افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت زعفران؛ چرا طلای سرخ ایرانی گران شد؟
افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت زعفران در ایران طی دو هفته اخیر ناشی از تغییرات در الگوی فروش کشاورزان است. غلامرضا میری، نائب رئیس شورای ملی زعفران ایران، توضیح داد که کشاورزان خلاف سالهای گذشته، محصول خود را به یک باره عرضه نکرده و آن را ذخیره کردهاند، که این اقدام باعث کاهش عرضه در بازار و در نتیجه افزایش قیمتها شده است.
به گزارش اکوایران، با تغییر الگوی فروش کشاورزان، قیمت زعفران در بازار ایران طی دو هفته اخیر بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته است.
غلامرضا میری، نائب رئیس شورای ملی زعفران ایران، توضیح داد که کشاورزان برخلاف سالهای پیش، بهجای عرضه تمام محصول خود در زمان برداشت، فقط به اندازه نیاز بازار عرضه کردند و باقی را ذخیره کردند.
این کاهش عرضه به همراه تقاضای مستمر برای زعفران باعث افزایش قیمتها شده است. او تاکید کرد که این افزایش قیمت در واقع قیمت واقعی بازار است و کشاورزان با این روش از عرضه بیرویه محصول جلوگیری کردهاند.
طبق گفتههای میری، قیمت زعفران در حال حاضر به طور قابل توجهی افزایش یافته است. زعفران دسته که پیشتر ۶۷ میلیون تومان در هر کیلو بود، اکنون به ۷۰ تا ۸۱ میلیون تومان رسیده است. همچنین قیمت زعفران پوشال از ۷۴ میلیون تومان به ۹۵ میلیون تومان و زعفران نگین از ۸۰ تا ۸۴ میلیون تومان به ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون تومان افزایش یافته است.
کاهش ۱۸ درصدی صادرات زعفران در ۹ ماهه نخست
بنا به گزارش ایلنا، میری همچنین از کاهش ۱۸ درصدی صادرات زعفران در ۹ ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: با این حال، در ماههای هشتم و نهم صادرات زعفران رشد چشمگیری داشته است.
او همچنین به موانع صادراتی اشاره کرد و گفت که رفع این موانع میتواند تقاضا برای زعفران ایرانی را افزایش دهد و به کاهش صادرات غیررسمی و قاچاق زعفران کمک کند.
در اواخر دهه ۹۰، صادرات زعفران ایران به ۳۲۵ تن در سال رسید و ایران زعفران خود را به ۴۷ کشور صادر میکرد. اما در سال ۱۴۰۲، حجم صادرات به ۲۲۳ تن کاهش یافته است، هرچند تعداد کشورهای خریدار به ۶۷ کشور افزایش یافته است. این نشاندهنده افزایش تقاضا برای زعفران ایرانی است که به دلیل موانع صادراتی از مسیرهای رسمی به مسیرهای غیررسمی منتقل شده است.
صادرات زعفران از گمرکات خراسان رضوی در ۹ ماهه امسال با کاهش ۷۴ درصدی نسبت به سال گذشته، از جایگاه نخست به رتبه هشتم سقوط کرده است.
زعفران؛ کالای اصلی صادراتی خراسان
زعفران همواره یکی از کالاهای اصلی صادراتی خراسان رضوی بوده است. اما به گزارش، گمرکات خراسان رضوی در ۹ ماهه امسال صادرات این محصول با کاهش ۷۴ درصدی نسبت به سال گذشته، از جایگاه نخست به رتبه هشتم سقوط کرده است.
جواد جعفری، ناظر گمرکات این استان نیز گفت که میزان صادرات زعفران از گمرکات خراسان رضوی در این مدت ۷۴ درصد و از گمرکات کل کشور ۶۰ درصد کاهش یافته است.
همچنین به گفته نجف نجفی، سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، از ۱۲۶ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در کشور، ۹۶ هزار هکتار مربوط به این استان است. با این حال، نوسانات تولید و تغییرات اقلیمی از جمله سرمای سخت زمستان ۱۴۰۱ و گرمای تابستان ۱۴۰۲، بر عملکرد تولید زعفران اثر گذاشته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سیگنال قرائتی در بازار دلار
-
ناگفتههای دختر سیدحسن نصرالله بعد از 5 ماه/ پیکر پدرم را دیدیم و به شهادت رسیده است
-
سفر پر ماجرا به واشنگتن؛ دست رد ترامپ به سینه بیبی در مورد تهران؟
-
پیش بینی بورس فردا / ترمز ریزش کشیده میشود؟
-
بدبینی ترامپ به تحریمها؛ رئیسجمهور آمریکا با وضع شدیدترین تعرفهها بهدنبال چیست؟
-
شهر موشکی نیروی دریایی سپاه در سواحل جنوبی کشور رونمایی شد
-
حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم تا دهم از سال آینده
-
مدارس تهران فردا غیرحضوری شد/ آخرین خبر از تعطیلی مدارس کرج
-
مذاکره کننده قهار؛ جانشین انریکه مورا