به گزارش اکوایران، محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، امروز در مراسم بهره‌برداری از انشعاب فرآورده‌های نفتی به شرکت پالایش بندرعباس از خط انتقال نفت خام گوره به جاسک، اعلام کرد: با افزایش تولید و انتقال نفت خام، دستیابی به تولید ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین روزانه تا پایان دولت چهاردهم امکان‌پذیر خواهد شد.

او افزود: زیرساخت‌های انتقال فرآورده‌های نفتی برای تأمین و انتقال خوراک پالایشگاهی در کشور تا پایان سال از ۱۴ هزار کیلومتر به ۱۵ هزار کیلومتر افزایش خواهد یافت. عظیمی‌فر طرح انتقال نفت خام از گوره در استان بوشهر به جاسک در هرمزگان را یکی از پروژه‌های کلیدی کشور در این راستا دانست.

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی همچنین با اشاره به تامین سوخت نیروگاه‌ها گفت: امسال رکوردهای متعددی در تامین سوخت مایع نیروگاه‌ها ثبت شده و در چهار ماه اخیر، شرکت ملی پالایش و پخش ۵۰ درصد فرآورده مایع بیشتری نسبت به سال گذشته تحویل داده است.

عظیمی‌فر تاکید کرد: کاهش سطح ذخایر نفت گاز نیروگاه‌ها در حال حاضر به دلیل کاهش تحویل نیست، بلکه به این علت است که سطح ذخایر در ابتدای دوره نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد پایین‌تر بوده است.

بهبود زنجیره تولید و توزیع سوخت در دستورکار

این در حالی‌ست که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران در دوم دی ماه و در جلسه‌ای با حضور وزیر و معاونین وزارت نفت که به بررسی وضعیت تولید و توزیع بنزین، گازوئیل و سایر فرآورده‌ها و نارسایی‌های موجود در این زنجیره اختصاص داشت، بر لزوم اهتمام جدی و موثر بر رفع کاستی‌های زنجیره تولید و توزیع و مراقبت حداکثری از جریان سالم توزیع با همکاری دستگاه‌های ذیربط، بر اساس یک برنامه دارای زمان‌بندی معین تاکید کرد.

همچنین ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با توجه به ناترازی انرژی در کشور و تشدید آن در آستانه فصل سرما، پیگیری اجرای تکالیف دستگاه‌های مختلف در راستای پیشگیری از قاچاق سوخت را به عنوان اولویت خود قرار داده است؛ این تصمیم در جریان جلسه‌ای که با حضور مسئولان مختلف برگزار شد، مطرح و مورد تاکید قرار گرفت.

خبر مرتبط
تکذیب شایعات افزایش قیمت بنزین: چالش بنزینی دولت و مجلس به کجا رسید؟

اکوایران: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی شایعات افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرد و اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای تغییر قیمت بنزین یا نفتگاز در دستور کار نیست. این تکذیب در حالی است که از ابتدای شروع کار دولت چهاردهم، گمانه‌زنی‌ها درباره افزایش قیمت بنزین همچنان ادامه دارد.

ناترازی انرژی و چالش‌های اصلاح قیمت

از سوی دیگر، قیمت کنونی بنزین موجب شده تا ایران یکی از بالاترین سرانه‌‌‌‌های مصرف بنزین در دنیا را داشته باشد. این وابستگی به یارانه‌‌‌‌ها به‌‌‌‌طور مستقیم باعث فشار به اقتصاد کشور شده است. به‌همین‌دلیل شایعه افزایش قیمت بنزین به‌عنوان یک گزینه برای کاهش هزینه‌های دولت در رسانه‌ها و فضای سیاسی کشور مطرح است.

شایعات افزایش قیمت بنزین بی‌اساس است

به گزارش اکوایران، اعضای دولت پزشکیان بارها ناچار به ارائه توضیح درباره موضوع یارانه بنزین شده و حتی به احتمالاتی درباره سیاست های محتمل قیمتی و غیرقیمتی سوخت اشاره کرده اند. گواه این مدعا اظهارات اخیر محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری است که در این خصوص در هجدهمین جشنواره تولیدکنندگان و مدیران جوان، جزئیات جدیدی را درباره یارانه دولت برای بنزین مطرح کرد و با تاکید بر اینکه «بنزین» با قیمت حدود «۳۴ هزار تومان» خریداری می‌شود و در نهایت با قیمت نازل به «۴۳ هزار تومان» می‌رسد، گفت: بنزین در بازار آزاد با قیمت سه هزار تومان به فروش می‌رسد.

معاون رئیس‌جمهوری از پرداخت «یارانه 40 هزار تومانی» توسط دولت برای «هر لیتر بنزین» یاد کرد و توضیح داد: «این در حالی است که در بسیاری از کشورهای دنیا، بنزین به عنوان یک منبع درآمد برای دولت در نظر گرفته می‌شود.»

قائم پناه همچنین به شایعات درباره افزایش قیمت بنزین پایان داد و تاکید کرد: «صحبت درباره ناترازی بنزین به معنای تصمیم دولت برای افزایش قیمت در شرایط فعلی نیست.»

جامعه آمادگی افزایش قیمت بنزین را ندارد

این موضوع را فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز دوازدهم دی در گفت‌وگو با اکوایران مطرح و بر آن تاکید کرد. او درباره برنامه رفع ناترازی‌ها به اکوایران گفت: «ناترازی یعنی ما نتوانستیم آینده را به‌درستی پیش‌بینی کنیم. به همین دلیل، با دستور رئیس‌جمهور چند برنامه ملی برای رفع ناترازی‌ها تعریف شده است. درخصوص اقتصاد بنزین، شکی نیست که وضعیت فعلی درست نیست. بااین‌حال، جامعه هنوز آمادگی افزایش قیمت بنزین را ندارد. به‌عنوان مثال، ما بنزین هواپیما را لیتری ۶۰۰ تومان عرضه می‌کنیم، درحالی‌که یک لیوان آب بسیار گران‌تر است.»

خبر مرتبط
جدیدترین موضع بنزینی دولت پزشکیان اعلام شد

اکوایران: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم، با تأکید بر چالش‌های سخنگویی و فضای مردانه سیاست در ایران، به موضوعات روز از جمله حضور زنان در سیاست، ناکارآمدی فیلترینگ، مدیریت نوسانات ارزی، حذف یارانه‌ها، انصراف از اکسپو ژاپن و مذاکرات احتمالی با دولت ترامپ پرداخت و بر رویکرد دولت مبنی بر اصول عزت، حکمت و مصلحت تأکید کرد.