به گزارش اکوایران، طبق اعلام بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۲۹ دی‌ماه، این بانک مجموعاً مبلغ ۵۵ میلیارد و ۵۶۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، و خدمات تأمین کرده است.

از این مبلغ، ۱۱ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و دارو، ۴۲ میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار برای کالاهای تجاری و بازرگانی، و ۱ میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار برای خدمات اختصاص یافته است.

از کل ارز تأمین‌شده برای کالاهای اساسی و دارو، ۹ میلیارد و ۲۹ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی، و ۲ میلیارد و ۴۶۱ میلیون دلار برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تأمین شده است.

این میزان ارز برای کالاهای ضروری با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان و به منظور حمایت از مصرف‌کنندگان و تأمین دسترسی اقشار مختلف جامعه به کالاهای ضروری و با قیمت مناسب تأمین گردیده است.

همچنین، از ابتدای سال تا ۲۹ دی‌ماه، مجموع تأمین ارز برای صنایع مختلف به ۴۲ میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار رسیده است. ارز تأمین‌شده برای گروه‌های مختلف صنعتی به شرح زیر است: ۷ میلیارد و ۵۹۲ میلیون دلار برای صنایع حمل و نقل و خودرو، ۵ میلیارد و ۱۹۰ میلیون دلار برای ماشین‌آلات و تجهیزات تولید، ۴ میلیارد و ۶۰۶ میلیون دلار برای صنایع معدنی، ۴ میلیارد و ۵۵۲ میلیون دلار برای صنایع برق و الکترونیک، ۴ میلیارد و ۴۶۱ میلیون دلار برای صنایع شیمیایی و پلیمری، ۱ میلیارد و ۶۲۶ میلیون دلار برای منسوجات و پوشاک، و ۱۴ میلیارد و ۹۳۵ میلیون دلار برای سایر صنایع.

تامین ۶۹.۵ میلیارد دلار برای واردات در سال 1402

بانک مرکزی در گزارش خود اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲، مجموعاً ۱۸ میلیارد و ۶۰۶ میلیون دلار ارز ترجیحی، ۳۲ میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار ارز با نرخ نیمایی، و ۱۴ میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلار ارز از محل ارز اشخاص برای واردات کالا تأمین شده است. همچنین، ۳ میلیارد و ۸۰۶ میلیون دلار برای تسویه اقساط بدهی‌های ارزی و خدمات با نرخ تالار دوم تأمین گردید.

در مجموع، سهم ارز ترجیحی در تأمین ارز کالا و خدمات ۲۶.۸ درصد، سهم ارز نیمایی ۵۰.۴ درصد و سهم ارز اشخاص ۲۲.۸ درصد بود.

برای واردات کالاهای کشاورزی، ۱۶ میلیارد و ۵۶۳ میلیون دلار ارز تأمین شده که حدود ۸۴ درصد آن با نرخ ارز ترجیحی بوده است. سهم ارز نیمایی و ارز اشخاص در تأمین ارز برای کالاهای کشاورزی به ترتیب ۱۱ و ۵ درصد بوده است.

برای بخش صنعت، ۴۴ میلیارد و ۶۴۳ میلیون دلار ارز تخصیص یافته که ۶۷ درصد آن با نرخ نیمایی و ۳۱ درصد از محل ارز اشخاص تأمین شده است. تنها ۲ درصد از کل ارز تخصیص‌یافته به صنعت، از محل ارز ترجیحی تأمین شد.