
پشت پرده شکار جنگندههای پیشرفته هند توسط پاکستان؛ رد پای پکن در عملیات شگفتانگیز
-
اعزام فوری هواپیمای آبپاش برای مهار آتشسوزی تالاب هورالعظیم
-
تعطیلات 3 روز برای پایتختنشینان؛ لغو طرح ترافیک در روز چهارشنبه
-
پیامی که پکن پس از جنگ 12 روزه برای دنیا ارسال کرد
-
رکود بیسابقه بازار مسکن در ۵۰ سال اخیر/ خریدار اولی از بازار حذف شد
-
روند قیمت طلا صعودی شد
-
عراقچی: دسترسی بازرسان آژانس امکانپذیر خواهد بود / آسیب به تأسیسات هستهای جدی بود
-
معوقات فروردین بازنشستگان چه زمانی پرداخت میشود؟