اقتصاد دستوری کشور را به قهقرا می برد
اکوایران: قائم مقام دبیرکل خانه صمت ایران با انتقاد از رویه اقتصاد دستوری حاکم بر کشور میگوید: اقتصاد دستوری کشور را به قهقرا میبرد. این رویه قدرت رقابت بینالمللی را نیز مخدوش کرده و مشتریان در بازار بینالمللی از دست میروند.
به گزارش اکوایران، بیش از سه دهه است فعالان اقتصادی و کارشناسان این حوزه نسبت به اقتصاد دستوری حاکم بر کشور نقد میکنند. در بیستمین جشنواره "تولید ملی- افتخار ملی" خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ، آرمان خالقی، قائم مقام دبیرکل خانه صمت با اشاره به اینکه نیازمند برنامهریزی بلندمدت در مدیریت کلان کشور هستیم میگوید: باری به هر جهت حرکت کردن بزرگترین آسیب را به اقتصاد کشور میرساند، باید با مدیریت برنامه داشته باشیم و بتوانیم موارد را از قبل پیشبینی کنیم. در این میان اقتصاد دستوری کشور را به قهقرا می برد و ضمن از بین بردن قدرت رقابت، قدرت رقابت بین المللی را نیز مخدوش کرده و مشتریان در بازار بینالمللی از دست میروند.
او در ادامه به برخی مشکلات تولید اشاره میکند و میگوید: دیوان سالاری و بوروکراسی اداری، قیمت گذاری دستوری، رکود تورمی حاکم بر بازار، تامین نقدینگی و تغییر مداوم نرخ ارز از جمله مشکلات موجود تولید است.
عضو هیئت مدیره خانه صمت ادامه میدهد: تورم، امنیت اقتصادی و اعتماد مردم را از بین می برد، آنچنان که برنامه ریزی آینده را نیز خدشهدار خواهد کرد.
او با اشاره به مشکلات جدی در صادرات و تجارت بین الملل یادآور میشود: برنامه مشخص و بلندمدتی برای کار با شرکت های خارج از کشور وجود ندارد و در این راستا باید فکر جدی برای گشودن بازارها کنیم تا ظرفیتهای داخلی معطل نمانده و از قافله به روز کردن ماشین آلات و فناوری ها عقب نمانیم.
صدور مجوز کمتر از نصف روز
خالقی در این نشست به عملکرد برخی اقدامات خانه صمت اشاره میکند و میگوید: اکنون صدور جوازهای تاسیس، ضمن کاهش هزینهها به لحاظ زمانی نیز کوتاه شده است. به طوری که به رکورد صدور مجوز در کمتر از نصف روز نیز دست یافتیم.
او به اقدامات انجام شده از سوی کمیسیون بین الملل خانه صمت در باز کردن بازارهای صادراتی برای صنایع کشور اشاره میکند که توسط استانهای معین برای کشورهای خاص انجام شده است.
خالقی ادامه میدهد: در کشور عراق دفتری توسط استان کرمانشاه و در استانبول ترکیه دفتری توسط استان آذربایجان شرقی ایجاد شده و در امارات و پاکستان نیز به ترتیب خانه های صمت تهران و یزد در حال پیگیری موضوع هستند و علاوه بر آن در اروپای شرقی و مرکزی در کشور مجارستان دفتری تاسیس شده و امیدواریم فرصت های تجاری خوبی از این محل شکل بگیرد.
جای خالی هماهنگی دستگاهای
در جشنواره خانه صمت، سید محمدرضا مرتضوی، دبیرکل خانه صمت میگوید: فارغ از مسائل و مشکلات کشور، ما تولیدکنندگان و بخش تولید هیچ وقت دست از کار نکشیدیم، زیرا سرنوشت میلیونها کارگر به تصمیمات ما بستگی داشته و دارد.
او میافزاید: همان طوری که در زمان جنگ تحمیلی زیر بارش خمپارهها کار و تولید کردیم و تعهد به کار داشتیم، امروز نیز هر کس باید به تکالیف خود درست عمل کند.
مرتضوی تصریح میکند: عمده نگرانی ما از ناهماهنگی ها در کشور است و باید بدانیم کشور برای حرکت به سمت سعادت نیازمند هماهنگی و همراهی همه عناصر ذیربط است و از هرگونه کوتاهی در این مسیر گلایهمند هستیم.
او میافزاید: برای روزهای سخت و دفاع از کیان واحدهای تولیدی و سفره های کارگران آماده هستیم و برای تامین مواد اولیه، نقدینگی، ارز و غیره باید آمادگی داشته باشیم.
در این مراسم طبق اعلام خانه صمت، از ۵۰ واحد منتخب صنعتی و معدنی و دانش بنیان و نیز تعدادی از مدیران و کارشناسان وزارت صمت با عنوان حامیان تولید با اهدای تندیس و لوح یادبود تقدیر به عمل آمد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق