به گزارش اکوایران؛ دومین جلسه کارگروه توسعه نیروگاه‌های اتمی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و گزارشی از آغاز به کار ساخت واحدهای دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر در مهرماه سال جاری پس از ۵ سال وقفه به ارزش ۲۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ارائه شد.

محمد مخبر در این جلسه احداث نیروگاه های اتمی را گامی مهم و ضروری در جهت تامین برق پایدار کشور دانسته و گفته که توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای حرکتی در راستای رسیدن به ایران قوی است و همه دستگاه‌ها باید پشتیبانی‌های لازم را برای تحقق این برنامه انجام دهند.

براساس اظهارات معاون اول رئیس جمهور، احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه برق اتمی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، از مولفه‌های اقتدار کشور و مصداق بارز اثرگذاری توسعه صنعت هسته‌ای در ارتقا خدمت رسانی به مردم و تامین برق مورد نیاز کشور است. 

به گفته مخبر، علاوه بر این احداث نیروگاه برق اتمی از جهت تامین سلامت، امنیت غذایی، امنیت دارویی، ارتقای علمی در کشور دارای نقش و اهمیت فراوان است و به لحاظ اقتصادی نیز اثرات مثبت و سازنده‌ای برای کشور دارد چرا که طبق گزارش‌های ارائه شده هر نیروگاه هزارمگاواتی اتمی می‌تواند حدود یک میلیارد یورو در سال صرفه جویی اقتصادی در مصرف سوخت های فسیلی داشته باشد. 

معاون اول رئیس جمهور بر لزوم تدوین طرحی جامع جهت احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه اتمی مبتنی بر آمایش سرزمین تاکید کرده و گفته، لازم است وزارتخانه‌های نیرو و سازمان انرژی اتمی جلساتی مشترک برگزار و طرحی جامع برای احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه اتمی تدوین کنند به نحوی که تمام جوانب و ابعاد مختلف آن بر حسب نیازها و اولویت‌های کشور مشخص باشد و از اجرا و تحقق این هدف‌گذاری در میان مدت اطمینان خاطر پیدا کرده و بتوانیم دانش فنی لازم را برای ساخت نیروگاه‌های آینده در داخل کسب کنیم.

براساس اظهارات مخبر، به طور کلی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و احداث نیروگاه‌های اتمی اقدامی ضروری،‌ پرفایده و سودمند برای کشور است و در اولویت‌های دولت سیزدهم قرار دارد چرا که با آزادسازی سوخت‌های فسیلی می‌تواند ضمن بازگشت سرمایه‌گذاری درآمدهای ثانویه بسیاری نیز برای کشور به همراه داشته باشد.

در این جلسه که وزرای نیرو و ‌امور اقتصادی و دارایی نیز حضور داشتند،‌ رئیس سازمان انرژی اتمی گزارشی از روند پیشرفت مصوبات جلسه گذشته و وضعیت آغاز به کار ساخت واحدهای دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر در مهرماه سال جاری پس از ۵ سال رکود مطلق ارائه و تاکید کرد هم اکنون سه هزار نیرو بصورت شبانه روزی در حال کار بر روی پروژه هستند. 

گفتنی است پس از بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل مطروحه، ‌تصمیماتی در راستای تامین اعتبارات مورد نیاز، رفع موانع پیش روی و تسریع در ساخت واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر و برنامه ریزی برای گسترش ظرفیت خطوط انتقال برق تا زمان افتتاح واحدهای مذکور اتخاذ شد.