هشدار رئیس اتاق تهران برای صعود قیمت کالا
اکوایران: رئیس اتاق بازرگانی تهران به روسای ارشد کشور در مورد اجرای یک تفسیر نادرست از ماده 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد اخذ 12 در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی هشدار داد و این کار را موجب رسوب کالا در گمرک و افزایش قیمت به زیان مصرفکننده نهایی عنوان کرد.
به گزارش اکوایران؛ محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران که اخیرا در نشست هیات نمایندگان این اتاق در سخنانی نسبت به اجرای یک تفسیر نادرست از ماده 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده هشدار داده بود، نگرانی بخش خصوصی را در نامهای به اطلاع سران قوا و مسئولان اقتصادی کشور رساند.
نجفی عرب در این نامه که به معاون اول رئیسجمهور، وزرای صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت، رئیسکل گمرک و روسا، نوابرئیس و دبیران کمیسیونهای اقتصادی، صنایع و معادن، حقوقی و قضائی، عمران، امنیت ملی و سیاست خارجی، کشاورزی و منابع طبیعی و بهداشت و درمان نیز ارسال شده است، با بیان نص حکم ماده 42 به اختلافنظری مبنی بر اخذ عوارض مازاد بر نرخ ماده 7 از مؤدیان قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرده است.
او با برشمردن مواد قانون مالیات بر ارزش افزوده عنوان کرد که اخذ هرگونه مالیات یا عوارض ارزش افزوده خارج از حدود تعیین شده ماده 7 قانون و احکام موجود در فصول ششم و هفتم قانون، منتفی است و ماده 42 مشمول مؤدیان مالیاتی که تکالیف آنها در احکام مزبور مشخص شده است، نمیشود. او همچنین عنوان کرده است که قاعدتاً فعالان بخش خصوصی در صورت اجرای این برداشت نادرست در دیوان عدالت اداری ثبت شکایت میکنند و به طور طبیعی تا زمان صدور حکم، خروج کالا از گمرکات با سرعت پایینتری صورت خواهد گرفت که موجب رسوب کالا در گمرک میشود.
نجفی عرب همچنین توضیح داده است که تحمیل این مالیات بر مؤدیان با در نظر گرفتن نرخ تسعیر 28هزار تومانی معادل 22هزار میلیارد تومان عوارض برای واردات کالا در برخواهد داشت که خواهناخواه هزینه آن به مصرفکننده نهایی منتقل میشود.
طبق اعلام اتاق بازرگانی تهران، اخیرا دیوان محاسبات با برداشتی متفاوت از ماده 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده اعلام کرده است که گمرک در دریافت 12 در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی قصور کرده است. در این رابطه کمیسیون عمران مجلس از معاونت حقوقی ریاستجمهوری استفساریه گرفته که مغایر نظر دیوان محاسبات است.
جزئیات نامه نجفی عرب به مقامات ارشد کشور
احتراماً ، همانگونه که مستحضرید: اخیراً نزد ارکان نظارت و اجرای مرتبط حکم ماده (42) ذیل فصل نهم (تخصیص، انتقال و توزیع مالیات) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب (2/3/1400) که مقرر میدارد:
«معادل دوازده در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی که حقوق ورودی آنها وصول میشود، توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز شده تا به نسبت سیزدهدرصد (13%) کلانشهرها، سی و پنج درصد (۳۵%) دهیاریها و روستاهای فاقد دهیاری و عشایر و پنجاه و دو درصد (۵۲%) سایر شهرداریها و بر اساس شاخصهایی که با پیشنهاد وزارت کشور به تصویب هیأت دولت میرسد، صرف کمک و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداریها و دهیاریها و روستاهای فاقد دهیاری و عشایر گردد. وزارت کشور مکلف است وصولی هر ماه را تا پانزدهم ماه بعد براساس سهمهای تعیینشده به حساب شهرداریها و دهیاریها واریز نماید و هرگونه برداشت از حساب تمرکز وجوه به جز پرداخت به شهرداریها و دهیاریها و روستاهای فاقد دهیاری و عشایر ممنوع است.»
اختلاف نظری بر این مبنا مطرح گردیده است که:
«آیا حکم ماده موصوف، متضمن اخذ عوارض مازاد بر نرخ ماده (7) از مؤدیان قانون مالیات بر ارزش افزوده است یا خیر؟»
در این رابطه، مستدعی است به موارد معروضه ذیل بذل عنایت فرمایند:
1-نرخ مالیات و عوارض کالاها و خدمات به موجب ماده (7) قانون مالیات بر ارزش افزوده (مصوب 1400) تعیین گردیده است.
2-قانونگذار در فصل ششم (مالیات کالاهای خاص) و فصل هفتم (مالیاتها و عوارض خاص) قانون مالیات بر ارزش افزوده 1400، احکام خاص خود در خصوص تعیین نرخهای افزون بر نرخ ماده (7) قانون را صادر نموده است.
3-بنا بر موارد مذکور در ردیفهای (1) و (2) فوق، تأیید میفرمایید امکان قانونی مطالبه هرگونه مالیات یا عوارض ارزش افزوده خارج از حدود تعیین شده احکام مذکور منتفی است.
4-متن ماده (42) صدرالذکر، ذیل فصل نهم و تحت عنوان و (تخصیص ، انتقال و توزیع مالیات) تقریر گردیده، بدیهی است، نیت قانونگذار از وضع احکام ذیل فصل مزبور، تعیین نرخ مازاد بر نرخهای مقرر در احکام مقدم نبوده است.
5-منطوق حکم ماده (42) مزبور مؤید و متضمن وصول از مؤدیان قانون مالیات بر ارزش افزوده نمیباشد.
6-در تناقض با نظریه شماره 139389/525565 مورخ 07/08/1402 معاونت محترم حقوقی رئیسجمهور، نظر ابلاغی اداره کل حقوقی و بررسیهای فنی دیوان محاسبات کشور به گمرک جمهوری اسلامی ایران، کماکان بر استقلال وصول 12در هزار ماده (42) قانون مالیات بر ارزش افزوده از نرخ ماده (7) قانون مزبور ابرام دارد.
با عنایت به موارد فوق مستدعی است بذل عنایت فرمایید در صورت تحمیل مقررهای مغایر با قانون، دائر بر وصول 12درهزار ماده 42 مورد بحث، افزون بر نرخهای مقرر در قانون مالیات بر ارزش افزوده:
الف – فعالان اقتصادی و تشکلهای ذیربط، یقینا علیه مقرره مفروض در دیوان عدالت اداری طرح شکایت خواهند نمود.
ب- تا زمان صدور رای ابطال توسط دیوان، ترخیص محمولههای وارداتی متحمل تاخیر و این امر منجر به انواع تبعات ناشی از رسوب کالا در مبادی ورودی، از قبیل بروز اخلال در نظام عرضه و تقاضا خواهد گردید.
ج – تحمیل نرخ 12 درهزار مزبور به مؤدیان، با در نظر گرفتن نرخ تسعیر 280،000 ریال به ازای هر دلار (بر مبنای ETS گمرک) با افزایش بالغ بر 22 همت به عوارض واردات، تدابیر دولت در کاهش 12 درصدی حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده کالای اساسی (کاهش 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده و 3 درصد حقوق ورودی) را خنثی خواهد نمود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
بازار مسکن ایران در دور دوم ترامپ چطور رفتار خواهد کرد؟
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند