به گزارش اکوایران؛ در سالهای اخیر تجارت ایران و اورسیا براساس آمار رسمی 2.5 برابر روز رشد کرده است. درحال حاضر سهم تجارت ایران با اوراسیا 3.6 میلیارد دلار است که ایران قصد دارد این رقم را به 10 میلیارد دلار برساند. روز گذشته در آیین افتتاحیه سومین نمایشگاه «تجارت با اوراسیا» این موضوع را محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت(صمت) مجددا اعلام کرد. 

اگرچه وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در سخنان خود از افق تجارت 10 میلیارد دلاری بین ایران و اوراسیا سخن گفت، اما وزیر بازرگانی اتحادیه اقتصادی اوراسیا چشم‌انداز بزرگ‌تری را به تصویر کشید و گفت: با امضای توافق‌نامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اوراسیا، چشم‌انداز ما برای تجارت دو طرف ۱۲.۵ میلیارد دلار است.

آندره اسلپنف که در این سخنرانی بر گسترش روابط اقتصادی ایران و اتحادیه اوراسیا تأکید دارد و رشد ۲۴ درصدی تجارت را نشانه‌ای از موفقیت توافق‌نامه تجارت ترجیحی می‌داند. کاهش موانع گمرکی، افزایش همکاری در حمل‌ونقل به‌ویژه در کریدور شمال-جنوب و دیجیتالی شدن فرآیندهای تجاری را از مهم‌ترین راهکارهای پیشنهادی مطرح می‌کند. او همچنین، توسعه همکاری‌های بانکی و ایجاد بستر مناسب برای تجارت الکترونیک به‌عنوان گام‌های کلیدی برای تسهیل مبادلات معرفی شده است.

او در بخشی از سخنانش در آیین افتتاحیه سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا با قدردانی از حضور رئیس‌جمهوری ایران و تلاش او برای تقویت رابطه ایران و اتحادیه اوراسیا گفت: سال گذشته که به تهران آمدم به توسعه این همکاری امیدوار بودم و اکنون شاهد این هستیم که تعداد شرکت‌کنندگان در نمایشگاه افزایش یافته و روابط ایران و اتحادیه اقتصادی اورسیا در حال توسعه است.

اسلپنف تصریح کرد: با کاهش فرآیندهای گمرکی ‌می‌توانیم سطح تعاملات دو طرف را ارتقا ببخشیم. هم‌چنین حمل‌ونقل از موضوعات مهم در تجارت ایران و اوراسیاست و ما در این زمینه با ایران به سمت هم‌گرایی ‌می‌رویم و این هم‌گرایی بیشتر در زمینه کریدور شمال به جنوب است. ما در تلاش برای افزایش حجم حمل‌ونقل از این مسیر و کاهش زمان تجارت هستیم.

وزیر بازرگانی اتحادیه اقتصادی اوراسیا بر لزوم دیجیتال شدن فرآیند تجارت تاکید کرد و گفت: این موضوع در تحقق تجارت الکترونیک کمک‌کننده است. هم‌اکنون 25.5درصد این تجارت از طریق اینترنت انجام می‌شود و پیشنهاد می‌کنیم که این فضا برای کالاهای ایرانی نیز فراهم شود.

او در خصوص گسترش همکاری‌های بانکی اظهار کرد: ما ‌می‌توانیم فناوری‌ها را به اشتراک بگذاریم و در بخش‌های دیگر تجارت خود را فعالانه جلو ببریم، همچنین افتتاح شعب بانک‌های اوراسیا در ایران به تجارت دو طرف کمک ‌می‌کند.

وزیر بازرگانی اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: علاوه بر تعرفه‌های گمرکی باید دیگر هزینه‌های تجارت را کاهش دهیم. پیشنهاد می‌شود کمیته مشترکی ایجاد کنیم که در توافق‌نامه نیز راه‌اندازی آن پیش‌بینی شده است. ما امیدواریم که مشکلات تجاری حل شود و مصمم به همکاری با جمهوری اسلامی ایران هستیم.

خبر مرتبط
روی خوش پزشکیان به بخش خصوصی

اکوایران: مسعود پزشکیان با درخواست محمود نجفی عرب درباره تشکیل دبیرخانه مشترک اتحادیه اوراسیا توسط اتاق تهران و سازمان توسعه تجارت ایران موافقت ضمنی کرد.