گام ایران برای توسعه تجارت با کشورهای حاشیه خزر؛ ورود 12 کشتی به ناوگان حمل بار
اکوایران: توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه را می توان از جمله برنامههای اصلی متولیان بخش تجاری کشور دانست؛ هدفی که برنامههای مختلفی برای رسیدن به آن در دستور کار قرار گرفته، اما به حاشیه رانده شدن ایران از برخی کریدروهای تجاری موجب شد تا استفاده از کشتیهای حمل بار در حال حاضر در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش اکوایران؛ با توجه به این شرایط براساس برنامه شرکت کشتیرانی و به منظور تسهیل مبادلات تجاری با کشورهای حاشیه دریای خزر ایران سعی دارد 12 کشتی به ناوگان حمل بار دریای خزر وارد کند تا به این طریق روند مبادله کالا با کشورهای هماسیه شمالی تسهیل شود.
براساس برنامه ریزی صورت گرفته ایران در راستای توسعه روابط تجاری با همسایگان به ویژه کشورهای حاشیه دریای خزر و به روزرسانی و افزایش ظرفیتهای بندر سالیانکا در آستراخان روسیه سرمایهگذاری ۱۰ میلیون دلاری در این بندر را در برنامه کاری خود قرار داده است. در شرایط کنونی ایران و روسیه سعی در گسترش روابط تجاری خود دارند. به گفته رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در حال حاضر سطح روابط تجاری دو کشور در 11 ماه منتهی به بهمن سال جاری حجم تجارت میان دو کشور حدود 27.7 میلیارد دلار بوده است. رقم ثبت شده برای سال جاری در حالی است که این دو کشور در همایش تجاری ایران و روسیه هدفگذاری تجاری40 میلیارد دلاری را برنامهکاری قرار دادهاند، رقمی که فعالان اقتصادی معتقدند تحقق آن به توافقنامه تجارت آزاد گره خورده است.
با توجه به این شرایط ایران برای رسیدن به توسعه تجارت با روسیه سعی دارد در گام اول ناوگان حمل بار در دریای خزر را توسعه دهد و به همین منظور 12 کشتی جدید به ناوگان حمل بار دریای خزر اضافه کرده است.
به موازات، این شرکت علاوه بر ایجاد کارگروه ویژه حضور در سایر بنادر و اجاره امکانات مورد نیاز، خطوط منظم کشتیرانی را مطابق با تفاهمنامه منعقد شده با سازمان توسعه تجارت میان بنادر شمالی ایران و بنادر روسیه، قزاقستان و آذربایجان راهاندازی کرده است.
بر این اساس سرمایهگذاری بالغ بر ۸۰ میلیون دلاری بابت توسعه ناوگان شمالی کشور در دستور کار قرار گرفته است که بر مبنای آن، خرید یک فروند شناور جنرال کارگو به ظرفیت ۷۲۰۰ تُن در آستراخان صورت گرفته که حداکثر در نیمه اول سال ۱۴۰۲ به ناوگان حمل بار خزر اضافه خواهد شد.
به موازات قرارداد ساخت دو فروند شناور رو- رو با قابلیت حمل کانتینر و دو فروند شناور جنرال کارگو ۳۵۰۰ تنی با قابلیت حمل کانتینر نیز به سازندگان داخلی سفارش داده شده تا بتوان طی سالهای پیشِرو، ظرفیت حمل بار به کشورهای شمالی حاشیه دریای خزر را در سطح مناسبی افزایش داد.
بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته از سوی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، در نظر است ظرفیت حمل کانتینری در دریای خزر به حداقل ۱۰۰ هزار TEU افزایش یابد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران / ترامپ: میخواهم ایران کشور موفقی باشد
-
جدول قطعی برق در تهران و البرز اعلام شد
-
بیانیه مهم چین و روسیه درباره برنامه هستهای ایران/ عزم پکن و مسکو برای ایفای نقش فعال
-
جزئیات توافق یمن و آمریکا به روایت وزارت خارجه عمان/ تصمیم نتانیاهو پس از توافق میان صنعا و واشنگتن
-
چرخش کشورهای خلیج فارس در قبال مذاکرات ایران و آمریکا
-
دو مذاکره مهم برای بازار طلا و ارز
-
خبر خوش وزیر کار؛ جزئیات افزایش حقوق جدید کارگران و کارمندان بهزودی اعلام میشود
-
گزارش بلومبرگ از ادامه روند صادرات نفت ایران به چین
-
اتفاق عجیب پژو ۲۰۷ در بازار خودرو