به گزارش اکوایران، جواد عشقی‌نژاد گفت: «در شرایطی که دولت با کسری بودجه مواجه است، یکی از روش‌های رایج در برخی دولت‌ها، چاپ اسکناس است. این ابزار که در اختیار بانک مرکزی قرار دارد، عملاً به معنای کشیدن چک بلامحل از حسابی بدون موجودی است و بانک مرکزی مجبور به پوشش آن می‌شود.»

عشقی‌نژاد با اشاره به تغییر رویکرد دولت در بودجه امسال اظهار داشت: «در بودجه ۱۴۰۴، دولت پیشنهاد کرده است ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه جذب شود. از این مبلغ، ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مربوط به بدهی‌های سال گذشته است که باید تسویه و مجدداً به چرخه مالی بازگردد. ۲۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز منابع جدید است که با توجه به اندازه و ظرفیت بازار سرمایه، امکان جذب آن وجود دارد.»

او به نقش صندوق‌های درآمد ثابت در این فرآیند اشاره کرد و توضیح داد: «این صندوق‌ها، که گاهی حد نصاب‌های خود را تغییر می‌دهند، می‌توانند از سود اوراق بهره‌مند شوند و به این ترتیب فشار از بازار سهام کاهش می‌یابد. همچنین، هیئت‌هایی نظیر وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه‌ریزی مسئولیت نظارت بر این فرآیند را بر عهده دارند و می‌توانند فشار وارده بر بازار سرمایه را مدیریت کنند.»

عشقی‌نژاد خاطرنشان کرد: «صندوق‌های سرمایه‌گذاری و بانک‌ها، که از طریق بازار سرمایه اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند، معمولاً برای مدیریت ریسک پورتفولیو از این ابزارها بهره می‌برند. در نتیجه، این وضعیت نباید به‌عنوان فشار سنگین بر بازار تلقی شود و امیدواریم این رقم از سقف تعیین‌شده فراتر نرود.»

خبر مرتبط
اقتصاد کلان، شاه‌کلید رشد ادامه‌دار بورس

بودجه ۱۴۰۴ از منظر بازار سرمایه با تغییرات نسبی همراه است که می‌تواند هم فرصت‌ها و هم چالش‌هایی را به دنبال داشته باشد.