او با اعلام اینکه اکنون نظام بانکی سهم تامین مالی برای رشد و تامین مالی برای خانوار‌ها را برعهده دارد، گفت: در صورتی که بانک مرکزی و نظام بانکی نتوانند تامین مالی مناسب برای مردم داشته باشند، بانک مرکزی باید به موضوع توزیع درآمد و فقر ورود و نقش خود را ایفا کند.

فرزین درباره تامین مالی بنگاه‌ها و تجار تاکید کرد: باید به سمت بانک‌های توسعه‌ای و تخصصی حرکت کنیم، در قانون جدید برنامه هفتم به تخصصی کردن بانک‌ها اشاره شده و به دنبال اجرای آن هستیم.

او با بیان اینکه در حوزه بانکداری تخصصی و توسعه‌ای خوب عمل نکردیم، افزود: در ۴۰، ۵۰ سال گذشته به سمتی رفتیم که بانک تجاری، توسعه‌ای و تخصصی فعالیت مشابهی انجام می‌دهند، عدم تفکیک بین فعالیت‌های مختلف بانکداری یکی از آسیب‌های اساسی صنعت بانکداری در کشور است.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: اگر تولید را نتوانیم به خوبی تامین مالی کنیم، رشد اقتصادی آسیب می‌بیند و مشکلاتی در حوزه درآمد سرانه و فقر ایجاد می‌کند.

او با بیان اینکه باید برای تامین مالی بلندمدت و توسعه‌ای برنامه مشخصی داشته باشیم، اظهار کرد: در این خصوص طرحی با عنوان ۲۵۰ همت اوراق گواهی سپرده خاص را آغاز کردیم که سال گذشته نیز این طرح اجرا شد، امیدوارم پروژه‌های این طرح تامین مالی شوند.

فرزین اظهار امیدواری کرد: از این ۲۵۰ همت، ۲۰۰ همت برای بخش صنعت و ۵۰ همت برای بخش کشاورزی محقق شود تا فعالیت‌‌های تولیدی کشور دچار انسداد مالی نشوند.

او با اعلام اینکه سهم بانک‌ها در تامین مالی خرد برای خانوارها به بیش از ۲۲، ۲۳ درصد رسیده، گفت: در نظر داریم بخشی از تامین مالی خرد را به تامین مالی زنجیره‌ای در بخش بنگاه و خانوار اختصاص دهیم که برای امسال ۱۱۵۰ همت برنامه‌ریزی کردیم.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، بخش زیادی از این تامین مالی قرار است از طریق ال سی داخلی انجام شود که اکنون بیش از ۸۰۰ همت ال سی داخلی داده شده و ۲۵۰ همت هم از طریق اوراق گام است.

او با بیان اینکه امیدواریم ۱۱۵۰ همت برای امسال محقق شود، افزود: در بخش اوراق گام یکی دو سال فعالیت‌های خوبی انجام شد اما سال گذشته به دلیل مشکلاتی بین سازمان بورس و بانک مرکزی، وقفه‌ای در این بخش اتفاق افتاد.

فرزین از برنامه‌‌ریزی برای ۱۰۰ همت انتشار اوراق گام خبر داد و گفت: اوراق گام بیشتر در صنعت خودرو مورد استفاده قرار گرفته که در دیگر حوزه‌های صنایع نیز می‌تواند استفاده شود.

او با تاکید بر اینکه آثار منفی اوراق گام در تامین مالی نسبت به سایر روش‌ها کمتر است، اظهار کرد: اوراق گام تاثیری در ترازنامه ندارد و بانک‌ها می‌توانند از این ابزار بیشتر استفاده کنند، این ابزار نیاز به اعتبارسنجی ندارد و بانک‌ها تا ۲۰۰ درصد فروش نیز می‌توانند پرداخت کنند.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، برای ابزار فکتورینگ نیز ۵۰ همت در نظر گرفته شده که بیشتر برای بخش‌های پیمانکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

او با اعلام آمادگی بانک‌های رفاه، تجارت، ملت و سپه برای استفاده از کارت رفاهی متصل به اوراق گام تاکید کرد: باید به سمت تخصصی شدن بانک‌ها حرکت کنیم و ابزارها در برخی بانک‌ها برای خانوارها و برخی دیگر از بانک‌ها برای بنگاه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.

فرزین سقف اعتبار کارت رفاهی متصل به اوراق گام را ۳۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: مدت بازپرداخت اقساط ۲۴ ماهه و نرخ کارمزد ۴ به علاوه ۲.۵ درصد است.

او افزود: در تلاش هستیم تامین مالی خانوارها را شدت دهیم و به ویژه نیاز نباشد خانوارها برای نیازهای ضروری سراغ بخش‌هایی به جز نظام بانکی بروند.