ایده عجیب برای قاچاق کفش
اکوایران؛ قاچاق کفش سالهاست به عنوان یک چالش جدی برای صنعت کفش ایران مطرح بوده و بسیاری از واحدهای تولیدی را با تعطیلی مواجه کرده است. اگرچه در سال ۹۸ با محدود کردن واردات برخی انواع کفش، شرایط برای تولیدکنندگان داخلی بهبود یافت، اما متأسفانه در دو سال اخیر، به دلایل مختلفی شاهد افزایش ۷۰ درصدی قاچاق کفش بودهایم که ضرب بزرگی به این صنعت وارد کرده است.
به گزارش اکوایران؛ صنعت کفش ایران از نظر کیفیت تولیدات، جایگاه قابل قبولی در سطح جهانی دارد. اما متأسفانه، واردات گسترده کفشهای قاچاق که از پرداخت عوارض گمرکی معاف هستند، به شدت به تولیدکنندگان داخلی آسیب رسانده است. بی توجهی به این موضوع و نبود نظارت کافی بر بازار، باعث شده است که کالاهای قاچاق سهم عمدهای از بازار کفش کشور را به خود اختصاص دهند.
بر اساس گفتههای رئیس کمیسیون صادرات جامعه کفش، یکی از دلایل اصلی افزایش ۷۰ درصدی قاچاق کفش در دو سال گذشته، اختلاف قیمت قابل توجه مواد اولیه داخلی و خارجی است. به عبارت دیگر، گران بودن مواد اولیه در داخل کشور، تولیدکنندگان را به سمت استفاده از مواد اولیه قاچاق و ارزانتر سوق داده است.
جواد شعبانزاده، رئیس کمیسیون صادرات جامعه کفش ایران، به روش جدیدی از قاچاق کفش اشاره کرد. به گفته وی، قاچاق کفش به صورت سازمانیافته و از طریق پست انجام میشود که شناسایی و کنترل آن را بسیار دشوار کرده است. بر اساس برآوردهای میدانی، میزان قاچاق کفش در دو سال اخیر ۷۰ درصد افزایش یافته است. این موضوع نشان میدهد که قاچاقچیان با استفاده از روشهای پیچیده و سازمانیافته، توانستهاند به راحتی کفشهای قاچاق را وارد کشور کنند.
فعالان این بخش در این خصوص به این نکته اشاره میکنند که چند سالی بود که روند ورود کفش قاچاق کاهشی شده بود، اما طی ۲ سال اخیر این روند به شدت افزایشی شد؛ که این امر هم ناشی از نظام توزیع مواد اولیه و نظام نامتعادل سهمیه و بورس است. از سوی دیگر مواد اولیه مادر همچون پیبی سی هم که در کشور تولید میشود بسیار گرانتر از قیمتهای جهانی است.
شعبانزاده، رئیس کمیسیون صادرات جامعه کفش ایران، با تأکید بر نقش محوری بخشهای کوچک و خانگی در صنعت کفش کشور، اعلام کرد که ۸۰ درصد اشتغال این صنعت در این بخشها ایجاد میشود. این صنعت با ایجاد حدود ۵۰۰ هزار فرصت شغلی، نقش قابل توجهی در اشتغالزایی کشور ایفا میکند و از نظر اشتغالزایی در رتبه چهارم صنایع کشور قرار دارد و این میزان اشتغالزایی نیاز به حمایت بیشتری دارد.
وی افزود: از سهم ۳ میلیارد دلاری تراکنش صنعت کفش در سال، سهم ۱۰۰ میلیون دلاری برای صادرات داریم. در سالهای قبل انگیزه صادرات در صنعت کفش زیاد شده بود، اما طی یکی دو سال گذشته سازوکار صادراتی یک مقدار عرصه را برای تولیدکنندگان سخت کرده است.
شعبان زاده اضافه کرد: تقریباً پنجاه درصد صادرات کفش ایران به دو کشور عراق و افغانستان انجام میشود.
رئیس کمیسیون صادرات جامعه صنعت کفش ایران بیان داشت: بازارهای هدف صادراتی ایران در این صنعت کشورهای همسایه است و بازار ۶۰۰ میلیون نفری کشورهای همسایه را داریم. البته تولیدکنندگان کفش ایران به بازار کشورهای همسایه به عنوان بازارهای صادراتی قوی به شمار نمیآوردند از دو سال پیش بازارهای جدید صادرات را در دستور کار قرار دادهایم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ آغاز دوباره مذاکرات هستهای ایران و غرب از روز جمعه در ژنو
-
دستور کار جدید کاخ سفید؛ ترامپ راه پوتین را از تهران جدا میکند؟
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
معافیت مالیات دیگری برای کارگران
-
اضافه شدن یک آیتم جدید به قبوض برق
-
چالش نابهنگام کرملین؛ بنسلمان رویاهای پوتین را بر باد میدهد؟
-
پیش بینی بورس فردا 5 آذر ماه 1403/ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران کمی بالاتر از سقف اردیبهشت ماه
-
ایران، ارشتبد و سپهبد ندارد؟
-
بازار مسکن همچنان بی خریدار؛ این فروشندگان تخفیف های طلایی می دهند