به گزارش اکوایران، بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز یکشنبه می‌روند که روز شنبه شاخص کل‌ بورس تهران سقوط کرد. برای پیش بینی بورس امروز –یکشنبه یک بهمن- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز شنبه شاخص کل 19 هزار و 33 واحد سقوط کرد و شاخص کل هم‌وزن 7 هزار و 999 واحد ریزش کرد. همچنین شاخص کل فرابورس  252 واحد پایین آمد و شاخص هم وزن فرابورس کاهش هزار و 727 واحدی داشت. 

بیشترین افزایش قیمت

روز یکشنبه در بورس شرکت سیمان سفید نی ریز (سنیر)، شرکت لیزینگ ایرانیان (وایران) و شرکت واسپاری ملت (ولملت) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا)، شرکت آ س پ (آ.س.پ) و شرکت سرمایه گذاری هامون صبا (وهامون) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت 

در بورس نمادهای دسبحان (شرکت سبحان دارو)، سیلام (شرکت سیمان ایلام) و فسازان (شرکت غلتک سازان سپاهان) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت عطرین نخ قم (نطرین)، شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران (سدبیر) و شرکت داروسازی تولید دارو (دتولید) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در معاملات شنبه، 33 نماد صف خرید داشتند و 92 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 55  درصدی نسبت به روز کاری قبل به 97 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 5 درصدی به 866 میلیارد تومان رسید.

021030

پیش بینی بورس امروز 

در آخرین روز معاملاتی دی ماه، شاخص کل بورس تهران بیش از 19 هزار واحد ریزش کرد. نمادهای تاپیکو، شستا، شتران، شبندر، رمپنا و خودرو بیشترین اثر را در ریزش شاخص داشتند.

دیروز ارزش معاملات خرد سهام با رشد 55 درصدی به 6 هزار و 27 میلیارد تومان رسید. اما دیروز ارزش صف‌های فروش نسبت به روز چهارشنبه 5 درصد بیشتر بود و به رقم نجومی 866 میلیارد تومان رسید.

از سوی دیگر برای ششمین روز متوالی پول حقیقی از بورس خارج شد که میزان آن 934 میلیارد تومان بود. میزان پول حقیقی خروجی نسبت به روز چهارشنبه 18 برابر -معادل 1731 درصد- بیشتر شده است. 

بنابراین علاوه بر ریزش شاخص‌های بازار، شاهد افزایش خروج سرمایه و صف‌های فروش طویل بودیم.

دیروز فرمول جدید خوراک صنایع شامل میعانات و نفت خام و همچنین فرآورده‌های نفتی تحویلی از سوی وزارت نفت ابلاغ شد که این ابلاغیه از ابتدای سال 1402 تا پایان سال 1404 را شامل می‌شود.

ناظران معتقدند در مصوبه جدید نرخ فروش بنزین نیز تغییر کرده که می‌تواند بر اساس گرید بنزین هر پالایشگاه و ترکیب وزنی آن در سبد فروش (تولید) کاهنده سود باشد. در این ابلاغیه نرخ فروش بنزین که قبلاً بر مبنای نرخ فوب سنگاپور بود به فوب خلیج فارس تغییر کرده است. که این نرخ در 2 سال اخیر به طور میانگین 4.3 دلار کمتر از نرخ سنگاپور بوده است. 

این مصوبه دیروز از عوامل ریزش بازار بود که می‌تواند سرآغاز یک روند نزولی باشد. از سوی دیگر شهادت تعدادی از مستشاران نظامی ایران در دمشق، پایتخت سوریه، در تهاج هوایی اسرائیل، دیگر خبری بود که دیروز فضای بازار را منفی کرد. در هفته‌های اخیر ریسک‌های سیاسی بازار ایران رشد کرده و از عوامل تغییرات قیمتی است.