کشاورزان 4 استان جوایز دوره 38ام را درو کردند
اکوایران: همدان، آذربایجان شرقی، خوزستان و فارس استان هایی هستند که کشاورزان آنها بیشترین جوایز دور جدید برگزیدگان کشاورزی ایران را کسب کردند.
به گزارش اکوایران؛ سی و هشتمین دوره تجلیل از برگزیدگان کشاورزی ایران برای قدردانی از ۱۴۶ نفر از فعالان پیشرو و اثرگذار در بخشهای مختلف کشاورزی، صبح امروز در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد.
این افراد از میان ۶۴ هزار کشاورز موفق در سراسر کشور انتخاب شدهاند. در مراحل اولیه این رویداد، ۷۹۰۰ نفر گزینش شدند که از میان آنها حدود ۱۸۰۰ نفر در مرحله استانی مورد تقدیر قرار گرفتند و در نهایت، ۱۴۶ نفر بهعنوان برگزیدگان ملی معرفی شدند.
وزارت جهادکشاورزی سد کشاورزان نشود
در این مراسم، مسعود پزشکیان رئیس جمهور بر اهمیت رعایت استانداردها و کیفیت محصولات کشاورزی برای ورود به بازارهای بینالمللی تاکید کرد و اظهار کرد که با داشتن این دیدگاه، میتوان بازارهای جهانی را به دست آورد و آینده کشاورزی را تضمین کرد.
او از نخبگان کشاورزی خواست که نگاه خود را تغییر دهند و به تولید محصولات با کیفیت بالا توجه بیشتری داشته باشند.
رئیسجمهور به ضرورت ایجاد بسترهای مناسب برای کشاورزان جهت توسعه ظرفیتهای کشاورزی و حضور در بازارهای جهانی اشاره کرد و از وزارت جهاد کشاورزی خواست که مانعی برای رشد کشاورزان ایجاد نکند.
پزشکیان به ضرورت هماهنگی میان عرضه و تقاضا در بازار اشاره کرد و از انجمنها و سازمانها خواست تا این تناسب را برقرار کنند. همچنین بر مسئولیت دولت در تعیین میزان و کیفیت کشت محصولات و چگونگی عرضه آنها تاکید کرد.
او به نقد دلال بازی در بازار محصولات کشاورزی اشاره کرد و بر لزوم سیاستگذاری برای تنظیم تولید و عرضه محصولات کشاورزی تاکید کرد تا از بروز مشکلاتی مانند انبار شدن محصولات و دفن آنها در زمین رخ ندهد.
رئیسجمهور بر لزوم مدیریت صحیح آب و خاک تاکید کرد و آن را جزء اصول اساسی تصمیمگیری و سیاستگذاری دانست. همچنین، نحوه کشت محصولات و میزان و کیفیت آنها را از جمله مسائلی برشمرد که باید در سیاستهای کشاورزی مدنظر قرار گیرد.
او در بخشی دیگر بر اهمیت مدیریت منابع طبیعی مانند آب و خاک تاکید کرد و یادآوری کرد که این منابع نباید نابود شوند زیرا در این صورت کشاورزی از بین خواهد رفت.
راه را برای سرمایهگذاران باز میکنیم
غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در این همایش گفت: بخش کشاورزی و منابع طبیعی بر اساس برنامه هفتم مکلف شده به طور متوسط سالانه ۵.۵ درصد رشد در ارزش افزوده داشته باشد. او افزود: ۳۵ درصد این رشد باید از طریق بهرهوری انجام شود از این رو نیاز است تا تلاشهای جدید به منظور ارتقای بهرهوری در دستور کار قرار گیرد، با کاهش منابع آبی در دسترس و افزایش تبخیر تعرق در شوری خاک نیاز است تا نگاه به کشاورزی سنتی و غیر تجاری به کشاورزی بازارگرا، بهره ور و دانش پایه با محوریت برخورداری از حضور و ارتقای دانش غنی بومی و به کارگیری دانش نوین تغییر یابد.
وجود خلاء عملکرد محصولات زارعی و باغی، فاصله بین عملکرد بالفعل و عملکرد بالقوه و ضعف در ایجاد و ارتقا ارزش افزوده تولیدات غذایی و کشاورزی از جمله چالش هایی است که نشان دهنده عدم نفود کافی دانش و علم و فناوری به عرصههای کشاورزی و منابع طبیعی است.
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که وزارتخانه متبوعش آمادگی دارد با تسهیل فرایند های صدور مجوز کسب و کارهای کشاورزی و شفاف کردن فرایندها زمینه لازم برای حضور بخش خصوصی و سرمایهگذاران در فعالیتهای مرتبط با زنجیره غذا و کشاورزی را فراهم کند.
قاسمی دبیر همایش تجلیل از کشاورزان پیشرو نیز با اشاره به دانش کشاورزان پیشرو گفت: اگر آمار کشاورزان زیر دیپلم را ۶۰ درصد بدانیم، این رقم در بین کشاورزان نمونه ۴۰ درصد است که نشان میدهد تحصیلات و ریسک پذیری بیشتری دارند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نخستین واکنش اتحادیه اروپا به معاهده جامع ایران و روسیه
-
تکذیب ادعای بازداشت کارکنان کاخ دادگستری و دیوان عالی کشور
-
پایگاه نظامی ترکیه در سوریه بنا شد/ نصب پرچمهای ترکیه در این مناطق
-
آغاز هفته بورس با ابهام/ فشار شدید فروش و خروج پول از بازار
-
جزئیات جدید درباره شهادت قاضی مقیسه؛ ضارب آبدارچی دیوان عالی بود
-
روایت CNN از اسارت یک زندانی در زندانهای مخفی اسد چقدر صحت دارد؟
-
پیشبینی بورس شنبه 29 دی 1403/ بورس در آغاز هفته تحلیف ترامپ چه میشود؟
-
سوءقصد به 2 قاضی در دیوان عالی کل کشور
-
بازار سرمایه تحلیف ترامپ را پیشخور کرد