صادرات مستقیم آبزیان ایرانی به چین برای اولین بار
اکوایران: آبزیان ایران برای اولین بار به سفره چینی ها رسید. پایان تابستان سال جاری، ایران توانست مجوزهای لازم برای صادرات آبزیان به چین را دریافت کند تا به این طریق زمینه صادرات مستقیم آبزیان ایرانی به چین فراهم شود.
به گزارش اکوایران؛ چین یکی از کشورهای بزرگ مصرف کننده آبزیان در دنیا محسوب می شوند و با وجود تولید انواع آبزیان در چین، این کشور سالانه نزدیک به 13 میلیارد دلار محصولات شیلاتی را وارد می کند با این شرایط ایران می تواند به سهم قابل توجهی از بازار آبزیان این کشور دست پیدا کند؛ با این شرایط پس از رایزنیها ایران توانست مجوزهای لازم برای صادرات به این کشور دریافت کند.
براساس آمار اعلام شده از سوی اتاق بازرگانی ایران، در سال 1400 ایران بیش از 151 هزارتن انواع آبزیان را به کشورهای هدف صادر کرده است. این رقم نسبت به عملکرد صادرکنندگان این محصول در سال 1399 رشدی 23 درصدی داشته است. به گفته مسئولان در اتحادیه تولید و صادرات آبزیان ایران، ارزش کل صادرات آبزیان کشور در سال گذشته از 470 میلیون دلار در سال 99، به 535 میلیون دلار رسیده است. این ارقام درحالی گزارش شده که براساس برنامه ششم توسعه، صادرات سالانه آبزیان ایران باید از 600 میلیون دلار تا سال 1404 عبور کند.
صادرات آبزیان ایران به 21 کشور
آبزیان ایران به 21 کشور جهان صادر می شود که کشورهای جنوب شرق آسیا، کشورهای عربی و اروپایی را در بر می گیرد. چین، نخستین مقصد آبزیان ایران است. به گفته رییس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، در سال 1400، 14 هزار تن آبزی به طور مستقیم به چین صادر شده است. هم چنین در سال گذشته 11 هزار و 200 تن آبزی به امارات و 4 هزار و 200 تن از این محصول به روسیه صادر شده است.
در بین انواع آبزیان صادراتی، سهم میگو به 5 هزار و 300 تن می رسد. به گفته مسئولان 30 درصد از میگوی تولید شده در ایران به دیگر کشورها صادر می شود. ایران در سال گذشته 58 هزارتن میگو تولید کرده است. مهدی صفری، معاون وزیر امورخارجه می گوید تقاضای میگوی چین از ایران، در سال به یک میلیون تن می رسد، درحالیکه صادرکنندگان ایرانی 32 هزارتن میگو به این کشور صادر کرده اند.
بیش از 80 درصد از آبزیان ایران در سال های گذشته از بندر هایفونگ در کشور ویتنام به چین صادر شده است. در شهریورماه سال جاری، با امضای توافق صادرات آبزیان به چین توسط وزیر جهاد کشاورزی، موانع صادرات مستقیم این محصول به چین برداشته شده است. در این شرایط، شناخت بازار، یافتن راه حل های مناسب برای انتقال پول با وجود تحریم های مالی ایران، برندسازی و عرضه کالای یکنواخت با کیفیت و استانداردهای لازم از الزامات رساندن آبزیان ایران به سفره چینی هاست.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