به گزارش اکوایران، در جریان دومین روز از نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: صندوق توسعه ملی به منظور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور، تسهیلاتی به ارزش پنج میلیارد دلار تخصیص داده است.

بر همین اساس متقاضیانی که مدارک خود را به طور کامل ارائه داده‌اند، از این تسهیلات بهره‌مند شدند و برخی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه «گسترش انرژی پاسارگاد» موفق به دریافت ۵۸۰ میلیون دلار از این تسهیلات شده‌اند.

معاون وزیر نیرو  افزود: بانک گردشگری نیز با امضای قراردادی موفق به دریافت ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار تسهیلات از صندوق شده است.

«سید علی‌رضا میرمحمد صادقی» عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز پیش‌تر در گفت‌وگو با ایرنا اعلام کرده بود: بر اساس موافقت‌نامه‌ای که با وزارت نیرو انجام شده، حدود پنج میلیارد دلار برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر و نزدیک به ۷.۵ میلیارد دلار برای نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در نظر گرفته شده است.

ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر از مرز ۱۵۰۰ مگاوات گذشت

پس از دو دهه، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران شتاب بیشتری گرفته و تاکنون بیش از 17 هزار مگاوات مجوز احداث انواع نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه خورشیدی، صادر شده است.

ظرفیت نصب شده تولید برق تجدیدپذیر در ایران که در ابتدای دولت چهاردهم 1231 مگاوات بود، در پایان آذرماه به 1520 مگاوات رسید.

از مجموع ظرفیت 1520.5 مگاواتی تولید برق تجدیدپذیر کشور، 781.7 مگاوات مربوط به نیروگاه‌های خورشیدی، 376.3 مگاوات نیروگاه‌های بادی، 104.1 مگاوات نیروگاه‌های برق آبی کوچک، 22.13 مگاوات نیروگاه‌های زیست‌توده، 9.6 مگاوات نیروگاه‌های انبساطی و 188.8 مگاوات نیروگاه‌های انشعابی است.

طبق گفته محسن طرزطلب، رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، با تکمیل طرح‌های در دست احداث، ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور تا پایان امسال به 1800 مگاوات، تا پایان تابستان 1404 به 3500 مگاوات و تا پایان سال آینده به 4800 مگاوات خواهد رسید.