به گزارش اکوایران، کریم اخوان، رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به مصوبات کارگروه تنظیم بازار و تصمیمات جلسات مشترک با وزیر و مدیران وزارت جهاد کشاورزی درخصوص تامین برنج موردنیاز ماه رمضان و ایام نوروز از طریق واردات بخش خصوصی گفت: اعضای این انجمن در تعامل با دولت و به‌منظور ایجاد آرامش و تنظیم بازار برنج، از هفته دوم اسفند تا پایان سال، بیش از 43 هزار تن انواع برنج هندی و پاکستانی را با قیمت مصوب در سراسر کشور توزیع کردند.

او در توضیح جزئیات این توزیع گفت: 25 هزارتن از این میزان به شبکه‌های عمده‌فروشی وارد شده و 13 هزارتن از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای به دست مصرف‌کنندگان رسیده و مابقی نیز به شرکت‌های پخش، تعاونی‌ها و سایر متقاضیان اختصاص یافته است. 

براساس آنچه تسنیم در گزارش خود آورده است: اخوان معتقد است این توزیع گسترده، نقش موثری در ایجاد آرامش در بازار، به‌ویژه در برنج خارجی داشته و با تداوم توزیع در فروردین ماه، پیش‌بینی می‌شود روند کاهشی قیمت‌ها ادامه داشته باشد.

این مقام تشکلی با اشاره به مصوبات هجدهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار درخصوص الزام توزیع برنج وارداتی در شبکه‌های منتخب و تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی گفت: به‌منظور شفافیت و نظارت بهتر، انجمن یک درگاه الکترونیکی برای ثبت جزئیات فروش برنج ایجاد کرده که شامل مشخصات خریدار، نوع و برند کالا، میزان فروش، مبلغ ریالی، آدرس مقصد و سایر جزئیات بوده و دسترسی برخط آن نیز در اختیار مسئولان ذیربط وزارت جهاد کشاورزی برای رصد لحظه‌ای قرار گرفته است.

او همچنین به آمار واردات برنج در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال 1403 حدود یک میلیون تن برنج از گمرکات کشور ترخیص شده که نسبت به سال 1402، 6 درصد کاهش داشته است.از این میزان، بیش از 70 درصد از مبدأ هند و بخش عمده‌ی باقی‌مانده از پاکستان وارد کشور شده است.

به گزارش اکوایران، براساس داده‌های گمرک برنج وارد شده به کشور در بازه زمانی مورد بررسی شامل «برنج کامل صیقلی یا براق شده»، «برنج نیمه سفید» و «خرده برنج» می‌شود، با توجه به داده‌های گمرک می‌توان گفت بیشترین حجم  و ارزش برنج وارداتی به کشور در بازه زمانی مورد بررسی به «برنج کامل صیقلی یا براق شده» اختصاص داشته است.  

ارزیابی‌ها نشان دهنده آن است که برنج هم مانند بسیاری از کالای اساسی در سال جاری از افزایش قیمت در امان نماند. روندی که نه‌تنها برنج داخلی، بلکه برنج وارداتی را نیز تحت تاثیر قرار داد. همین موضوع باعث شد تا برخی محدودیت‌های وارداتی این کالای اساسی برداشته شود. با وجود ورود دولت برای تأمین برنج مورد نیاز کشور، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که همچنان قیمت این محصول در بازار رو به افزایش است. متولیان این بخش، دپوی برنج از سوی برخی افراد را یکی از دلایل اصلی این افزایش قیمت می‌دانند، اما برخی دیگر محدودیت‌های وارداتی را در این میان بی تقصیر نمی‌دانند