به گزارش اکوایران، صبح امروز، پنجشنبه یکم آذر 1403، مسعود پزشکیان به همراه جمعی از وزرای خود وارد سیستان بلوچستان شد.

خبر مرتبط
چرا پزشکیان در زاهدان فرود آمد؟/ جزئیات اولین سفر استانی رئیس جمهوری به سیستان و بلوچستان؛ 7 دستگاه به خط شدند

اکوایران: رئیس جمهور به محض رسیدن به زاهدان به عنوان نخستین مقصد سفرهای استانی‌اش، هدف از این سفرها را شنیدن صدای مردم و دغدغه های آنها و سعی و تلاش برای پیگیری و حل مشکلات عنوان کرد.

در این سفر، عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو نیز حضور داشت و پس از ورود به فرودگاه زاهدان در جمع خبرنگاران گفت:«استان سیستان‌ وبلوچستان استانی پهناور است و طرح مهمی قرار است برای انتقال آب از دریای عمان به زاهدان انجام شود. »

پیش‌روی دولت در طرح انتقال آب از دریای عمان

عباس علی‎ آبادی افزود:«طرح مهم انتقال آب از دریای عمان تاکنون پیشرفت ۳۲ درصدی تا زاهدان و ۱۸ درصدی تا مشهد را داشته است.»

وزیر نیرو ادامه داد:«طرح انتقال آب از تهلاب به زاهدان مورد دیگری بوده که در دستور کار قرار دارد و به زودی آماده خواهد شد.»

طرح انتقال آب دریا به فلات ایران از جمله اقداماتی بوده است که از دهه 90 در دستور کار دولت‌ها قرار گرفت؛ طرحی که گفته می‌شود هدف از آن، انتقال آب به مقاصد مصرف در استان‌های دارای کمبود آب برای توسعه اقتصادی در فلات مرکزی ایران است و در چند مسیر مختلف به وسیله سیستمی از تأسیسات نمک زدایی آب دریا، خطوط لوله و ایستگاه‌های پمپاژ اجرا می‌شود.

بر اساس آنچه از این طرح در دست است، مسیر شماره ۴ انتقال آب دریا به فلات مرکزی ایران، شامل نمک زدایی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان های شرقی کشور  ازجمله سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در سه فاز کلی مجموعا برای انتقال آب به حجم ۸۰۰ میلیون متر مکعب در سال طراحی شده است. گفته می شود ظرفیت نهایی انتقال آب خط لوله نصب شده در این طرح ۲.۴ میلیارد متر مکعب آب در سال با ۱۵ ایستگاه پمپاژ آب تا هد نهایی پمپاژ آب ۵۶۷۰ متر است.

راه حل بادی برای برق سیستان و بلوچستان

با این همه موضوع انتقال آب تنها پروژه مهمی نبود که امروز عباس‌ علی‌آبادی در جریان سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان به آن پرداخت. 

وزیر نیرو همچنین در این سفر به موضوع برق پرداخت و گفت: «در حوزه برق هم طرح های مهمی داریم که یکی از آنها نیروگاه تجدید پذیر بادی است که در این سفر از این طرح دیدن خواهیم کرد.»

به گفته علی‌آبادی «در حوزه برق نیز هم اکنون طرح‌های مهمی در سیستان و بلوچستان در دست اجرا قرار دارد که در منطقه زابل نیروگاه بزرگ بادی که قبلا با حدود ۵۰ مگابایتی شروع کرده‌ایم را بنا بر توسعه آن داریم.»

علی آبادی تاکید کرد: «برخی از طرح ها کوتاه مدت و برخی بلند مدت هستند، بازچرخانی آب در سیستان و بلوچستان یکی از طرح‌های کوتاه مدت بوده که تلاش داریم همه آب‌های موجود در استان را به وضعیتی برسانیم که به مصرف مجدد برسد، این کار در کل کشور نیز در دست اجرا است.»