بهترین و بدترین بانک در کفایت سرمایه
پس از ورشکستگی بانک های آلمانی در دهه 70 ، بانک ها در جهان به دنبال راهکاری برای پیشبینی وقوع چنین اتفاقی رفتند؛ در نتیجه این تلاش در دهه 80 میلادی کمیته ای در شهر بازل سوئیس برگزار شد. این کمیته توسط گروه ده ، گروهی که اعضای صندوق بین المللی پول را تشکیل می دانند شکل گرفته بود.
این کشور ها شامل آلمان ؛ امریکا ، ایتالیا ، بریتانیا ، بلژیک ، ژاپن ، سوئد، سوئیس، فرانسه ، کانادا و هلند بودند که هر سه ماه یکبار در شهر بازل سوئیس دور هم جمع می شدند تا در نهایت به کمیته بال یا کمیته نظارت بر بانکداری بازل مشهور شدند.
ننتیجه بررسی های اولیه این کمیته منجر به انتشار بال یک شد که به عنوان اولین نسخه از نسبت کفایت سرمایه مطرح شد که نسبت سرمایه نظارتی به دارایی های موزن شده به ریسک است.
از سال ۹۲ کفایت سرمایه در ایران نیز پا به عرصه بانکداری گذاشت، آن هم به دلیل ایجاد ارتباط با بانک های جهانی و همچنین رعایت استانداردهای IFRS در صورت های مالی و اولین دستور العمل کفایت سرمایه در ایران در سال ۹۴ توسط بانک مرکزی به بانک ها ابلاغ شد.
نسبت کفایت سرمایه در جهان از ۸ درصد به ۱۳ درصد ارتقا پیدا کرده است اما همچنان این نسب در این ایران با چالش هایی مواجه است. قسمت هایی از مصاحبه با احسان راکعی در مورد کفایت سرمایه بانک های خصوصی و دولتی ایران در برنامه چاسو
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشنهاد آمریکا به تهران: برنامه هستهای غیرنظامی با سوخت وارداتی
-
رئیس صداوسیما زیر تیغ انتقاد؛ موج اعتراضات به برنامه جنجالی شبکه یک/ امام جمعه اهل سنت ارومیه بیانیه داد
-
گام مهم دانشمندان برای نابینایان/ درمان نابینایی با طلا
-
چراغ سبز تهران به آژانس
-
اخراج پژو ۲۰۷ از باشگاه میلیاردیها؛ هایما سقوط کرد
-
واکنش تند امام جمعه تهران به توهین به مقدسات اهل تسنن در صداوسیما/ ماجرا چه بود؟
-
احتیاط بازار دلار درباره دور سوم مذاکرات
-
ادعای اکسیوس درباره توافق موقت میان ایران و آمریکا
-
احمد الشرع: سوریه مایل به پیوستن به پیمان ابراهیم است