به گزارش اکوایران، بازار سرمایه در ششم اسفندماه 1403 رشد محسوسی را تجربه کرد؛ به نحوی که شاخص کل بورس با صعود 56 هزار واحدی به محدوده 2 میلیون و 792 هزار واحد رسید.

در روزی که گذشت؛ ارزش صفوف خرید با رشد 81 درصدی همراه بودند و در مقابل ارزش صف های فروش، افت 21 درصدی را تجربه کردند. همچنین بعد از 7 روز شاهد خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت بودیم.

به نظر می رسد همچنان ریسک های بازار سهام پابرجاست و ممکن است در کوتاه مدت بورس با رشد شارپی همراه نباشد، ولی در بلندمدت بازدهی بازارسرمایه از بازارهای مالی بیشتر خواهد بود.

 

شاخص کل بورس در آستانه 2 میلیون و 800 هزار واحد

فرید شعبانی – کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: شاخص کل بورس تهران روز دوشنبه،مورخ 6 اسفندماه 1403 پس از بازپس‌گیری سطح حمایتی ۲ میلیون و ۷۳۰ هزار واحد، با جهش چشمگیر ایران‌خودرو در مسیر رشد قرار گرفت و تا آستانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد پیش رفت.

وی در ادامه افزود: اصلاح هفته گذشته عمدتاً تحت تأثیر نگرانی‌ها درباره کاهش سرعت رشد دلار نیما، تحولات بین‌المللی از جمله بحران اوکراین و خاورمیانه و همچنین ابهامات پیرامون استیضاح وزیر اقتصاد بود، که از مدافعان بازار سرمایه محسوب می‌شود.

 

موج جدید رشد بازار سهام

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: انتظار می‌رود با شکل‌گیری صف خرید میلیاردی در ایران‌خودرو و انتشار گزارش‌های مثبت عملکرد بهمن‌ماه، تقاضا در بازار تقویت شود. همچنین افزایش نرخ دلار آزاد در هفته گذشته، در حالی که شاخص کل افت داشت، ارزش بازار را به ۱۰۵ میلیارد دلار رساند؛ سطحی حمایتی که تا تعادل ۱۵۰ میلیارد دلاری فاصله زیادی دارد. این مسئله، همراه با ایجاد حباب منفی در صندوق‌های اهرمی، می‌تواند زمینه‌ساز موج جدیدی از رشد باشد.

به گفته شعبانی؛ علاوه بر این، گزارش‌های مثبت افزایش سرمایه ایران‌خودرو، عملکرد مطلوب شرکت‌های صادرات‌محور مانند پتروشیمی‌ها و رونق رقابت در بورس کالا، به‌ویژه در بخش سیمان و کاتد مس، همگی چشم‌انداز صعودی بازار را تقویت می‌کنند.

 

دو ریسک مهم بورس را بشناسید

وی در ادامه عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود که بورس در روز سه‌شنبه با افزایش تقاضا مواجه شود و شاخص کل برای عبور از سطح مقاومتی ۳ میلیون واحد تلاش کند؛ سطحی که در صورت تداوم شرایط فعلی، می‌تواند در اسفند یا فروردین در دسترس باشد.

این تحلیلگر بازار در نهایت گفت: با این حال، دو عامل کلیدی همچنان به‌عنوان ریسک‌های بازار مطرح هستند: احتمال ادامه سرکوب نرخ دلار نیما و ابهامات امنیتی در سطح بین‌الملل.

photo_2025-02-24_13-55-46