وزیر راه و شهرسازی،
خبر مهم فرزانه صادق درباره مشکل کامیونداران در مرز ترکیه
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه مشکلات کامیونداران در مرز ترکیه از طریق رئیس دولت و وزارت امور خارجه و دیگر دستگاهها در حال پیگیری است، از حل این مشکل و اطلاع رسانی در این خصوص طی چند روز آینده خبر داد.
به گزارش اکوایران، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در حاشیه نشست مشترک اعضای کمیسیون برنامه و بودجه که در شب دوشنبه ۱۷ دیماه در محل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور برگزار شد، گفت: پیگیریها در حال انجام است و دستگاه های مرتبط پیگیر این موضوع هستند
مشکلات کامیونداران در حال بررسی و رفع است
وزیر راه همچنین درباره وضعیت کامیونداران گفت: پیگیریها در حال انجام است و به دنبال آن هستیم تا مشکلات را ریشهای حل کنیم. حتما طی روزهای آینده خبرها را به کامیونداران خواهیم داد.
او افزود: در خصوص این مشکل، رییس جمهور، معاون اول و تمامی دستگاههایی که به این موضوع ارتباط دارند از جمله وزارت نفت، ستاد مبارزه با قاچاق سوخت و دیگر دستگاه ها حضور دارند. همچنین وزارت امور خارجه فعالانه در این خصوص در حال پیگیری است و در چند روز آینده نتایج قطعی اعلام خواهد شد.
ماجرای کامیونداران از کجا شروع شد؟
ماجرای کامیونداران ایرانی در مرز ایران و ترکیه حالا به یک چالش تبدیل شده است؛ چالشی که البته ایران به صورت موقت و با ارائه سهمیه سوخت به آنان رفع کرده، اما چاره کار کجاست؟
ماجرا شاید به سال ۱۳۹۷ باز گردد؛ زمانی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصمیم گرفت برای جلوگیری از قاچاق سوخت، مابهالتفاوت قیمت سوخت را از رانندگان دریافت کند. این تصمیم پس از سالها تأخیر، اخیرا در مرزهای آذربایجان غربی اجرا شد و منجر به اعمال مالیات به ازای هر لیتر برای کامیونهای ترک شد. این اقدام هزینههای اضافی برای رانندگان ایجاد کرد و اعتراضاتی را در پی داشت.
ترکیه هشدار داد که در صورت ادامه این روند، اقدام متقابل انجام خواهد داد. هشدارهای اولیه درباره پیامدهای منفی این تصمیم از سوی مقامات ایرانی نادیده گرفته شد و اجرای آن باعث بحران در مرزها و تهدیدهای ترکیه مبنی بر اعمال محدودیتهای بیشتر شد. در نهایت هم اکنون طبق دادههای موجود در مرز صدرک هزار کامیون معطل است. باتوجه معطلی کامیونها در سایر مرزها مجموع کامیون ها معطل شده بیش از ۵ هزار برآورد میشود.
به گزارش اکوایران، در همین راستا، روز گذشته نیز محمد رضا عارف در گفتگویی با صداوسیما درباره مشکل کامیونداران ایرانی در مرز ترکیه توضیح داد و گفت: یک اختلاف مرزی بین دو کشور است که با رابطه خوبی که دو کشور دارند، انشالله طی ساعات آینده یا یکی دو روز آینده مشکل حل میشود.
از سوی دیگر، ارسلان شکری، مدیر کل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجان غربی نیز پیشتر اعلام کرد: درباره حل مشکلات کامیونداران ایرانی در ترکیه بعد از تعطیلات سال نو این کشور، تصمیم گرفته خواهد شد. اما دولت ایران برای حمایت از ناوگان ترانزیتی کشور، سهمیه سوختی برای کامیونها تعیین کرده است.
اگرچه بنابر اظهارات شکری، ایران موضوع مذاکره با مقامات ترکیه را به بعد از تعطیلات سال نوی میلادی موکول کرد، اما از روزهای گذشته و بالا گرفتن حواشی این تصمیم آنکارا، خبرها از تلاش مقامات گمرکی ایران برای بررسی این موضوع از طریق مذاکره حکایت داشت.
همچنین، خضری معاون حمل و نقل سازمان راهداری ایران، خبر داده بود که «در جلسهای که در سازمان راهداری برگزار شد، تصمیماتی برای جبران مالیات اخذشده از رانندگان اتخاذ شد ازجمله آنکه با عرضه سوخت لیتری ۳۰۰ تومان به رانندگان، مابهالتفاوت ۵۵ هزار تومانی از آنان اخذ نشود.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشنهاد محسن هاشمی برای انتقال پایتخت؛ کرمان، رقیب مکران شد
-
واکنش ترامپ به احتمال حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
بازگشت FATF و ثبات ارزی؛ پیشران موج صعودی بورس
-
زمرد به جای تریاک؛ جستجوی طالبان برای راه حل بحران در زیر خاک
-
بازگشت پولهای پارکشده به بازار/ عرضههای اولیه محرک رشد
-
فن بدل ایران به اسرائیل
-
پیشروی در خاک روسیه، سقوط شهر کلیدی اوکراین/ نمایش قدرت کرملین و کیف در آستانه بازگشت ترامپ
-
پروتکلی که باکو کنار گذاشت/ شمشیری که علیاف از رو برای پوتین کشید
-
برگشت دلار؛ پولبک یا گولبک؟