به گزارش اکوایران؛ اتحادیه اقتصادی اوراسیا یک اتحادیه اقتصادی میان‌دولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است که به منظور تسهیل تجارت میان کشورهای عضو در سال 2014 تشکیل شد و به مرور زمان به کشورهای هسته این اتحادیه اضافه شد. ایران هم در سال  1397 درخواست عضویت با این اتحادیه را مطرح کرد و پس از گذشت 4 سال توافق‌نامه ایران و اتحادیه اوراسیا به امضا رسید؛ حال با گذشت بیش از 4 سال لایحه موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس قرار داشت با موافقت اعضا تصویب شد و باید برای بررسی نهایی به صحن علنی مجلس ارائه ‌شود.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، با اعلام خبر تصویب لایحه موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا گفت: در موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا اقلام تجاری از 500 قلم به یک هزار قلم افزایش پیدا کرده است و بسیاری از این کالاها با تعرفه صفر بین کشورهای عضو مبادله می‌شوند.

به گزارش خانه ملت، مهدی طغیانی نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: بررسی لایحه موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دستور کار کمیسیون قرار داشت که با موافقت اعضا تصویب شد. در گذشته و از سال 97 بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقتنامه تجارت ترجیحی برای 500 قلم کالا وجود داشت که اثرگذاری مثبتی را شاهد بودیم و باعث شد از نسبت یک سوم صادرات به واردات به نسبت برابر به عدد 840 میلیون دلار برسیم.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه درحال حاضر دولت لایحه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا را ارائه کرده است، ادامه داد: در این موافقتنامه اقلام تجاری از 500 قلم به یک هزار قلم افزایش پیدا کرده است و بسیاری از این کالاها با تعرفه صفر بین کشورهای عضو مبادله می‌شوند و بخش دیگر نیز با تعرفه معمول محاسبه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه لایحه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا پس از تصویب در کمیسیون اقتصادی برای بررسی نهایی به صحن علنی مجلس ارائه می‌شود، عنوان کرد: اجرای این موافقتنامه یک قدم بسیار بزرگ در مسیر تجارت ایران با کشورهای اوراسیا شامل ارمنستان، بلاروس، روسیه، قزاقستان و قرقیزستان است و می‌تواند به تنظیم تراز تجاری کشور کمک کند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پس از انجام 30 دور مذاکرات، افق موافقتنامه مذکور، رسیدن به افزایش 10 برابری حجم تجاری بین ایران و اوراسیا است.