به گزارش اکوایران، عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو امروز در سفر به استان فارس بر ضرورت مدیریت مصرف انرژی و کنترل بدمصرفی در حوزه آب و برق تأکید کرد. او با اشاره به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور از ناترازی انرژی، تاکید کرد که طرح‌ها و پروژه‌های متعددی در این راستا در حال اجرا هستند.

به گزارش ایسنا، وزیر نیرو از تعریف ۱۴ طرح بزرگ تامین برق در کشور خبر داد که نتایج آن در تابستان آینده نمایان خواهد شد. او با اشاره به گفتمان دولت چهاردهم، نقش وفاق ملی، انسجام و همکاری عمومی را در رفع چالش‌های سیاسی، اجتماعی و انرژی حائز اهمیت دانست.

علی‌آبادی در ادامه به طرح‌های توسعه‌ای در حوزه سوخت‌های فسیلی اشاره و تاکید کرد: «با اجرای این پروژه‌ها، حدود ۲۰ میلیارد تومان ناترازی انرژی مدیریت خواهد شد.» او ناترازی آب و برق را ناشی از مشکلات اقتصادی دانست و اصلاح ساختار اقتصادی این بخش را ضروری خواند.

او همچنین بر استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل ناترازی انرژی تأکید کرد و افزود: «بسیاری از این چالش‌ها با بسیج امکانات در این حوزه برطرف خواهد شد.»

او همچنین اعلام کرد که تا پایان دولت چهاردهم، ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق ایجاد خواهد شد و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه تشویق می‌شود.

او ناترازی انرژی در ایران را چالشی بزرگ دانست که در صورت اتخاذ سیاست‌های مناسب، می‌تواند به فرصتی برای توسعه تبدیل شود. او در پایان بر ضرورت گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌گیری از نیروگاه‌های خورشیدی و بادی تأکید کرد و گفت: «با این اقدامات، نه‌تنها هزینه‌ها و وابستگی به واردات انرژی کاهش می‌یابد، بلکه تأثیرات مثبتی بر محیط‌زیست و کیفیت زندگی مردم خواهد داشت.»

کاهش 15 درصدی بارش بارش نسبت به سال گذشته

وزیر نیرو در خصوص وضعیت بارندگی‌ها نیز گفت: «در سال جاری میزان بارش‌ها نسبت به سال قبل ۱۵ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۵۰ درصد کاهش داشته است. بنابراین باید با اجرای طرح‌های افزایش بهره‌وری، مانند چرخانی منابع آبی، این کمبودها را جبران کنیم.»

علی‌آبادی از اجرای طرح‌های انتقال و شیرین‌سازی آب در استان فارس و دیگر مناطق کشور خبر داد و استانداردسازی مصرف انرژی را یکی از الزامات مدیریت مصرف در کشور برشمرد.

کاهش بارش در کشور/ کاهش چشمگیر ذخیره آبی

اشاره وزیر نیرو به کاهش میزان بارش در کشور درحالی بود که 29 بهمن، به گزارش ایسنا، آمار بارش از ابتدای بهمن‌ماه تا ۲۷ این ماه، کاهش ۲۵.۵ درصدی را نسبت به میانگین بلندمدت نشان می‌دهد. در این بازه، کشور به‌طور میانگین ۲۵ میلی‌متر بارش دریافت کرده، درحالی‌که میزان معمول در بلندمدت ۳۳.۶ میلی‌متر بوده است.

از ابتدای فصل جاری تا ۲۷ بهمن‌ماه، میانگین بارش کشور ۳۷.۱ میلی‌متر بوده که در مقایسه با میزان بلندمدت ۶۶ میلی‌متری، کاهش ۴۳.۸ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین، میزان بارش از ابتدای سال آبی جاری (۱ مهرماه) تا ۲۷ بهمن، به‌طور میانگین ۷۰.۹ میلی‌متر ثبت شده که نسبت به مقدار بلندمدت ۱۲۵ میلی‌متری، با کاهش ۴۳.۳ درصدی همراه بوده است.

تنها 2 استان بالاتر از حد نرمال بارش داشتند

جدول بارش استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری نشان می‌دهد که تنها استان‌های مازندران و خراسان جنوبی بارشی بیش از حد نرمال داشته‌اند. میزان افزایش بارش در مازندران ۵.۴ درصد و در خراسان جنوبی ۱.۶ درصد بوده است.

در مقابل، سایر استان‌ها بارشی کمتر از میانگین بلندمدت داشته‌اند و کهگیلویه و بویراحمد در این میان بدترین وضعیت را تجربه کرده است. میزان بارش در این استان ۷۵.۱ درصد کمتر از حد نرمال بوده که زنگ خطر جدی کم‌آبی را در این منطقه به صدا درآورده است.