به گزارش اکوایران؛ تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه روسیه و نیاز این کشور به تامین ارز خارجی برای پرداخت بدهی‌ها و واردات کالاهای ضروری، باعث شده است که روسیه مجبور به فروش بخشی از ذخایر طلای خود شود. بر اساس گزارش پایگاه خبری RBC، ذخایر طلای روسیه در سال ۲۰۲۴ با کاهش بیش از ۴۶ درصدی یا به عبارتی حدود ۳۳ تن مواجه شده است. این کاهش قابل توجه، توانایی روسیه را در مقابله با شوک‌های اقتصادی کاهش داده و بر ثبات اقتصادی این کشور تاثیر گذاشته است.

کاهش ذخایر طلا در بحبوحه رکوردشکنی قیمت این فلز گران‌بها اتفاق می‌افتد. به گزارش اتاق ایران، روس‌ها در واکنش به تورم بالا و تحریم‌های سخت‌گیرانه که ارزش پول روسیه، روبل را کاهش می‌دهد، دارایی‌هایی را انباشته می‌کنند که به‌عنوان یک دارایی امن تلقی می‌شود.

RBC روز سه‌شنبه گزارش داد که ذخایر فیزیکی طلای بانک‌های روسیه به ۳۸٫۱ متریک تن به ارزش ۳۲۵٫۴ میلیارد روبل برابر ۳٫۴ میلیارد دلار کاهش‌یافته است که پایین‌ترین سطح از جولای ۲۰۲۲ است.

بانک مرکزی اعلام کرد ذخایر طلای روسیه ازنظر پولی در سال گذشته ۲۳٫۶ درصد کاهش‌یافته است، اما در مورد طلای فیزیکی این کاهش ۴۶٫۴ درصد بوده است که بزرگ‌ترین افت از سال ۲۰۲۰ در اوج همه‌گیری کرونا بوده است.

RBC اشاره کرد که کارشناسان تا حدی کاهش ذخایر طلا را با نرخ بهره کلیدی بالای ۲۱ درصدی که توسط بانک مرکزی برای مقابله با تورم ۹٫۵ درصدی در اقتصادی که به دلیل هزینه‌های نظامی بالا و کمبود نیروی کار بیش‌ازحد گرم شده بود، مرتبط می‌دانند.

بااین‌حال، قیمت طلا در سال گذشته ۴۰ بار به بالاترین حد خود رسید. طبق گزارش شورای جهانی طلا، از روز سه‌شنبه، هر اونس طلا کمی بیش از ۲۹۰۰ دلار معامله می‌شد.

این سازمان هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد که مصرف‌کنندگان روس در سال ۲۰۲۴ برابر ۷۵٫۶ متریک تن طلا خریداری کرده‌اند که نسبت به سال قبل ۶ درصد افزایش و ۶۲ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱، سال قبل از حمله مسکو به اوکراین، بوده است.

تشدید تحریم‌ها خرید طلا را به جایگزینی جذاب برای سرمایه‌گذاری‌های سنتی تبدیل کرده است، به‌ویژه که روبل به پایین‌ترین حد تاریخی رسیده است و محدودیت‌های پرداخت فرامرزی، تنوع بخشیدن به سرمایه‌گذاری‌ها در خارج از کشور را برای شهروندان روسیه دشوارتر کرده است.

باوجود کاهش ذخایر طلا، روسیه در سال ۲۰۲۳ با ۶ درصد افزایش نسبت به سال قبل، دومین تولیدکننده بزرگ این فلز گران‌بها در جهان بوده است. انتظار می‌رود تولید طلای روسیه تا سال ۲۰۲۷ افزایش یابد.