کاهش ۴۵ درصدی بارندگیها و افت ورودی به سدهای کشور
سخنگوی صنعت آب کشور بر ضرورت مدیریت مصرف آب از سوی مشترکان تاکید کرد و گفت: کاهش ۴۵ درصدی بارندگیها نسبت به شرایط نرمال و افت ۲۹ درصدی ورودی سدها نسبت به میانگین ۵ ساله، نشان از تداوم شرایط خشکسالی در کشور است.
به گزارش اکوایران، فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب کشور، از کاهش ۴۵ درصدی بارندگیهای تجمعی در سال آبی جاری خبر داد و گفت که میزان بارندگیها از ابتدای سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ تا پایان دیماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته و این سال از نظر میزان بارش، در رتبه ۵۳ از ۵۷ سال اخیر قرار گرفته است. این بدان معناست که تنها در چهار سال از این بازه زمانی، شرایطی بدتر از امسال ثبت شده است.
افت ورودی و خروجی سدها
به گزارش ایسنا، قاسمزاده همچنین از کاهش ورودی و خروجی آب به سدهای کشور خبر داد. به گفته او، حجم ورودی آب به سدها از ابتدای سال آبی تاکنون به ۵.۸۵ میلیارد مترمکعب رسیده است که نسبت به سال گذشته ۵ درصد و در مقایسه با میانگین پنجساله ۲۹ درصد کاهش یافته است.
او افزود: حجم خروجی آب از سدها نیز در همین بازه زمانی ۷.۹۰ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به دوره پنجساله ۹ درصد افت داشته است. با این حال، حجم ذخیره مخازن سدها اکنون به ۲۲.۵۱ میلیارد مترمکعب رسیده که معادل ۴۴ درصد ظرفیت آنها است و نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش اما در مقایسه با میانگین پنجساله ۱ درصد کاهش نشان میدهد.
وضعیت بحرانی سدها در برخی استانها
سخنگوی صنعت آب کشور وضعیت سدهای برخی استانها را حساس ارزیابی کرد. او گفت: مجموع پرشدگی پنج سد تهران تا ۲۸ دیماه تنها ۱۷ درصد است که نسبت به میانگین پنجساله، ۲۱ درصد کاهش یافته است.
سد زایندهرود نیز با پرشدگی ۱۳ درصدی، کاهشی معادل ۲۸ درصد را نسبت به دوره پنجساله تجربه کرده است.
او همچنین به شرایط بحرانی سدهای استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، زنجان، مرکزی و گلستان اشاره کرد که با کاهش چشمگیر حجم مخازن و ورودیها مواجهاند. قاسمزاده تأکید کرد که این شرایط، ضرورت مدیریت بهینه مصرف آب را بیش از پیش نشان میدهد.
کاهش ۳ درصدی آب سدهای کشور
به گزارش ایسکانیوز در 25 دی، در ۱۱۳ روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ تا بیستوسوم دیماه) در مجموع پنج میلیارد و ۶۷۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی پنج میلیارد و ۸۶۰ میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی ۳درصدی داشته است.
همچنین در این مدت، بهمنظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیستمحیطی، ۷ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۷ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی ۴درصدی را نشان میدهد.
در زمان حاضر با وجود ۲۲ میلیارد و ۴۸۰ میلیون مترمکعب آب ذخیرهشده در سدهای کشور، ۴۴ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۵۶ درصد این ظرفیت خالی است.
مصرف سالانه ۱۰۰ میلیارد متر مکعب آب در ایران
به گزارش عصر ایران نیز در پاییز سال گذشته در بخش مصرف آب، ایران سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد مترمکعب آب مصرف میکند که تقریباً ۹۰ درصد آن در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و ۴ درصد در بخش صنعت استفاده میشود.
این آمارها نشاندهنده اهمیت مدیریت منابع آب و ضرورت بهینهسازی مصرف در بخشهای مختلف، بهویژه در بخش کشاورزی، برای مقابله با چالشهای آبی کشور است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ناو آمریکایی طعمه کروزهای یمن شد
-
حیاط خلوت لوازم خانگی داخلی تعطیل میشود
-
جزئیات جدید از ترور در کاخ دادگستری/ آبدارچی 31 ساله ظرف ۱۳ ثانیه ترور را انجام داد
-
لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی؛ دومین بازگشایی بزرگ پس از واردات خودرو؟
-
وقتی ترامپ بیبی را سورپرایز میکند؛ هیچ تعهدی برای حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
جنون در اسرائیل بالا گرفت/ یورش هواپیماهای جنگی اشغالگران به خانیونس پیش از آغاز رسمی آتش بس
-
دولت در قله بدهی؛ بازاری که سقف آن تغییر کرد
-
بازار اجاره سبز شد؛ مستأجر نیست موجران مجبور به عقبنشینی شدند
-
ایران خودرو بالاخره با محصول محبوب خود وداع کرد / بازار خودرو خود را آماده خودروی جدید می کند