وعده های شیرین استاندار تهران به بخش خصوصی
اکوایران: استاندار تهران در جمع فعالان بخش خصوصی به آنها در مورد پیگیری درخواستهایش از طریق ابرهیم رئیسی و نمایندگان مجلس وعده داد. او با تشکیل اتاق اورژانس برای حل و فصل مسائل مهم و فوری موافقت کرد.
به گزارش اکوایران، امروز سه شنبه 27 تیر ماه در نشست هیات نمایندگان اتاق تهران، فعالان اقتصادی بخش خصوصی نسبت به قطعی مکرر برق صنایع و بحران ناشی از آن بویژه در حوزه بیوتکنولوژی ، اعمال عوارض صادراتی موادخام و نیمه خام و توقف صادرات برخی از این اقلام، پایداری سیاست قیمت گذاری دستوری و اثرات مخرب آن بر تولید و تجارت سخن گفتند.
اظهاراتی که علیرضا فخاری استاندار تهران در واکنش به آن به فعالان اقتصادی قول داد که این مسائل را با رئیس دولت سیزدهم و نمایندگان مطرح میکند و تا جایی که برایش امکان پذیر است پیگیری میکند.
در این نشست فعالان بخش خصوصی خواهان تشکیل اتاق اورژانس برای مسائل مهم همچون موضوع ناترازی برق با حضور استاندار و یا نماینده او شدند. در ضمن آنها خواهان تشکیل کارگروه گمرکی با حضور روسای سازمانهای مرتبط و نماینده استاندار شدند.
درخواستهایی که استاندار تهران به آنها پاسخ مثبت داد و گفت: با تشکیل اتاق اورژانس به شرط مطرح شدن مسائل حاد و اورژانسی و کارگروه گمرکی برای حل و فصل مسائل مهم و فوری گمرکی برای یک دوره زمانی مشخص موافقت است.
حذف قیمتگذاری دستوری
در ابتدای این جلسه، داود رنگی به عنوان اولین سخنران پیش از دستور چهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران، به موضوع قیمتگذاری دستوری و آسیبهای ناشی از سیاست مداخله دولت در قیمتها بر حیات صنایع و واحدهای تولیدی اشاره کرد و به طور مشخص به صنعت مرغداری پرداخت که در آن متخصص و فعال است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: صنعت مرغداری کشور طی دستکم چهل سال اخیر، همواره با چالش قیمتگذاری دستوری مواجه بوده و قیمتهای تعیین شده دولتی برای این حوزه نیز هیچگاه عادلانه و منصفانه نبوده است.
وی با این توضیح که قیمتگذاریها، صرفاً باتلاقی از مشکلات را برای صنایع و واحدهای تولیدی ایجاد کرده که بیرون آمدن از آن هزینههای زیادی را هم متوجه کارآفرینان و هم دولت کردهاست، افزود: طی شش ماه گذشته، تعیین قیمتهای دستوری برای مرغ تولیدی در کشور، تنها به عاملی برای تبلیغات علیه دولت و تولیدکنندگان بدل شده و هیچ یک از طرفین تولید و مصرف، سودی از آن نبردهاند.
رنگی سپس با اشاره به اینکه، در حال حاضر 220 واحد کشتارگاه مرغ در کشور وجود دارد، افزود: از این میزان، فقط 20 درصد کشتارگاهها در مالکیت مرغداران و صاحبان این صنعت است و 80 درصد مالکان این بخش از کشتارگاهها، واسطهگرانی هستند که پا به این صنعت گذاشتهاند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه، گفت: روز گذشته، در حالی مرغ را کیلویی 120 هزار تومان خریداری کردم که میدانم حداکثر قیمتی که این مرغ فاکتور شده 73 هزار تومان بیشتر نیست و 50 هزار تومان مابقی وارد سیستم دلالی و واسطهگری شده است. صاحبان واقعی صنعت مرغداری نمیتوانند واحدهای تولیدی خود را توسعه دهند چون سود اقتصادی که حقشان است، به جای دیگری میرود. حدود 80 درصد کشتارگاههای مرغ که به آن اشاره کردم، به دلیل آنکه متولیان آن از قشر سنتی و افراد معمولی هستند، نظمپذیر نیستند و نمیتوان با وجود آنها، صنعت و بازار مرغ در کشور را سامان داد.
رنگی پس از بیان مشکلات موجود در این صنعت، حلوفصل بازار مرغ در کشور را در گرو حذف قیمتگذاری دستوری و مداخله دولت در آن عنوان کرد و افزود: دولت به جای مداخله در تعیین قیمتها، تمرکز خود را روی روانسازی تسهیلات بانکی و مالی داخلی و بینالمللی برای صنایع قرار دهد.
تعجب استاندار تهران
در این جلسه، استاندار تهران در سخنانی بر واگذاری امور به بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: رابطه میان دولت و بخش خصوصی از طریق یک نهاد رگولاتوری نظیر استانداری قابل تنظیم بوده و این تنظیمگری باید به نحوی باشد که منجر به رفع برخی موانع و مشکلات تولید، صادرات و بالندگی اقتصاد ملی شود.
