ثبت رکوردی تازه در کاهش چکهای برگشتی؛ کدام استانها پیشتاز هستند؟
رئیس کمیسیون اصل نود، از کاهش تعداد چکهای برگشتی از ۱۷ میلیون در سال ۹۶، به ۸ میلیون در سال ۱۴۰۲ خبر داد؛ به گفته کارشناسان، یکی از عوامل اصلی کاهش چکهای برگشتی، ابلاغ قانون جدید چک در سال ۱۴۰۳ است که برای ایجاد نظم بیشتر در نظام بانکی و کاهش ریسکهای مربوط به چکهای برگشتی طراحی شده است.
به گزارش اکوایران، نصرالله پژمانفر، رییس کمیسیون اصل نود با اشاره به نشست مشترک مجلس و قوه قضاییه با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «جناب اژهای در نشست مشترک با مجلس، اصلاح قانون چک با محوریت کمیسیون اصل ۹۰ را اقدامی درخشان اعلام کردند. طبق اعلام قوه قضائیه، تعداد چکهای برگشتی از ۱۷ میلیون در سال ۹۶، به ۸ میلیون در سال ۱۴۰۲ و دعاوی مطالبه وجه چک نیز از ۷۲۳ هزار فقره در سال۹۶ به ۲۹۳ هزار فقره در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.»
اکوایران: آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که نسبت چکهای برگشتی به مبادلهای هم از نظر تعداد و هم از نظر ارزش در تیر امسال نسبت به تمام ماههای گذشته در طول حداقل یک سال قبل افزایش یافته است.
بر اساس سرشماری صورت گرفته توسط مرکز آمار در 26 شهریور سال جاری، میانگین چک برگشتی کل کشور از ابتدای سال گذشته تا انتهای تیر سال جاری به ازای هر 100 هزار نفر 8.6 فقره بوده است. به بیان دقیقتر در این بازه زمانی در کل کشور به ازای هر 100 هزار نفر، به طور متوسط 8.6 فقره چک برگشت خورده بود.
متوسط چک برگشتی به ازای هر 100هزار نفر: یزد دو برابر تهران
آخرین آمار چکهای برگشتی از بانک مرکزی نشان میدهد، استان یزد بالاترین متوسط چک برگشتی به ازای هر 100 هزار نفر را از فروردین سال گذشته تا تیرماه سال جاری داشته است. بهطوری که در این استان به ازای هر 100 هزار نفر، به طور میانگین 34.5 فقره چک برگشتی ثبت شده است.
همچنین در استان سیستان و بلوچستان در این مدت پایینترین متوسط چک برگشتی بهدست آمده است. بر این اساس در این استان متوسط چک برگشتی به ازای هر 100 هزار نفر حتی به یک فقره چک نیز نرسیده و معادل 0.6 فقره چک بوده است. این در حالی است که در سایر استانها به ازای هر 100 هزار نفر، حداقل یک فقره چک برگشتی به ثبت رسیده است.
آمارها حاکی از آن است استان تهران به طورکلی در هر ماه بالاترین تعداد چک برگشتی را داشته است. با این وجود در مورد متوسط چک برگشتی به ازای هر 100 هزار نفر در رده سوم کشور قرار گرفته است. رده دوم نیز به استان قم تعلق گرفته است. متوسط چک برگشتی از ابتدای سال گذشته تا تیرماه امسال در استان تهران به ازای هر 100 هزار نفر معادل 15.9 فقره چک بوده در حالی که در استان قم به ازای هر 100 هزار نفر برابر با 16.2 فقره چک اعلام شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آرامش نسبی بر بازار طلا و سکه/ فروش سکه ضرب 1403 متوقف میشود؟
-
مشاور ویژه ترامپ: ترامپ آماده مذاکرات جدی با تهران است
-
معاون زنان رییسجمهور درباره قانون حجاب: دولت میخواهد صدای افرادی باشد که شنیده نشدهاند + فیلم
-
سورپرایز غیرمنتظره ریاض برای ترامپ؛ پشت پرده چرخش بزرگ بن سلمان به سوی تهران
-
رولت شورشی در شام: قمار خطرناک اردوغان علیه اسد
-
نقشه شوم ترامپ برای کییف؛ تجزیهای هولناک در انتظار اوکراین است؟
-
فوری/ در اتفاقی بیسابقه طی شش دهه اخیر: دولت فرانسه سقوط کرد
-
استاد دانشگاه صنعتی شریف: تمام راهحلها برای ناترازی انرژی به بنبست خورد
-
بازارهای جهانی در التهاب؛ سخنرانی پاول و بحران سیاسی کره جنوبی، سرمایهگذاران را به چالش میکشد