مالیات اضافی بر اتاق اصناف؛ اشتباه سازمان امور مالیاتی؟
اکوایران:سخنگو و نایبرئیس دوم اتاق اصناف ایران، صدور برگ قطعی مالیات بر ارزش افزوده برای اتاقها و اتحادیههای صنفی را غیرقانونی و ناشی از برداشت اشتباه سازمان امور مالیاتی دانست. او هشدار داد که این تصمیم، صدها تشکل صنفی را درگیر فرآیندهای اداری فرسایشی کرده و منابع آنها را هدر میدهد.

به گزارش اکوایران؛ تصمیم سازمان امور مالیاتی برای صدور برگ قطعی مالیات بر ارزش افزوده برای اتاقها و اتحادیههای صنفی، واکنشهای انتقادی را برانگیخته است.
منتقدان این اقدام را ناشی از برداشت نادرست از ماهیت درآمدهای این نهادها میدانند؛ درآمدهایی که عمدتاً از حق عضویت، آموزش و اجاره تشکیل شده و طبق قانون، مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیستند.
یکی از گروه های منتقد اتاق اصناف ایران است. سخنگو و نائب رئیس دوم اتاق اصناف ایران سخنگو و نائب رئیس دوم اتاق اصناف ایران از صدور برگ قطعی مالیات بر ارزش افزوده برای اتاقها و اتحادیههای صنفی انتقاد کرد و این امر را یک اشتباه مفهومی دانست و گفت: منابع درآمدی اتاقها و اتحادیهها محدود به حق عضویت، آموزش، حسب مورد سود بانکی یا اجاره بوده که همگی از شمول مالیات بر ارزش افزوده مستثنی هستند. اما آن سازمان بدون توجه به واقعیت امر و بدون آنکه ماهیت مبالغ ابرازی یا تشخیصی (در منبع مالیات عملکرد) را معلوم کند، بخشی از آنها را به عنوان ماخذ محاسبه مالیات بر ارزش افروده در نظر گرفته است.
مهدی امیدوار تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی اخیرا در اجرای بند (ت) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ اقدام به صدور برگ مالیات بر ارزش افزوده قطعی (سیستمی) برای بسیاری از اتاقها و اتحادیههای صنفی سراسر کشور کرده است و با ماخذ قراردادن بخشی از درآمد ابرازی در اظهارنامه عملکرد ( یا فروش تشخیصی)، مبادرت به مطالبه مالیات بر ارزش افزوده (بعضا با ارقام گزاف) از آنها نموده است.
رئیس کارگروه مالیاتی اتاق اصناف ایران اعلام کرد: چنین اقدامی موجب شده، صدها اتاق یا اتحادیه صنفی، درگیر فرایند دیوان سالارانه اعتراض به مالیات شده و از ایفای وظایف اصلی خود باز بمانند. به علاوه، نیازی به تاکید نیست که هدر رفت منابع مالی، نیروی انسانی و زمانی برای اتاقها و اتحادیه ها، ادارات امور مالیاتی و هیاتهای حل اختلاف، طرح شکایات متعدد در هیاتهای مذکور، مراجعات مکرر به ادارات و نارضایتی جمعی، جزء نتایج اجتناب ناپذیر صدور اوراق قطعی مذکور است.
طبق اعلام اتاق اصناف ایران آنها میخواهند سازمان امور مالیاتی این موضوع به قید فوریت رسیدگی کند. اتاق همچنین از اتاقها و اتحادیههای صنفی خواست نسبت به تکالیف مالیاتی خود آگاهی کامل یابند تا موجب خسران نشوند.
امیدوار تاکید کرد: یکی از شروط معافیت مالیاتی اتحادیهها و اتاق ها، ثبت رویدادهای مالی در دفاتر روزنامه و کل است. بنابراین اتاقها و اتحادیهها باید تا پایان اسفند ۱۴۰۳، فرایند ثبت اظهارنامه دفاتر تجاری الکترونیک را در سایت ثبت شرکتها انجام دهند و در ادامه، منتظر فراخوان دستورالعمل سازمان امور مالیاتی بوده و بر اساس آن، فایلهای مالی مربوط به اتاق را در سامانه سازمان امور مالیاتی بارگذاری کنند تا از معافیت مالیاتی اتاقها و اتحادیهها استفاده کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
طرح جدید فروش محصول ایرانخودرو؛ این محدویتها لغو شد
-
گزینههای روی میز برای جلوگیری از فروپاشی میز مذاکره؛ چراغ سبز ویتکاف به توافق موقت در سایه اختلاف با بیبی؟
-
گروسی: تطبیق خواستههای ایران و آمریکا در مذاکرات غیرممکن نیست
-
تاریخ دور ششم مذاکرات هستهای ایران و آمریکا مشخص شد؟
-
ترامپ: ممکن است از نتیجه مذاکرات با ایران شگفت زده شوید/امکان توافق در چند هفته آینده وجود دارد
-
جنجال و آشوب در توزیع کمکهای بشردوستانه در غزه
-
گازوئیل ۳ نرخی منتفی شد/ سخنگوی دولت: کامیونداران با هیچ تغییر قیمتی مواجه نمیشوند
-
تکذیب چراغ سبز تهران به توقف موقت غنیسازی
-
چرا خوشبینی محتاطانه به موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا منطقی است؟