به گزارش اکوایران؛‌ محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در گفت‌وگو با جمعی از تولیدکنندگان اعلام کرد که نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.

در این بازار، ارز توافقی حاصل مذاکره میان دو نفر نیست، بلکه از طریق یک سامانه طراحی‌شده به حراج گذاشته می‌شود تا قیمت ارز مشخص شود و بانک مرکزی نیز بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش بر این است تا نرخ در یک کانال حرکت کند.

 با آغاز به کار سامانه بازار ارز توافقی، مبادله ارز برای همه فعالان اقتصادی ممکن خواهد شد. بانک مرکزی نیز به‌عنوان ناظر در این بازار نقش‌آفرینی می‌کند و تنها در صورت نیاز، به‌عنوان عرضه‌کننده ارز و در جهت تنظیم سیاست‌های ارزی وارد بازار خواهد شد.

این در حالی است که مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز ایران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» درباره آینده سامانه نیما و بازار ارز توافقی توضیح داده بود که فلسفه ایجاد بازار ارز توافقی جایگزینی سامانه نیما نیست، بلکه هر دو سامانه به عنوان بخشی از سیاست‌های ارزی می‌توانند هم‌زمان فعال باشند. به گفته وی، ادامه فعالیت سامانه نیما به سیاست‌های وزارت صمت و بانک مرکزی بستگی دارد و تصمیم نهایی برای ادغام یا حفظ مجزای این دو سامانه به آن‌ها بازمی‌گردد. در این میان، مرکز مبادله ایران زیرساخت‌های لازم برای اجرای هر دو سیستم را فراهم کرده و آمادگی دارد که به‌سرعت متناسب با سیاست‌های بانک مرکزی و دولت عمل کند تا به‌درستی پاسخگوی نیازهای ارزی کشور باشد.