بازگشت مثبت نرخ در بازار مس بیتوجه به دادههای تورمی آمریکا
غلبه سیگنال مثبت چینی در بازار فلز سرخ
مس و روی از جریان کاهش هفتگی قیمت در بازارهای کالایی در امان ماندند؛ در حالی که واهمه از تشدید سیاست انقباضی از سوی فدرال رزرو زمینه افت بهای کامودیتیها را مهیا کرد؛ وجود چشمانداز مثبت از رشد تقاضا با بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد در هفتههای پیشرو، محرک بهای فلز سرخ شد.
به گزارش اکوایران عمده کامودیتیها هفته منتهی به روز جمعه هفدهم فوریه را با ثبت رشد نرخ منفی به پایان رساندند؛ در این میان مس و روی از کاهش قیمت در امان ماندند، به نحوی که در معاملات آتی کامکس آمریکا و در بازه هفتگی فلز سرخ رشدی 2.7 درصدی داشت و 0.5 درصد بر ارزش فلز روی افزوده شد، این در حالی بود که در این بازه زمانی نیکل 7.3 درصد، قلع 5.5 درصد، آلومینیوم 2.2 درصد و سرب 0.6 درصد ارزان شدند. شاخص بهای فلزات پایه در بورس لندن نیز با ثبت کاهش هفتگی 0.17 درصدی تا 4 هزار و 92 واحد عقب نشست.
تقویت شاخص دلار آمریکا در پی انتشار دادههای اقتصادی این کشور ظرف روزهای سپری شده از سال 2023سیگنال مهمی در جهت افت نرخ کامودیتیها بود. انتشار دادههای تورمی آمریکا برای ماه ژانویه بیش از پیشبینی اقتصاددان بود. شاخص قیمت مصرفکننده برای ماه ژانویه امسال با ثبت رشد 6.4 درصدی در بازه سالانه اعلام شد؛ اگرچه این رقم کمترین میزان رشد تورم برای مصرفکنندگان آمریکایی پس از اکتبر 2021 بود، اما میزان رشد تورم بیش از پیشبینی اقتصاددانان بود و در عین حال تورم برای مصرفکنندگان آمریکایی در فاز ماهانه با افزایش 0.5 درصدی اعلام شد.
عدم کاهش تورم مطابق انتظار باعث شد تا فعالان بازار احتمال تشدید سیاست انقباضی از سوی فدرال رزرو را مطرح بدانند. گلدمن ساکس روز پنجشنبه شانزدهم فوریه انتظارات خود را برای افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در سال جاری افزایش داد. آنها که پیش از این برآورد میکردند فدرال رزرو پس از افزایش 25 واحدی نرخ بهره در سال 2023 نسبت به افزایش نرخ بهره طی 2 مرحله دیگر نیز اقدام کند، در یادداشتی اعلام کردند که با توجه به دادههای جدید اقتصادی، پیشبینی میکنند که فدرال رزرو برای سه مرحله متوالی دیگر نرخ بهره را به میزان 25 واحد دیگر افزایش دهد و به 5.5 درصد برساند. در حال حاضر میزان نرخ بهره در آمریکا در محدوده 4.5 تا 4.75 واحد نوسان دارد. افزایش نرخ بهره، بازده نگهداری دلار را افزایش داده و در شرایطی که از رشد شاخص دلار حمایت میکند، زمینه افت بهای کامودیتیها را فراهم میکند.
امیدواری به رشد تقاضا
مس بیتوجه به دادههای اقتصادی آمریکا و واهمه از افزایش سیاست انقباضی، ظرف یک هفته اخیر در مسیر رشد نرخ قدم برداشت، به نحوی که در روز جمعه هفدهم فوریه بهای این فلز در معاملات آتی کامکس به 4.13 دلار به ازای هر پوند و در معاملات آتی بروس فلزات لندن نیز به 8هزار 912 دلار به ازای هر تن رسید. البته بازده این فلز در بازه ماهانه همچنان منفی ماند. درواقع میتوان گفت، فلز سرخ در هفتههای قبل به احتمال تشدید سیاست انقباضی واکنش نشان داده بود و کانال قیمتی 9 هزار دلاری را از دست داده بود و ظرف هفته اخیر با امیدواری نسبت به بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد از ماه مارس، بخشی از زیان خود در فاز ماهانه را جبران کرد.
رویترز در گزاشی از بازار مس در چین به نبود تقاضای مصرفی برای این فلز، درحالی اشاره داشت که چشمانداز تقاضا برای این فلز رو به بهبود گذاشته و این موضوع از رشد بهای آن در میان و بلند مدت حمایت میکند. معمولا واکنش فلز سرخ به دادههای اقتصادی سریعتر از سایر فلزات صنعتی است و بنابراین میتوان به بازگشت مثبت قیمتی سایر فلزات در هفته پیشرو امیدوار بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم