به گزارش اکوایران، در جریان معاملات روز جاری ارزش معاملات بورس تهران حوالی 5200 میلیارد تومان ثبت شد و شاخص کل نیز رخ مثبت 2500 واحدی را به خود گرفت تا همچنان بر طبق بی‌رمقی کوبیده باشد.

نمادهای شبندر ، فولاد ، فملی ، پارسان نمادهایی بودند که به این 2500 واحدی مثبت شاخص کل کمک شایانی کردند! اما از بی‌رمقی بازار امروز باید این طور گفت که خودرو لیدر سنتی بازار که در اکثریت اوقات روزهای معاملاتی در صدر برترین گروه از نظر ارزش معاملاتی قرار داشت در روز جاری رتبه و جایگاه اول را به گروه انبوه‌سازی داد و با ارزش معاملاتی در حدود 322 میلیارد تومان در جایگاه دوم ایستاد . گروه انبوه‌سازی نیز با ارزش 439 میلیارد تومان جایگاه اول بازار را به خود اختصاص داد.

اما امروز خبری با موضوع عوارض سنگین بر صادرات قراضه آهن در بین اهالی بازار سرمایه دست به دست می شد. سیف اله امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، در جلسه فراکسیون معدن مجلس برای بررسی موضوع وضع عوارض صادراتی بیان کرد: براساس قانون به میزان نیم درصد عوارض برای کالاهای خام و نیمه خام مشخص شد. بخشنامه وضع عوارض نیز با اختلاف یک رای در دیوان عدالت مجدد اجرایی شد. از 238 کالایی که عوارض برای آنها در نظر گرفته شده در 18 مرود اختلاف وجود دارد و عوارض 80 درصد تنها برای صادرات قراضه است و 20 درصد برای سنگ آهن مگنتیت است زیرا در کشور کمبود وجود دارد.

از سویی دیگر باز هم خودرویی‌ها خبر ساز شدند و علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت صبح روز (سه‌شنبه، ۱۹ دی) در نشست خبری که با حضور رسانه‌ها برگزار شد، گفت: با توافقات خوبی که در دولت و مجموعه‌های دولتی صورت گرفت آیین نامه واردات خودروهای کارکرده نهایی شد و به زودی ابلاغ خواهد شد.

جهرمی این موضوع را هم اضافه کرد که  آیین نامه خودرو های جدید نیز اصلاح شده و در خصوص خودروهای نو تسهیلاتی صورت گرفت و عموماً به سمت خودروهای برقی عمومی رفته‌ایم و تلاش شده کمک جدی به بازار خودرو باشد.

خاندوزی وزیر اقتصاد نیز جزییات جدیدی از فساد چای دبش مطرح کرد و گفت: شرکت چای دبش بابت ارزی که برای واردات چای دریافت کرده بود، پولش را پرداخته و اموال مردم به جایی نرفته است. به بانک مرکزی پول داده، ارز دریافت کرده و قرار بوده با آن کالا و تجهیزات وارد کند که نصف آن را وارد کرده و نصف دیگر را وارد نکرده است.

پولی از کشور خارج نکرده، ساختمان‌ها و ماشین‌آلات مربوط به آن نیز در اختیار قوه قضاییه است. اما برای جلوگیری از همین حد از تخلف هم که رخ داد از فروردین امسال با ایجاد سامانه‌ای قرار شد هر شرکتی می‌خواهد تخصیص ارز بگیرد، در سامانه ثبت شود تا معلوم شود سال گذشته و دو سال قبل چقدر دریافت کرده است. پرونده به قوه قضاییه ارجاع شده و ان‌شاءالله قوه قضاییه رأی محکم و قطعی صادر خواهد کرد.

خبر دیگر این که  مدیرکل دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی از اتمام شناسایی و انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های تحت کنترل بخش عمومی و یا دولتی تا پایان سال جاری خبر داد.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

در جریان معاملات روز جاری شاخص کل بورش اوراق بهادار رشد 2500 واحدی را به خود دید تا نشان دهد همچنان در کنترل قرار دارد و این موضوع در حال نگهداشتن سطح حمایتی است. البته که تا زمانی که این وضعیت ادامه دار باشد شاخص از منظر تکنیکالی تغییر خاصی را به چشم نخواهد دید.

کل