بهنام بخش خصوصی به کام خودیها
اکوایران: بسته حمایت از کسب وکارهای آسیب دیده به دلیل قطعی اینترنت رونمایی شد. با اجرای این بسته، دولت دوهزار میلیارد تومان برای تبلیغات کسبوکارها به صداوسیما و شبکههای اجتماعی پرداخت خواهد کرد .
به گزارش اکوایران، یک ماه از ماجرای قطعی ممتد اینترنت و فیلترینگ پلتفرمهای خارجی میگذرد. رویدادی که برمبنای دادههای موجود بیش از 80 هزار میلیارد تومان به اقتصاد حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و حوزههای وابسته آسیب زده است. حال بعد از گذشت یک ماه از این ماجرا و پیگیریهای فعالان اقتصادی، دولت از بسته حمایتی خود رونمایی کرد. طبق اعلام دفتر خدمات کسبوکار وزارت صنعت، معدن و تجارت، این وزارتخانه در راستای حمایت از کسب وکارها متضرر از قطعی اینترنت، دو هزار میلیارد تومان برای تبلیغات آنها پرداخت خواهد کرد. البته این مبلغ مستقیم به بخشخصوصی نیز پرداخت نخواهد شد. وزارت صمت مبلغ هزار میلیارد تومان در قالب بسته تبلیغات ویژه صداوسیما و هزار میلیارد در قالب بسته تبلیغات ویژه شبکههای اجتماعی پرداخت میکند.
این بسته که بدون مشورت بخشخصوصی طراحی شده است؛ گفته میشود، بخشخصوصی را در مدیریت تبلیغاتش محدود خواهد کرد و به نوعی نظارت نهاد حاکمیتی بر تبلیغات آن را افزایش خواهد داد.
اینترنت آزاد برای فعالان اقتصادی
امیرحسین اسدی، مدیرکل دفتر خدمات کسبوکار وزارت صمت درگفتگو با سایت اتاق بازرگانی ایران با اشاره به بسته جدید حمایتی صمت، میگوید: بههرحال اگر فیلترینگ برداشته شود از ظرفیت بلاگرها برای جبران صدمات آنها استفاده خواهیم کرد. بحث ما در این مرحله شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی نیست. بلکه ما میخواهیم این بودجه را اختصاص دهیم تا طبق قوانین کشور برای جبران صدمات این کسبوکارها اقدام شود.
مدیرکل دفتر خدمات کسبوکار وزارت صمت گفت: ما قبول داریم قطعی اینترنت به کسبوکارها صدمه میزند. اینترنت شاهراه اتصال و ارتباطات و زیرساخت کسبوکار است. قبول داریم بسیاری از کسبوکارها در اینترنت و شبکههای اجتماعی و اینستاگرام به دلیل فیلترینگ و محدودیت اینترنت دچار مشکلات زیادی از جنس تبلیغات، برندینگ یا از جنس فروش شدهاند.
اسدی افزود: حدود 90 درصد از کسبوکارهای حوزه تبلیغات در فضای اینستاگرام دچار مشکل شدهاند. کسبوکارهایی از جنس بلاگرها و تبلیغات در این شرایط تعدیل نیرو داشتهاند. کسبوکارهای خرد در اینستاگرام نیز قطعاً دچار مشکل شدهاند. متأسفانه مرجع آماری نداریم و از آنجا که بسیاری از این کسبوکارها مجوز محور نبودهاند آمار دقیقی هم از آنها نداریم. اما آمار متفاوتی از 300 هزار تا 3 میلیون کسبوکار در اینستاگرام، گفته میشود دچار مشکل شدهاند.
او با تأکید بر اینکه همه کسبوکارها در کشور به دلیل قطعی اینترنت بین 5 تا 100 درصد دچار آسیب شدهاند افزود: باید بر اساس ضرر و زیان کسبوکارها میان آنها دستهبندی شود. کسبوکارهایی که دچار مشکلات حیاتی داشته و تعدیل نیروی زیادی انجام دادهاند و کسبوکارهایی که این تغییرات در حد 5 یا 10 درصد بوده است نباید یکسان حمایت شوند. ما قصد داریم بر اساس این دستهبندی با در نظر گرفتن بستههای حمایتی به کمک این کسبوکارها بیاییم.
اسدی گفت: این پیشنهاد هم مطرح شده است که در زمان بحرانهای امنیتی یا طبیعی تدابیری در نظر گرفته شود تا ارتباط کسبوکارها با بینالملل قطع نشود. بر این اساس این پیشنهاد هم قابل بررسی است که اتاقهای بازرگانی، اصناف، اتحادیهها و ادارات صمت استانها همه مجهز شوند تا در مواقع بحران اینترنت آزاد داشته باشند و دسترسی آنها کامل قطع نشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم