به گزارش اکوایران، جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از برقراری تردد روان در مرز بازرگان خبر داد و گفت: مشکل عوارض سنگین سوخت برای ناوگان ترانزیتی ایران در ترکیه رفع شده و در سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی به این کشور و انجام مذاکراتی در این باره، موجب رفع مشکلات شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، او با اشاره به توافق طرفین در این ملاقات‌ها در خصوص لغو عوارض اخیر برای ناوگان ایرانی و بازگشت به شرایط پیش از آن، افزود: پس از عملیاتی شدن این تفاهم و بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته، از ۱۳ بهمن ماه  امسال، تردد ناوگان در مبادی مرزی مشترک کشورهای ایران و ترکیه در حوزه‌های ترانزیت، صادرات و واردات به حالت عادی بازگشته و در جریان است.

باید اشاره کرد که در هفته گذشته جلسه با حضور وزیر راه وشهرسازی و نمایندگان شرکت های حمل ونقل بین المللی برگزار شد که در  آن جلسه وزیر راه وشهرسازی به تمامی درخواست های شرکت های حمل ونقلی پاسخ  و اعلام کرد به زودی تمامی مشکلات در حوزه حمل ونقل بین المللی رفع و شرایط به حالت عادی باز خواهد گشت.

داستان چه بود؟

چندی پیش تصاویر و خبرهایی از توقف کامیون‌های ایرانی در مرز بازرگان منتشر شد که در آن رانندگان کامیون به این موضوع که ترکیه تصمیم به دریافت مابه‌التفاوت قیمت سوخت از آنها دارد، اعتراض داشتند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز در تشریح این وضعیت به ایسنا گفته بود که ترکیه تصمیم گرفته مابه‌التفاوت قیمت سوخت را از رانندگان ایرانی دریافت کند زیرا ایران سال‌ها بود که مابه‌التفاوت قیمت سوخت را از رانندگان خارجی که وارد ایران می‌شدند اخذ می‌کرد و در حال حاضر ترکیه می‌خواهد عمل متقابل انجام دهد.

بنابر گفته این مقام مسئول در اتاق بازرگانی در حال حاضر فقط به رانندگانی که مبلغ مابه‌التفاوت را پرداخت کنند اجازه ورود داده می‌شود. این مابه‌التفاوت معادل ۲۷ لیر روی هر لیتر گازوئیلی است که رانندگان از ایران خارج می‌کنند. اما راننده فقط به اندازه هزینه سفر پول  همراه خودش دارد و اگر این مبلغ را پرداخت کند دچار مشکل خواهد شد.