به گزارش اکوایران؛ سال هاست تحلیلگران اقتصاد کشاورزی معتقدند ادامه سیاست خودکفایی به دلیل وضعیت منابع آبی کشور سیاستی اشتباه است. اما مقامات کشاورزی  در تمام این سالها به دلیل سیاست های پوپولیستی اصرار  به خودکفایی در تمام محصولات اساسی دارند. بعد از سال ها بحث و جدل در مورد موضوع خودکفایی، بالاخره یک مقام بلندپایه وزارت جهادکشاورزی رسما به عدم توانایی کشور برای خودکفایی محصولی همچون برنج  اشاره کرد. 

علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اخیرا در گفتگویی درباره امکان خودکفایی در تامین برنج کشور گفت: باید دید خودکفایی در تولید برنج صرفه اقتصادی دارد یا نه، این ایده از نظر فنی امکان‌پذیر است اما به نظر نمی‌رسد آب کافی برای خودکفایی در اختیار داشته باشیم.  

انطور که ایلنا خبر داده، معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه اظهاراتش افزود: در جهش تولید برنج در دیم‌زارها در تلاش هستیم شرایطی را ایجاد کنیم کمیت و کیفیت تولید برنج را ارتقا دهیم در همین راستا چند طرح پایلوت را در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان به کمک ستاد اجرایی فرمان امام اجرا خواهیم کرد تا بتوانیم آخرین دستاوردهای مراکز تحقیقاتی را پیاده کنیم و اگر این طرح‌های پایلوت موفق بود نتایج را به ستاد منتقل می‌کنیم.

مهاجر تصریح کرد: قطعی برق به یقین در کمیت و کیفیت محصول، به طور مستقیم تاثیر می‌گذارد بر همین اساس  وزارت جهادکشاورزی به دنبال این هستند که کمترین قطعی برق در بخش کشاورزی اتفاق بیفتد زیرا در این بخش با موجود زنده‌ای روبه‌رو هستیم که تخریب آن بقای جامعه را تهدید می‌کند و به نظر من دولت نیز در تلاش برای حل این مشکل است.