وعدههای شیرین پزشکیان برای بخشخصوصی
اکوایران: مسعود پزشکیان در جمع فعالان اقتصادی بخشخصوصی دوام و قوام دولتش را به رونق صنعت، تولید و تجارت گره زد و گفت: اگر تولید و تجارت نباشد یا رونق نداشته باشد، دولت هم دوام و رونق نخواهد داشت.
به گزارش اکوایران: مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران به سفر اخیرش به مشهد به جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی رفت و به اظهارات آنها در مورد وضعیت نامطلوب اقتصاد و درخواستهای آنها گوش کرد و در ادامه به آنها چند وعده داد. او با اشاره به اهمیت توجه به حوزه تولید و تجارت وعده داد: دولت با بهرهگیری از ظرفیت وزارت امور خارجه و همچنین اتاقهای بازرگانی تلاش خواهد کرد تا در تعامل با کشورهای مختلف زمینه تسهیل صادرات و واردات و رونق اقتصاد و تجارت کشور را فراهم کند.
او افزود: ما اراده کردیم که موانع پیش روی فعالان اقتصادی را مرتفع کنیم و در این مسیر هر آنچه در توان داریم بهدوراز سیاسیکاری به کار خواهیم بست.
پزشکیان با بیان اینکه در دولت چهاردهم اختیارات کافی در اختیار مدیران قرار خواهد گرفت، گفت: مهمترین نکته این است که بدانیم چه میخواهیم و چگونه باید آن را به دست آوریم؛ اگر نقشه راه و اقدام نداشته باشیم، هرجومرج پیش خواهد آمد و در چنین فضایی اعطای اختیارات بیشتر آسیبزا خواهد بود.
رئیسجمهور همچنین وعده داد: در دولت چهاردهم حقوق و مزایای مدیران بر اساس کیفیت عملکرد آنان تنظیم و پرداخت خواهد شد و دیگر اجازه نخواهیم داد مدیری که باعث کاهش بازدهی مجموعه تحت مدیریت خود شده، فوقالعاده مدیریت نیز برای خود تصویب کند.
او تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد تمرکززدایی کرده و به مدیران و استانداران اختیارات لازم را اعطا کنیم.
FATF بپذیرید
در این نشست، اثرات تحریمهای خارجی ،عدم پذیرش FATF و دیگری، تحریمهای داخلی از محمدرضا توکلیزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد تشریح شد. او گفت: از عمده چالشهایی که امروز اقتصاد ما را تهدید میکند و مسیر توسعه آن را دشوار میسازد، پیشی گرفتن نرخ استهلاک سرمایه از رشد سرمایهگذاری است. این امر منجر به فرسودگی صنایع و منابع تولیدی کشورمان شده است. این عوامل نهتنها به اعتماد عمومی آسیب رسانده، بلکه موجب دلسردی سرمایهگذاران داخلی و بیمیلی آنان نسبت به ورود به سرمایهگذاریهای پرریسک داخلی شده است.
او در بخشی از اظهاراتش یکی دیگر از مسائل حیاتی را تضاد منافع میان برخی تصمیمات اقتصادی اثرگذار به نفع آحاد جامعه و منافع کاسبان تحریم مطرح کرد. در مواردی شاهدیم اگر تصمیمات درست اقتصادی در تضاد با این منافع قرار میگیرند، این منافع عمومی هستند که به حاشیه رانده شده و سود کاسبان تحریم غالب میشوند.
طبق گفته رئیس اتاق مشهد، همکاری میان کاسبان تحریم داخلی و شرایط تحریمی خارجی موجب شده است تا نتوانیم از منابع لازم برای توسعه زیرساختهایی بهره بگیریم که نفع مردم را فراهم میکنند.
او در ادامه پیشنهادهایی را برای عبور از شرایط مورد اشاره مطرح کرد و بیان کرد: بازنگری در بودجههای سالانه و هدایت منابع به سمت بخشهایی که بتوانند در توسعه سرمایهگذاری برای رفاه عمومی مؤثر باشند، قطعاً به گشایش ظرفیتهای جدیدی منجر میشود.
توکلیزاده اقدام ضروری دیگر را پذیرش FATF و فراهم کردن زمینه اجرای آن، بهنحویکه هزینههای ناشی از عدم پذیرش آن کاهش یافته و حتی حذف شوند، عنوان کرد و گفت: درخواست سوم جامعه اقتصادی استان و کشور از رئیس محترم دولت چهاردهم، تعیین تکلیف شرکتهای دولتی و نیمهدولتی است که بخش بزرگی از بودجه کشور را مصرف میکنند و زیان قابلتوجهی را به اقتصاد تحمیل میکنند و در رقابت با اقتصاد مردمی قرار میگیرند.
دیوار فرسوده اقتصاد نقاشی نکنید
غلامحسین شافعی، رئیس پیشین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست گفت: گاهی ممکن است که منافع کوتاهمدت توده مردم تأمینکننده نیازهای میانمدت و بلندمدت آنها نباشد و راهی به تعالی نبرد. دولت برای تحقق یک اقدام مؤثر باید در انتخاب میان رضایت و مصلحت آحاد جامعه، آن نقطه مطلوب را انتخاب کند و چهبسا دست به انتخابها و اصلاحات دشوار اما ضروری برای آینده اقتصاد کشور بزند که در بلندمدت منافعش، آحاد جامعه را بهرهمند میسازد.
او در ادامه از پزشکیان درخواست کرد: در آغاز فعالیت دولت چهاردهم، در انتخاب دو گروه از کارگزاران دولتی یعنی استانداران و سفرای ایران، دقت و وسواس مضاعفی به کار بگیرد و توضیح داد: در موضوع انتخاب و اختیارات استانداران، باید تلاش شود تا سد بزرگ تمرکزگرایی عبور شود و افرادی به کار گمارده شوند که فقط مجری سیاستهای مرکزمحور نباشند چون رویکرد موجود که بر مبنای چانهزنی و درخواست بودجه بیشتر برای استانها بوده، نتوانسته است تحولی بنیادین در اقتصاد استانهای ما ایجاد کند.
شافعی اظهار کرد: شاید اگر افراد توانمندی در این حوزه به کار گمارده شوند و اختیارات لازم را کسب کنند، این رویکرد هزینهای به نگرش تولید درآمد توسط استانها منتج شود.
او با انتقاد از اقدامات اقتصادی مقطعی و ناکارآمد، عنوان کرد: احوال امروز اقتصاد ما بهمثابه آن دیوار فرسودهای است که مکرر بر آن نقش و رنگ زدهاند تا برای بازه کوتاهی، ظاهری مطلوب ایجاد کند اما غافل از آنکه در زیر این سیمای مقبول، بنیان این دیوار مکرر فرسودهتر شده و چهبسا روزی فرو بریزد. باید بپذیریم، تا زمانی که اصلاحات ما بنیانها را نشانه نرود، شرایط دستخوش تغییر اساسی نخواهد شد.
شافعی از پزشکیان درخواست کرد تا جراحی اقتصادی خود را به دست خبرگان آگاه و حاذق و توانمند بسپارد و تکرار تجارب گذشته که در آن افراد فاقد تخصص متولی اصلاحگری بودند و تبعات سنگینی را برای اقتصاد رقم میزدند، پرهیز کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم