بازار سهام در اولین روز از چهارمین هفته دی ماه 1403 با ریزش 50 هزار واحدی همراه بود؛ به نحوی که کلیه شاخص های بازارهای بورس و فرابورس قرمزپوش شدند. همچنین در روز که گذشت، ارزش صفوف خرید 20 درصد کاهش یافت و در مقابل ارزش صف های فروش 460 درصد صعود کرد.

پیش بینی می شود بازارسرمایه در آستانه ریزش شارپی باشد و از نظر برخی از کارشناسان بازارسرمایه اگر دامنه نوسان محدود نمی‌شد، شاخص شاهدریزش 50 هزار واحدی نبود؛ البته برای بلندمدت می توان انتظار رشد شاخص کل بورس را داشت و در صنایع صادرات محور، اقبال بیشتری به وجود خواهد آمد.

حمایت های دستوری در زمان نزول شاخص بورس

 محمدرضا اعلمی – کارشناس بازارسرمایه در خصوص پیش بینی بورس در گفت و گو با اکوایران گفت: در روزی که گذشت، شاخص کل بورس 50 هزار واحد افت داشته است؛ این همگرایی شاخص کل و شاخص هم وزن در جهت نزولی بازار احتمال عمیق شدن اصلاح شاخص کل بورس را زیاد می‌کند و این موضوع در حالی است که اگر شاهد بازگشایی برخی نماد‌های پتروشیمی نباشیم، برای مدت کوتاهی شاهد روند نزولی شاخص کل بورس خواهیم بود.

وی در ادامه افزود: بازاری که به خاطر برخی تصمیم گیری ها در سیاست کلان اقتصادی رو به بهبودی و تقویت می‌رفت و فقط به خاطر محدودیت دامنه‌ نوسان شاهد رشد شارپ گونه‌ آن بودیم، اینک در آستانه ریزش شارپ گونه قرار دارد؛ چراکه هر رشد شارپی یک ریزش شارپی را به همراه خواهد داشت.

این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: محدودیت دامنه نوسان سه درصد چارت بازار را از تحلیل خارج و سبب رفتارهای احساسی معامله گران شد؛ همچنین ابتدای صعود بازار با حمایت‌های دستوری و غیردستوری شاهد مثبت شدن شاخص کل بورس شدیم، ولی در ادامه با شناسایی سود توسط بخشی از بازار و خارج شدن آن شاهد یک بازار منفی با صف های فروش خواهیم شد.

انتظار رشد بازارسرمایه با تورم اقتصادی

به گفته اعلمی؛ روز یکشنبه، 30 دی ماه 1403 به شرط باز نشدن برخی از نمادهای تاثیرگذار بر روی شاخص کل بازارسرمایه شاهد یک بازار قرمز رنگ خواهیم بود، اما در مجموع برای یک آینده‌ میان مدت انتظار یک بازار صعودی را با پیشگامی بخش صادرات محور بازار خواهیم داشت.

وی در ادامه گفت: صنایع محصولات شیمیایی و فلزات اساسی و پالایشگاهی‌ها می توانند گزینه های مناسبی برای سرمایه‌گذاری باشند. همچنین باتوجه به تغییرات سیاسی در دولت ایالات متحده و سناریو های محتمل پیش رو ، احتمال وضع تحریم های گسترده تر و افزایش قیمت دلار وجود دارد؛ از این رو باتوجه به سیاست دولت فعلی در حذف ارز نیمایی، بیشترین سود متوجه گروه محصولات شیمیایی می‌شود و در نهایت مجددا شاهد رشد بازارسرمایه بر اساس رشد تورمی اقتصاد هستیم.

این تحلیلگر بازاسرمایه در نهایت گفت: اگر محدودیت دامنه‌ نوسان سه درصد را نداشتیم این اصلاح بازار به آرامی انجام شده و خود را به شکل یک ریزش نشان نمی داد؛ در واقع پالس های غلط از سوی رفتار شاخص کل محصول محدودیت دامنه‌ نوسان سه درصدی است.

photo_2025-01-18_15-55-22