به گزارش اکوایران، وام قرض‌الحسنه اشتغالزایی فردی در سال جاری ۱۵۰ میلیون تومان و کارفرمایی حداکثر ۴ میلیارد تومان است؛ بانک مرکزی ضمن ابلاغ بخشنامه شرایط تضامین این وام را تشریح کرد.

 بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌های عامل، شرایط پرداخت وام اشتغالزایی را در سال 1403 ابلاغ و تأکید کرد:  سقف فردی تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغالزایی به 1500 میلیون ریال و سقف کارفرمایی به ازای بکارگیری تعداد افراد مددجو متناسب با سقف فردی حداکثر تا 40000 میلیون ریال و مدت بازپرداخت تسهیلات موصوف 7 سال می باشد.

همچنین، سقف فردی تسهیلات برای رسته‌های اعلامی مدنظر دستگاه‌های ذی‌نفع در صورت تایید رسته‌های شغلی توسط کمیسیون‌های پولی و اعتباری بانک مرکزی، 3000 میلیون ریال و سقف جمعی این رسته‌ها 40 درصد از کل منابع اختصاص یافته به دستگاه تعیین شود.

بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی، متقاضیان وام 150 میلیون تومانی تنها با داشتن یک ضامن یا اعتبارسنجی و ارائه سفته می‌توانند این وام را دریافت کنند. آن دسته از افرادی که درخواست تسهیلات 300 میلیون تومانی دارند نیز با ارائه دو ضامن معتبر می‌توانند از این وام بهره‌مند شوند. البته این متقاضی‌ها در صورت داشتن یک ضامن نیز می‌توانند با اعتبارسنجی و ارائه سفته از این تسهیلات استفاده کنند. 

متقاضیان وام 200 میلیون تومانی هم براساس ماده 7 دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد می‌توانند درخواست خود را ارائه دهند.

 

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ مجموعا ۵ هزار و ۶۴۶ همت اعتبار در قالب تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصادی تخصیص داده شده است که ارزش تسهیلات قرض‌الحسنه پرداختی بیش از ۴۵۳ همت برآورد می‌شود.

افزایش سهم قرض‌الحسنه از تسهیلات پرداختی

بنا به گزارش اکوایران، به‌طور کلی حدود 90 درصد از تسهیلات قرض‌الحسنه در قالب تسهیلات ضروری، ازدواج و فرزندآوری به مصرف‌کننده نهایی یا همان خانوار پرداخت می‌شود اما آمارها نشان می‌دهد هر ساله بخش کوچکی از تسهیلات قرض‌الحسنه پرداختی نیز در قالب اشتغال، ضروری، کمیته امداد، ایثارگران یا بهزیستی به دست سازمان‌ها یا صاحبان کسب و کار می‌رسد. 

 در سال گذشته مجموعا 52.2 درصد از 453 همت اعتبارات مورد بررسی به عنوان تسهیلات ضروری به بخش‌های مختلف اقتصادی پرداخت شده است.

همچنین 31 درصد از اعتبارات قرض‌الحسنه بابت ازدواج و 8 درصد آن بابت فرزندآوری تخصیص یافته است.

در مقابل حدود 4 درصد نسبت تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال و 4 درصد به کمیته امداد ارزیابی می‌شود. وام‌های مربوط به ایثارگران و بهزیستی نیز با سهم 1 درصدی، کوچکترین جز وام‌های قرض‌الحسنه به حساب می‌آیند. 

به همین ترتیب سهم تسهیلات ازدواج در 1402 در مقایسه با سال 1401 کاهشی چشمگیر پیدا کرده و در عوض نسبت وام‌های ضروری افزایش پیدا کرده است. 

14030225115351781300399410