به گزارش اکوایران؛ براساس داده‌های رسمی گمرک ارز ش صادرات فرش ایران از  2.7 میلیارد دلار به کمتر از 40 میلیون دلار در سال 1402 رسیده است. این درحالی که هند توانسته‌ بازار آمریکا را به عنوان بازاری که مقصد ۴۴ درصدی صادرات فرش جهان است را در اختیار بگیرد. این موضوع را مرتضی حاجی ‌آقامیری رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران اعلام کرده است.

 ‌آقامیری درباره آخرین وضعیت بازار فرش جهان به ایلنا گفت: هند گذشته از اینکه امریکا را به عنوان بازاری که مقصد ۴۴درصد  صادرات فرش جهان است در اختیار بگیرد، موفق شده‌ ذائقه بازار فرش را به سمت کالاهای خود سوق دهد. بنابراین حتی اگر درها بازار امریکا به روی فرش‌های ایرانی باز شود، زمان، هزینه و تلاش زیادی باید صرف شود تا ایران جایگاه خود را در این کشور بازیابد.

او افزود: درضمن الان امکان ورود و خروج فرش ایرانی در بازار امریکا وجود ندارد و حتی نمی‌توان با روش صادرات دوباره فرش ایرانی را در بازار امریکا عرضه کرد زیرا ارزیابان فرش در امریکا کاملا به تکنیک فرش ایران مسلط هستند و در نتیجه اینها درهای ۴۴ درصد بازار جهانی فرش به روی ایران کاملا بسته است و چون مساله ایران و امریکا ابعاد کلان سیاسی دارد نمی‌توان فعلا به تغییری در شرایط کنونی امیدوار بود. 

حاجی ‌آقامیری از ترکیه و افغانستان به عنوان دیگر رقبای ایران در بازار جهانی فرش یاد کرد و گفت: مساله‌ای که در مورد فرش افغانستان برای ایرانی‌ها وجود دارد، قاچاق فرش‌های این کشور به ایران است این فرش‌های قاچاق با کیفیت و قیمتی پایین‌تر در بازار ایران عرضه می‌شود، افغانستان یکی از کشورهای تولیدکننده فرش است و زمانی که امریکایی‌ها که در افغانستان حضور نظامی داشتند و طالبان ضعیف شده بود امریکایی‌ها در صنعت فرش افغانستان سرمایه‌گذاری کردند و قالیبافی را در این کشور گسترش دادند.

خبر مرتبط
ضربه کاری قاچاق به فرش دستباف ایران

اکوایران: اخیرا قاچاق فرش افغانستان به ایران به گفته فعالان صنعت فرش تبدیل به معضلی شده که می‌تواند به تولید و بازار فرش دستباف ایران آسیب جدی بزند. این موضوع را رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران تایید می‌کند.