علیرضا فخاری، واگذاری و ارجاع امور به بخش خصوصی را امری بدیهی توصیف کرد و گفت: اینکه برخی سازمانها اصرار به حفظ تصدیگریها دارند، جای تعجب دارد. مساله این است که تلاشها، برنامهریزیها، هدفگذاریها و سیاستگذاریها برای رفع مشکلات، وقتی به حوزه کارشناسی میرسد، متوقف میشود.
او با بیان اینکه برخی مسایل بنگاهای تولیدی با راهحلهای ساده رفع میشود، ادامه داد: متاسفانه در این حوزه نیز، بدنه کارشناسی دخل و تصرف داشته و بعضاً مانع حل این مسایل میشود. بنابراین با تغییر روندها باید به فرآیندهای جدید رفع موانع برسیم. گاهی ساختاری نظیر پنجره واحد خدمات نیز در سایه برخی اجتهادهای شخصی و سازمانی، دچار عدم کارایی میشود که باید در مسیر پایان دادن به این نوع اعمال سلیقهها گام برداریم.
استاندار تهران در بخش دیگری از سخنانش به گلایه برخی از اعضای هیات نمایندگان در مورد قیمتگذاری دستوری پرداخت و گفت: تحلیلهایی وجود دارد که نشان میدهد قیمتگذاری دستوری به عاملی بازدارنده در برابر تولید و توزیع تبدیل شده است. قیمت تولید باید بر اساس هزینه تمام شده به علاوه سود متعارف تعیین شود و در این مرحله ظاهراً مشکلی نباید وجود داشته باشد. اما ما شاهد آن هستیم که وقتی کالا به مرحله توزیع و عرضه میرسد، شرایط نامتعادلی برقرار میشود. در حالی که اگر سازمانهایی به نمایندگی از اتاق بتوانند عدم تعادل در قیمتهای نهایی را برطرف کنند، چالش قیمتگذاری نیز رنگ خواهد باخت.
او افزود: مساله دیگر اینکه وقتی دولت برای جبران کاستیها در بازار به قیمتگذاری روی میآورد، به مسئولیتهای دولتی خدشه وارد میشود و این به افزایش فاصله دولت و تولیدکننده میانجامد.
استاندار تهران در ادامه به اتاق بازرگانی تهران پیشنهاد کرد که با مطالعه در حوزه قیمتها، نتایج تحقیقات خود را به استانداری منعکس کند تا به دولت انتقال پیدا کند.
خاموشی ژن ها
در این نشست مریم تاج آبادی ابراهیمی موسس و رئیس هیئت مدیره انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند، از خاموش شدن ژن ها به عنوان موجودات زنده در آزمایشگاه های تولیدکنندگان حوزه بیوتکنولوژی آن هم به دلیل قطعی برق صنعت هشدار داد. او خبر از احتمال تعطیلی بسیاری از صنایع این حوزه داد و خواهان رسیدگی به این موضوع شد تا مانع از شکل گیری خسارت های چند صد میلیارد دلاری به کشور شود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه مواد اولیه مورد استفاده برای تامین محیط کشت برخی از داروهای خاص که اتفاقاً ارزش افزوده بالایی را ایجاد میکند، با قطعی برق واحدهای تولیدی این صنعت، از بین میروند، افزود: درخواست صنایع بیوتکنولوژی که تعدادشان نیز محدود است، اتخاذ راهکار جدی از سوی دولت برای ادامه حیات این واحدهاست. ما به طور مشخص میخواهیم که واحدهای تولیدی این بخش از قطعی برق مستثنی شود تا در کشور با کمبود داروهای خاص مواجه نشویم.
در واکنش به این اظهارات استاندار اعلام کرد این موضوع را از طریق وزیر نیرو پیگیری می کند تا یکسری صنایع از جمله تولیدکنندگان حوزه بیوتکنولوژیک از لیست قطعی های برق خارج شوند.
توقف سرمایهگذاری در تولید برق
حمیدرضا صالحی، عضو دیگر هیات نمایندگان اتاق تهران، نیز توضیح داد که واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی از زمینه کاری مشترک برخوردارند و به همین دلیل امکان قطع یا اتصال این واحدها به صورت جداگانه وجود ندارد. مگر آنکه زیرساختهای مورد نیاز فراهم شود یا این واحدها اقدام به خرید ژنراتور کنند تا کشور از پیک مصرف برق عبور کند.
صالحی در ادامه با بیان اینکه علت ناترازی در حوزه برق، مصرف نیست، ادامه داد: حدود 10 سال است که در صنعت برق سرمایهگذاری صورت نگرفته است؛ در واقع دولت نه خود در این بخش سرمایهگذاری کرده و نه اجازه داده که بخش خصوصی در این زمینه اقدام کند. بخش خصوصی بارها اعلام کرده است که میتواند ظرف دو سال مساله کمبود برق برای صنایع را برطرف کند. مساله این است که دولت نمیخواهد قدرت و مالکیت و جریان درآمدی در این بخش را از دست بدهد. رفع ناترازی برق را رئیسجمهوری باید از وزیر خود مطالبه کند؛ البته این مساله مطالبه بخشخصوصی نیز هست؛ چرا که این چالش به یک دغدغه ملی تبدیل شده و ما هم در قبال مردم مسئول هستیم.
