قانون حق پرچم فشار تحریم را دوبله میکند
اکوایرا: وقتی پای حملونقل تجاری بینالمللی به میان میآید، حمل بار به شکل دریایی گزینه اول و از مطلوبترین روشها محسوب میشود. اما این گزینه هم خالی از مشکل نیست و هزینههای مازادی را برای بخش واردات به همراه دارد یکی از هزینههای حملونقل دریایی عوارض حق پرچم است. اما سوال اینجاست چرا عوراض حق پرچم که قانون جدیدی هم نیست در حال حاضر برای واردکنندگان چالش برانگیز شده است؟
به گزارش اکوایران؛ براساس تبصره ۲ ماده واحده قانون مقررات تردد وسایل نقلیه خارجی، کالایی که درصورت وجود ناوگان حملونقل ایرانی، با ناوگان غیر ایرانی وارد کشور شود، مشمول پرداخت عوارضی تحت عنوان «حق پرچم» میشود که معادل ۱۰ درصد کرایه حملونقل است. وزارت راه این مبلغ را مستقیم به حساب سازمان راهداری و حملونقل جادهای واریز میکند.
اما اخذ عوارض پرچم چه مشکل جدیدی برای واردکنندگان به وجود آورده است؟ محمد مهدی نهاوندی عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در این خصوص به این نکته اشاره میکند این قانون پیش از تحریمها و در راستای حمایت از ناوگان و حمل داخلی مصوب شده، اما با وجود تحریمها و در حالی که بسیاری از بنادر به دلیل محدودیتهای بینالمللی اجازه پهلوگیری کشتیهای ایرانی را نمیدهند، این عوارض همچنان از واردکنندگان دریافت میشود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه به این نکته اشاره میکند: مشکلی که در حال حاضر به وجود آمده به اخذ عوارض از زمان ثبت سفارش کالا میشود، اقدامی که مغایر قانون است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اشتباه بزرگی که شاید تکرار نشود؛ ترامپ آماده معامله با تهران میشود؟
-
فوری؛ قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس ارائه شد
-
رشد دوباره طلا و سکه در بازار کشور/ ربع سکه 1403 رسما وارد بازار شد
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است