هشدار انجمن واردکنندگان برنج
حذف واردات برنج و بحران جدید دولت
اکوایران: به دنبال بخشنامه اخیر وزارت جهادکشاورزی مبنی بر اینکه نیازی به واردات نیست. انجمن واردکنندگان برنج ایران با صدور بیانیهای نسبت به محتوای بخشنامه اخیر وزارت جهادکشاورزی ابراز نگرانی کرد.
به گزارش اکوایران؛ تقریبا اوایل دولت سیزدهم وزارت جهادکشاورزی تصمیم میگیرد، پس از یک دوره آزاد شدن واردات و اشباع بازار، دولت دستور میدهد واردات برنج به شدت محدود شود. دوره محدودیت و سپس ممنوعیتی که طولانی شد. همین اتفاق باعث شد که قیمت برنج خارجی و ایرانی رشد کند و بازار دیگر تمایلی به بازگشت به قیمتهای واقعی خود را نداشته باشد. به دنبال رشد سرسام آور قیمتها دولت مجددا در بخشنامه ای دستور واردات میدهد. ولی دیگر قیمتها متعادل نمیشود و برنج های ایرانی روی دست کشاورزان میماند. درنهایت دولت دستور داد که واردکنندگان موظف به خرید تولید داخل هستند و درصورت خرید برنج داخلی مجاز به واردات. آن سال به دستور مخبر واردکنندگان خرید برنج داخلی را شروع کردند و سپس واردات آزاد شد.
ظاهرا دولت جدید هم میخواهد رویکرد دولت قدیم را طی کند. به تازگی وزارت جهادکشاورزی در بخشنامهای اعلام کرده است تولید داخل نیاز کشور را تامین میکند و نیازی به واردات نیست. موضوعی که واکنش انجمن واردکنندگان برنج را به دنبال داشت. انجمن واردکنندگان برنج بیانیهاش نسبت به بخشنامههای وزارت جهاد کشاورزی ابراز نگرانی کردند و اعلام کرد که واردات برنج خارجی را به خرید برنج ایرانی گره نزنید.
در بخشی از بیانیه انجمن برنج آمده است: انجمن واردکنندگان برنج ایران به نمایندگی از یکصد عضو، به عنوان تأمینکنندگان اصلی برنج، دومین کالای استراتژیک کشور و محور امنیت غذایی، نگرانی جدی خود را نسبت به بخشنامههای اخیر وزارت جهاد کشاورزی اعلام میکند.
بر اساس این بخشنامهها، بیم آن وجود دارد که واردات برنج خارجی به خرید برنج ایرانی گره بخورد؛ تصمیمی که در شرایط اقتصادی دشوار کنونی و فشارهای منطقهای و تحریمها، میتواند تبعات سنگینی برای تنظیم بازار و تأمین نیاز اقشار کمدرآمد داشته باشد.
این انجمن تاکید میکند، برنج ایرانی و وارداتی اساساً دو کالای متفاوت و با قیمت، جامعه مخاطب و ذائقه مصرفی جداگانه هستند. برنج وارداتی با قیمت اقتصادی، نیاز بیش از ۶ دهک کمبرخوردار را تأمین میکند؛ بهویژه در نیمه جنوبی و استانهای مرزی کشور که با الگوی مصرف مردم نیز هماهنگ است.
اخیرا مسئولان وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که تولید داخلی نیاز کشور را تأمین میکند و نیازی به واردات نیست؛ اگر چنین ادعایی درست است، گره زدن واردات به خرید برنج ایرانی چه معنایی دارد؟ و مهمتر آنکه چرا شاهد افزایش قیمت و کمبود در بازار هستیم؟ مسألهای که در نامه نمایندگان استانهای جنوبی در مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور درباره کمبود شدید و افزایش قیمت در این استانها و نامه کمیسیون کشاورزی اتاق ایران به وزارت جهاد کشاورزی نیز بهوضوح مشهود است.
تاکید میشود پیوند غیرکارشناسی این دو کالا میتواند به ناترازی بیشتر در بازار دامن زده و به ضرر مصرفکنندگان، بهویژه اقشار آسیبپذیر، تمام شود. باید پذیرفت این سیاست بدون توجه به تفاوتهای مصرف، نه تنها از تولید داخلی حمایت نمیکند، بلکه باعث افزایش قیمتها و فساد احتمالی نیز خواهد شد.
انجمن واردکنندگان برنج ایران از دولت درخواست دارد تا در سیاستگذاریهای مربوط به بازار برنج، واقعیتهای اقتصادی و نیازهای جامعه را در نظر بگیرد و از اتخاذ تصمیماتی که به افزایش فشار بر مصرفکنندگان منجر میشود، اکیداً خودداری نماید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رد جنگ اوکراین تا دریای سرخ؛ بازی استراتژیک پوتین با محاصره دریایی کشتیهای غربی
-
سیگنال جدی ریاض به تلآویو در میانه تنشهای فزاینده منطقه
-
ادعای اکسیوس: ایران در حال آمادهسازی برای حمله به اسرائیل از خاک عراق است
-
بازدهی سکه بعد از ۸ هفته بالاخره منفی شد
-
آخرین پیشبینیها از برنده انتخابات آمریکا: سهشنبه روز کیست؟
-
سیانان: اسرائیل در «سطح بالایی از آمادهباش» برای حمله ایران قرار دارد
-
بازار خودرو عقبنشینی کرد
-
مردم این منطقه تهران آلوده ترین هوا را تنفس می کنند
-
احکام متناسبسازی بازنشستگان در آبان صادر میشود