تلاش برای گسترش تجارت برق ایران با ترکیه و روسیه / صادرات برق به عراق ادامه مییابد؟
مدیر عامل توانیر گفت: با توجه به وجود قرارداد صادرات برق به عراق مابین دو کشور و مدت زمان باقیمانده از این تعهد، کشور عراق نسبت به ادامه واردات برق از ایران بر اساس قرارداد دوجانبه ادامه خواهد داشت.

به گزارش اکوایران، مدیرعامل توانیر، مصطفی رجبی مشهدی، درباره لغو معافیت واردات برق عراق از ایران توسط آمریکا گفت: با توجه به قرارداد صادرات برق بین دو کشور و مدت زمان باقیمانده از این تعهد، عراق به واردات برق از ایران طبق توافق ادامه خواهد داد.
او تأکید کرد که صادرات برق به عراق همچنان ادامه خواهد داشت، اما اولویت تأمین برق برای داخل کشور است و صادرات در ساعات غیر اوج مصرف و مطابق با تعهدات صورت میگیرد.
رجبی مشهدی افزود که در خصوص دریافت مطالبات صادرات برق به عراق، طبق توافقات انجامشده، بدهیهای معوقه طی چند ماه اخیر به زودی پرداخت خواهد شد که بخشی از آن در ماه گذشته واریز شده است.
او همچنین درباره تأثیر محدودیتهای احتمالی آمریکا بر صادرات برق به ترکیه و روسیه بیان کرد: مذاکرات برای تجارت برق با ترکیه و روسیه ادامه دارد و امیدواریم که در آیندهای نزدیک به نتیجه برسد.
وزارت برق عراق به دنبال جایگزین برای گاز ایران
وزارت برق عراق امروز پنجشنبه اعلام کرد که به رغم معافیت آمریکا برای واردات گاز از ایران، این کشور به دنبال پیدا کردن منابع جایگزین برای گاز ایران است و ممکن است واردات گاز از قطر و عمان را در نظر بگیرد. این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که اراده سیاسی در عراق برای اتکا به چندین منبع گاز به منظور رسیدن به خودکفایی وجود دارد. با این حال، آنها تأکید کردند که واردات گاز از ایران هنوز متوقف نشده است.
یک دیپلمات آمریکایی به خبرگزاری فرانسه گفت که قطر به عنوان بزرگترین تولیدکننده گاز طبیعی، آماده است تا با قیمتهای ترجیحی به عراق کمک کند. فرهاد علاءالدین، مشاور نخستوزیر عراق در امور روابط خارجی، نیز گفت که با وجود عدم صدور معافیت برای خرید برق از ایران، واردات گاز از ایران همچنان ادامه دارد.
وزارت خارجه آمریکا روز شنبه اعلام کرد که معافیتهای عراق برای خرید انرژی از ایران تمدید نخواهد شد. علاءالدین در واکنش به این تصمیم آمریکا، گفت که عدم تمدید معافیتها بغداد را با چالشهایی مواجه خواهد کرد.
معافیتهای تحریمی آمریکا برای عراق از سال 2018 و در دوران دولت ترامپ صادر شد و هر 120 روز تمدید میشد. این معافیتها در دوران دولت بایدن نیز ادامه یافت. عراق در آن زمان به دلیل نداشتن جایگزین برای تأمین برق و گاز، موفق شد ترامپ را متقاعد کند تا این معافیتها را صادر کند. دولت بایدن نیز در ماههای مارس و جولای این معافیتها را تمدید کرده بود. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توضیح این تصمیم، اعلام کرد که این اقدام بخشی از کمپین "فشار حداکثری" رئیسجمهور ترامپ علیه ایران بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
طرح جدید فروش محصول ایرانخودرو؛ این محدویتها لغو شد
-
گزینههای روی میز برای جلوگیری از فروپاشی میز مذاکره؛ چراغ سبز ویتکاف به توافق موقت در سایه اختلاف با بیبی؟
-
ناامیدی به اوج رسید؛ تغییر لحن بیسابقه ترامپ علیه پوتین
-
جنجال و آشوب در توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه
-
طلا کانال از دست داد؛ دلار تغییر فاز داد/ بازدهی اخزا تا سررسید چند درصد است؟
-
هشدار ترامپ به پوتین: با آتش بازی میکند!
-
واکنش عراقچی نسبت به موضع غنیسازی صفر بریتانیا
-
گروسی: تطبیق خواستههای ایران و آمریکا در مذاکرات غیرممکن نیست
-
پدرام مدنی، جاسوس اسرائیل اعدام شد