به گزارش اکوایران؛ با توجه به آمارها می‌توان گفت «هند» با صادرات 315 میلیون دلاری، بیشترین سهم را در تامین برنج مورد نیاز ایران در این دوره داشته است. این به معنای آن است که حدود 54 درصد از برنج وارداتی ایران از هند تامین شده است.

داده‌های گمرک نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به کمی بیش از 72 میلیارد دلار رسید و حجم تجارت هم برابر با 110 میلیون تن بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش و وزن رشد داشته است. با توجه به داد‌های اعلام شده می‌توان گفت در این مدت ارزش صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور برابر با 32 میلیارد و 529 میلیون دلار رسید.

کشورهای واردکننده برنج

ارزیابی‌های داده‌های گمرک نشان می‌دهد در این بازه زمانی برنج وارداتی از کشورهای «پاکستان»، «مناطق آزاد»، «هند»، «تایوان»، «امارات متحده عربی وارد کشور شده است و «برنج نیمه سفید شده» با واردات 403 میلیون و 600 هزار دلار بیشترین سهم از واردات برنج خارجی را به خود اختصاص داد و «هند» با واردات 311 میلیون و 400 هزار دلار بالاترین میزان صادرات «برنج نیمه سفید شده» به کشور را از آن خود کرده است.

از سوی دیگر ارزیابی‌ها نشان می‌دهد هم «پاکستان» با واردات 160 میلیون و 200 هزار دلار «برنج نیمه سفید شده» در جایگاه دوم قرار گرفته است.

اما با توجه به داده‌های اعلام شده این سوال مطرح می‌شود که بیشترین «برنج سفید صیقلی شده یا براق» از کدام کشور وارد شده است؟ ارزیابی‌ها نشان می‌دهد در این بخش «پاکستان» بیشترین سهم واردات را به خود اختصاص داده و با صادرات 24 میلیون و 700 هزار دلار بالاترین سهم از این بخش را به خود اختصاص داده است.  

photo_2024-11-23_16-53-09