نقشه بخش خصوصی برای نجات ایران از بحران آبی
اکوایران: از نگاه بخش خصوصی تنها راه نجات کشور برای خروج از بحران آبی اعمال سیاستهای سختگیرانه در حوزه مصرف است. به باور فعالان حوزه آب، حداکثر تا سال 1410، باید میزان مصرف آب در بخش کشاورزی 31 میلیارد متر مکعب کم شود. البته برخی کارشناسان این زمان را کمتر از 5 سال اعلام کردند.
به گزارش اکوایران، فعالان حوزه آب در نشست اخیر خود در اتاق بازرگانی ایران به بررسی وضعیت منابع آبی کشور پرداختند و از راه های نجات کشور در شرایط کنونی سخن گفتند.
به باور رضا حاجی کریم رئیس فدراسیون صنعت آب ایران، در صورت تداوم وضعیت موجود در بارندگی، تغییر اقلیم، افزایش دما و رشد مصرف آب، در بهتر حالت سال 1412 وارد ورشکستگی آبی میشویم و باید با سیاستهای سختگیرانه، پیشدستی کنیم.
البته بسیاری از فعالان حوزه آب و محیط زیست معتقدند، ایران چند سالی هست که وارد ورشکستگی آبی شده است. کاوه مدنی پژوهشگر حوزه آب که در مقطعی معاون عیسی کلانتری در دولت روحانی بود؛ جز اولین افرادی بود که از وضعیت ورشکستگی آبی در ایران سخن میگفت.
با این حال آنچه کشور را از وضعیت کنونی نجات میدهد به گفته رئیس فدراسیون صنعت آب ایران سختگیرانهتر شدن نقشه راه آب کشور است. نقشه راهی که در وزارت نیرو با مشارکت اتاق بازرگانی در حال تنظیم است که ظاهرا مهمترین نقطه قوت آن در لزوم کاهش مصارف آب کشاورزی است.
البته از نگاه برخی فعالان حوزه آب این بخش چندان نقطه قوت هم نیست. زیرا فرصت زمانی که برای کاهش ۳۱ میلیارد مترمکعب آب برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده، حدود 18 سال است یعنی افق سال ۱۴۲۰ است.
به همین دلیل رئیس فدراسیون صنعت آب ایران بر سیاست های سختگیرانه تری برای مدیریت آب تاکید میکند. او معتقد است باید کاهش ۳۱ میلیارد مترمکعبی مصرف آب بخش کشاورزی حداکثر تا سال ۱۴۱۰ اتفاق بیافتد. البته برخی کارشناسان این زمان را کمتر اعلام کردند. آبان ماه سال گذشته رئیس وقت اتاق بازرگانی ایران هشدار میدهد که 20 سال آینده هیچ موجود زندهای در بخشهایی از ایران دیده نخواهد شد و ایران تنها 10 سال فرصت دارد تا از چالش آب جلوگیری کند. او همان زمان اعلام میکند، ایران 10 سال فرصت دارد تا از چالش آب جلوگیری کند .
در این بین برخی هم معتقدند فرصت تمام شده است و ایران در وقت اضافه قرار دارد.
سرمایه 60 میلیارد دلاری برای نجات ناترازی
حاجی کریم بر تامین سرمایه 60 میلیارد دلاری برای جبران ناترازی آب بر اساس نقشه راه آب کشور هم اشاره میکند. او معتقد است: باتوجه به وضعیت اسفناک اعتبارات طرحهای عمرانی، حاکمیت باید هر چه بیشتر به استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در صنعت آب برای سرمایهگذاری در پروژههای مرتبط با آب توجه کند.
به باور فعالان فعالان حوزه آب و محیط زیست، در چهار دهه اخیر نگاه صرف به مدیریت عرضه و قیمتگذاری دستوری آب، جذابیت سرمایهگذاری در این بخش را از بین برده است. به گفته حاجی کریم در صورت تداوم بیتوجهی به مدیریت تقاضای آب و توجیهپذیر کردن سرمایهگذاری در این بخش، قطعا به سمت نابودی سرزمین حرکت خواهیم کرد.
او به پیشبینی رشد ۸ درصدی سالانه اقتصاد در برنامه هفتم توسعه نیز اشاره می کند و می افزاید، بدون شک آب از مؤلفههای اصلی رسیدن به این رشد است؛ اما وضعیت سیاستگذاری فعلی در بخش آب کشور ما را از دستیابی به این مهم بازمیدارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
انعطافپذیری در لحظهای کلیدی؛ پوتین معامله ایروان را با تهران تکرار میکند؟
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