غلات بیتوجه به دادههای کلان اقتصادی در مسیر افت نرخ
بهای گندم به پیش از شروع جنگ بازگشت
در شرایطی که دادههای تورمی آمریکا و سقوط شاخص دلار زمینه صعود کامودیتیها در بازارهای جهانی را فراهم کرد، از نرخ غلات با محوریت گندم در بازار جهانی کاسته شد. رفع نگرانی نسبت به کاهش عرضه عامل این افت نرخ است، هر چند تضعیف شاخص دلار آمریکا میتواند سرعتگیر این افت قیمت باشد.
به گزارش اکوایران بهای گندم به نرخ پیش از حمله روسیه به اوکراین بازگشت. در معاملات آتی بورس شیکاگو ظرف روز جمعه یازدهم نوامبر هر بوشل گندم با نرخ 8.14 دلار به ازای هر بوشل مورد معامله قرار گرفت، البته این محصول در روز پنجشنبه دهم نوامبر تا 8.02 دلار به ازای هر بوشل نیز عقب نشسته بود، اما عقبگرد شاخص دلار آمریکا ظرف روز جمعه از بهبود بهای این محصول حمایت کرد، با این وجود همچنان گندم در کف قیمت 2 ماهه معامله شد و نرخ آن نسبت به زمان مشابه در سال قبل کاهشی 0.37 درصدی داشت.
گندم در کف نرخ سالانه
بازده هفتگی گندم در معاملات آتی شیکاگو به منفی 3.98 درصد، در بازه ماهانه به منفی 7.7 درصد و در بازه سالانه به منفی 0.37 درصد رسید. البته این موضوع به مفهوم ارزان شدن این محصول نیست، چرا که در شرایط کنونی گندم در بازارهای جهانی با نرخی بالاتر از میانگین بلند مدت 5 و 10 سال مورد معامله قرار میگیرد، اما به نظر میرسد که روند رو به رشد قیمتی در این بازار فعلا به پایان رسیده است، هرچند تضعیف بیشتر شاخص دلار آمریکا میتواند مجدد این محصول را به مسیر رشد نرخ بازگرداند.
انتشار دادههای وزارت کشاورزی آمریکا در خصوص میزان عرضه و تقاضای جهانی گندم از افزایش عرضه حکایت داشت. اگرچه از میزان عرضه گندم از سوی آرژانتین و اتحادیه اروپا کاسته شده، اما بر میزان تولید استرالیا و قزاقستان افزوده شده و این رشد تولید، آن را جبران کرد.
در عین حال روسیه مجدد موافقت کرد تا امنیت کریدور حمل غلات از اوکراین تامین کند؛ این موضوع نیز با کاهش واهمه از تگنای عرضه از رشد بهای این محصول حمایت کرد.
عقبنشینی تورم عامل مثبت یا منفی اثرگذار بر بازار غلات
تورم مصرفکنندگان آمریکایی برای ماه نوامبر امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل 7.7 درصد اعلام شد؛ این درحالی بود که اقتصاددان تورم 8 درصدی را برای ماه نوامبر برآورد کرده بودند و به این ترتیب تورم برای آمریکاییهای در ماه نوامبر به کمترین میزان پس از فوریه امسال رسید. کاهش تورم برای مصرفکنندگان آمریکایی باعث شد تا فعالان بازارهای مالی و کالایی دنیا به افزایش 50 واحدی نرخ بهره به جای رشد 75 واحدی آن امیدوار شده و به این ترتیب شاخص دلار آمریکا از کانال 109 واحدی به کانال 106 واحدی سقوط کرد. تضعیف شاخص دلار آمریکا سیگنالی افزایشی برای بازارهای کالایی است و میتواند سرعتگیر افت بهای غلات در بازارهای جهانی باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم