عزم جدی ایران و هند برای همکاری تجاری در چابهار
وزیر امور خارجه با اشاره به توافق ۱۰ ساله ایران و هند برای همکاری در بندر چابهار، تأکید کرد که 2 کشور مصمم به ادامه این همکاری هستند.

به گزارش اکوایران، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، که به عنوان رئیس هیأت ایرانی در هشتمین کنفرانس وزرای خارجه کشورهای حاشیه اقیانوس هند در مسقط حضور دارد، امروز -۲۸ بهمنماه- در گفتوگو با شبکه ویون نیوز هند به روابط تاریخی ایران و هند و مناسبات مردمی دو کشور پرداخت.
او در این گفتوگو اشاره کرد که ایران و هند از روابط تاریخی عمیق و خوبی برخوردارند و همواره ارتباطات خود را ادامه دادهاند. وزیر امور خارجه ایران افزود: «رابطه با هند برای ما اهمیت زیادی دارد و هرچند که در روابط تجاری میان دو کشور فراز و نشیبهایی وجود داشته، اما هر دو طرف به ادامه همکاریها مصمم هستند.»
عراقچی همچنین تأکید کرد که مشکلات موجود میان ایران و هند ناشی از دخالتهای طرفهای ثالث است، نه از خود روابط دو کشور.
او در ادامه به توافقنامه ۱۰ ساله ایران و هند درباره بندر چابهار اشاره کرد و اظهار داشت که این همکاری همچنان ادامه دارد و دو طرف به تقویت روابط در این زمینه مصمم هستند. به گفته عراقچی، بندر چابهار برای ایران و هند از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است و این بندر، هند را به ایران و آسیای میانه متصل میکند.
در خصوص تحریمهای آمریکا علیه بندر چابهار، عراقچی گفت: «ما از مشاورههای هند با آمریکا در این باره آگاه هستیم و این تصمیم به هند مربوط است که چگونه در این خصوص عمل کند.»
او همچنین در زمینه تجارت میان دو کشور یادآور شد که به رغم تحریمها، ایران از روشهای مختلفی مانند استفاده از ارزهای محلی و مبادله پایاپای برای انجام تجارت با دیگر کشورها استفاده کرده است.
عراقچی بر این باور است که این مکانیسمها فرصتهای خوبی برای همکاری بیشتر با هند به ویژه در حوزه بخشهای خصوصی فراهم میآورد. در پاسخ به سوالی درباره کمک ایران برای آزادی یک شهروند هندی در یمن، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که با مقامات یمنی در این زمینه در تماس است و فردا در مسقط با مقامات یمنی ملاقات خواهد کرد تا در حل این مشکل همکاری کند.
حجم تجارت ایران و هند
بر اساس آخرین گزارش وزارت بازرگانی و صنعت هند، حجم کل مبادلات تجاری این کشور با ایران در 2 ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴ به ۳۷۷ میلیون دلار رسیده است. این میزان نشاندهنده افزایش ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته است که تجارت 2 کشور در دو ماه اول ۲۰۲۳ معادل ۳۵۸ میلیون دلار بود.
صادرات هند به ایران در این مدت با رشد ۲۰ درصدی مواجه شده و به ۲۶۹ میلیون دلار رسید، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این رقم ۲۲۴ میلیون دلار بود. در مقابل، واردات هند از ایران کاهش ۱۹ درصدی داشته و به ۱۰۸ میلیون دلار رسیده است. این رقم در ژانویه و فوریه ۲۰۲۳ معادل ۱۳۴ میلیون دلار بود.
مهمترین اقلام صادراتی هند به ایران در این دوره شامل برنج (۱۳۴ میلیون دلار)، کنجاله دانههای روغنی (۶۰ میلیون دلار)، میوه (۱۸ میلیون دلار) و چای (۷ میلیون دلار) بوده است. در حالی که هند عمدتاً میوه (۵۸ میلیون دلار)، مواد خام تولید رنگ (۱۷ میلیون دلار) و فرآوردههای نفتی (۱۱ میلیون دلار) را از ایران وارد کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران خودرو بازار را شوکه کرد / توقف تولید خودروی محبوب صحت دارد؟
-
«برچیدن کامل»؛ ترامپ بالاخره موضعش را در مذاکرات مشخص کرد؟
-
مقایسه سرعت ترخیص کالا در بندر شهید رجایی با بندر اماراتی
-
پیشرفت ۹۰ درصدی انتقال آب دریای عمان به اصفهان/ چالشهای خشکسالی 2 استان مرکزی ایران
-
حمله موشکی جدید یمن و رخنه بزرگ امنیتی تلآویو
-
حمله نتانیاهو به ترامپ با محوریت ایران/ اقدامات عملیاش با سخنانش همسو نیست
-
ترامپ: هدف از مذاکره برچیدن کامل برنامه هستهای ایران است/ آماده شنیدن استدلالها برای اجازه دادن به برنامه اتم غیرنظامی هستم
-
پایان عملیات نجات انفجار بندرعباس؛ ۱۸۰۰ خودرو بدون بیمه در آتش سوخت/ مفقودیها مشمول دیه میشوند؟
-
آتشسوزی در انبار ۴ هزار متری کارخانه موتورسیکلت مشهد