پاسخ فخاری
علیرضا فخاری استاندار تهران هم در رابطه با مسئله برق و ناترازیها در این بخش نیز قبل از اظهارات صالحی این پیشنهاد را مطرح کرد که صنایع و واحدهای تولیدی خاص که با قطعیهای مقطعی برق، تولید و عرضه محصولاتشان مورد آسیب جدی قرار میگیرد و محصولاتشان نیز خاص است، از سوی اتاق تهران شناسایی و فهرست آنها در اختیار سازمان صمت استان تهران قرار گیرد تا این صنایع از قطعی برق در پیک مصرف، مستثنی شوند.
در مقابل رئیس اتاق تهران خطاب به استاندار تهران گفت: دود اصلی ناترازی و کسری برق تابستان در سه سال گذشته به چشم صنعت و واحدهای تولیدی رفته و کاهش تولید در بسیاری از صنایع به خصوص صنعت بزرگ مانند سیمان، فولاد و پتروشیمی را رقم زده است. برای مثال در تابستان سال 1400 قطع برق باعث کاهش تولید 3 میلیون تن سیمان و افزایش قیمت هر پاکت سیمان از 25 هزار تومان به 100 هزار تومان را به دنبال داشت. همچنین تولید فولاد خام 37 درصد کاهش داشته است. گزارش مرکز پژوهشهای مجلس هم نشان میدهد در تیر و مرداد سال 1401 شاخص تولید صنایع بورسی به ویژه فلزات پایه 9.7 درصد رشد منفی داشته و کاهش تولید را شاهد بودهاند. علاوه براینها پایش ملی محیط کسبوکار بیانگر آن است که در تابستان 1400 و 1401 دسترسی به حاملهای انرژی (برق و گاز) برای کسبوکارهای فعال در کشور با محدودیت رو بهرو بوده است.
مطالبات هنگفت نیروگاهها از دولت
رئیس اتاق تهران در بخش دیگری از حرفهایش به مشکلات صنعت برق و صنایع در ارتباط با خاموشیها پرداخت. او اعلام کرد که نیروگاهها 100 هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه دارند.
نجفی عرب گفت: برای اصلاح شرایط ناترازی، باید نظام قیمتگذاری خرید برق از نیروگاهها اصلاح شود. هم اکنون بازه زمانی پرداخت بدهی به تولیدکنندگان بخش خصوصی صنعت برق به بیش از 300 روز رسیده است. نوع برخورد وزارت نیرو با سرمایهگذاران بخش خصوصی صنعت برق به گونهای بوده که در طول برنامه ششم توسعه، هیچگونه قرارداد جدیدی امضا نشده و به عبارت دیگر بخش خصوصی از سرمایهگذاری در این بخش خودداری کرده و کنار کشیده است.
درخواست اتاق از استاندار
نجفی عرب در این نشست خبر از تحویل دادن نامه ای به استاندار در مورد حل و فصل مسائل مختلف از جمله خاموشی های صنایع داد. در این نامه که در حضور فعالان بخش خصوصی و استاندار قرائت شد، آمده است که اتاق تهران خواهان این است که شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان تهران تبدیل به یک ستاد اجرایی شود. در ضمن میز واکنش سریع و کارگروهی در حوزه گمرک شکل بگیرد.
رئیس اتاق تهران درباره این نامه افزود: من درخواست دارم در جهت صیانت از پنجره واحد شروع کسبوکار که به امر رهبری ایجاد شده و نتایج بسیار درخشانی در تسهیل کار ارباب رجوع داشته است، نیز اقداماتی صورت گیرد. تاکنون حدود 25هزار و 994 کسبوکار در پنجره واحد شرکت تاسیس کردهاند که نتیجه درخشانی است اما متاسفانه شاهدیم که اخیراً سازمان ثبت اعتراضهایی را مطرح کرده و سازمان بازرسی هم درگیر ماجرا شده و مشکلاتی ایجاد شده است که از استاندار محترم درخواست حل آن را داریم.
نجفی عرب ادامه داد: همچنین از استاندار درخواست میکنیم پنجره واحد جذب سرمایهگذاری هم راهاندازی شود. همچنین کارگروهی مرکب از مدیرکل صمت استان تهران، مدیرکل گمرک استان تهران، نماینده اتاق تهران، نماینده استانداری، نماینده دستگاه امنیتی در استان و معاون رئیس کل دادگستری استان تهران که رئیس ستاد اقتصاد مقاوتی هم هستند، شکل بگیرد که مشکلات فعالان اقتصادی و به طور خاص واحدهای تولیدی با گمرک در آن مطرح و بررسی شود.. اگر ما بتوانیم این کارگروه را به صورت آزمایشی و فعلاً فقط در حوزه مشکلات گمرکی راهاندازی کنیم؛ میتوانیم با دریافت بازخورد و انعکاس نتایج مثبت آن را به دیگر بخشها نیز تعمیم دهیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق