به گزارش اکوایران، فرشید فرزانگان، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به تمایل عربستان برای تقویت روابط با ایران گفت: پس از توافق اسفند ۱۴۰۱ برای احیای روابط دیپلماتیک، 2 کشور گام‌های مؤثری در توسعه همکاری‌های اقتصادی برداشته‌اند.

به گفته او، ایران در ماه‌های اول بعد از توافق، حدود ۱۴ میلیون دلار فولاد به عربستان صادر کرد. از طرفی، عربستان هم به دنبال حفظ تعادل در روابط با ایران و آمریکا است تا از مزایای همکاری با هر دو طرف بهره‌مند شود.

این کارشناس ادامه داد که فرش و زعفران از اقلام مهم صادراتی ایران به عربستان هستند، اما تجارت بین 2 کشور می‌تواند خیلی گسترده‌تر باشد. محصولاتی مثل میوه و صیفی‌جات تازه، صنایع غذایی، محصولات ساختمانی و فولاد هم پتانسیل صادرات دارند؛ همچنین واردات از عربستان به ایران هم برای ایجاد توازن تجاری مهم است.

فرزانگان، به فرصت صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به عربستان هم اشاره کرد و گفت: با توجه به نیازهای توسعه‌ای عربستان و توانایی‌های ایران در این زمینه، این همکاری می‌تواند سود زیادی برای طرفین داشته باشد.

او تاکید کرد: توسعه روابط تجاری با عربستان می‌تواند جهش بزرگی در اقتصاد ایران ایجاد کند. با توجه به ظرفیت ۳۰۰ میلیارد دلاری تجارت عربستان، پیش‌بینی می‌شود ایران بتواند در آینده نزدیک سهمی ۲ تا ۳ میلیارد دلاری از این بازار به دست آورد.

فریال مستوفی، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، هم درباره تأثیر همکاری ایران و عربستان بر معادن و صنایع معدنی گفت: اگر 2 کشور در این زمینه با هم کار کنند، قطعاً به یک معامله برد-برد خواهند رسید.

به‌جای حرف های بزرگ، پروژه قابل اجرا تعریف شود 

در همین راستا علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، نیز گفت: درست است که ظرفیت همکاری بین ایران و عربستان بسیار بالاست، اما نمی‌توان حکم کلی داد؛ باید هر زمینه‌ای که امکان توسعه دارد به‌دقت بررسی و سپس بر سر آن مذاکره کرد.

او افزود: از نفت و گاز و پتروشیمی گرفته تا صنایع دانش‌بنیان و انرژی‌های نو، می‌توان با سعودی‌ها گفت‌وگوهای مداوم داشت. به‌جای حرف‌های بزرگ، بهتر است پروژه‌ها در مقیاس‌های کوچک و قابل‌اجرا تعریف شوند تا اعتماد لازم شکل بگیرد و همکاری‌ها گسترش یابد.

 آقامحمدی همچنین تأکید کرد که کشورهای منطقه مانند عربستان، ترکیه، پاکستان، امارات و عمان، ظرفیت بالایی برای همکاری‌های تحقیقاتی با ایران دارند. به گفته او، یک اقتصاد منطقه‌ای ۴۰۰ میلیونی می‌تواند دستاوردهای بیشتری نسبت به یک اقتصاد ۸۰ میلیونی برای کشور به همراه داشته باشد.