ضوابط تازه برای کنترل بازار پوشاک؛ کارت زرد دولت به فروشندگان بیسامانه
بر اساس ضوابط جدید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای مقابله با قاچاق پوشاک، خریداران، واردکنندگان و تولیدکنندگان این کالا ملزم هستند که اطلاعات را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند.

به گزارش اکوایران، ضوابط اختصاصی مربوط به گروه کالایی پوشاک، اجزاء پوشاک، کیف، کفش و منسوجات در قالب ۳۳ ماده و ۱۸ تبصره به تصویب رسیده است. این مقررات تمامی فرآیندهای مرتبط با خرید، فروش، حمل و نگهداری این اقلام را در بر میگیرد.
ایرنا نوشت، بر اساس این مصوبه خریداران موظفند کالاهای مشمول را صرفاً از اعضای زنجیره تأمین مورد تأیید در سامانه جامع تجارت تهیه کنند. همچنین، تنها کالاهایی قابل خرید هستند که فروش آنها در سامانه مذکور به نام خریدار ثبت شده باشد. تأیید خرید در سامانه از سوی خریدار الزامی است و تا زمانی که تأیید انجام نشود، فروش ثبتشده فاقد اعتبار خواهد بود.
همچنین فروش کالا به اعضای زنجیرهای که در سامانه جامع تجارت تأیید نشدهاند، تخلف محسوب میشود. ثبت اطلاعات فروش در سامانه برای فروشندگان الزامی است. در فروش به مصرفکننده نهایی، ثبت اطلاعات توسط فروشنده کافی است و نیازی به تأیید از سوی خریدار نیست.
همه عرضهکنندگان نیز موظف به ثبت دقیق محلهای عرضه و موجودی کالا در سامانه هستند، بهگونهای که در هر لحظه با موجودی واقعی تطابق داشته باشد.
ضوابط مالیاتی
سازمان امور مالیاتی کشور مکلف به راهاندازی «سامانه مؤدیان» و فراهمسازی بستر ثبتنام و صدور صورتحساب الکترونیکی است. فروشندگان فراخوانشده باید در این سامانه ثبتنام کنند. خردهفروشان موظف به استفاده از پایانه فروشگاهی هستند. سایر مؤدیان باید صورتحسابها را طبق دستورالعمل سازمان مالیاتی از طریق سامانه صادر کنند.
ضوابط حملونقل و نگهداری
شرکتهای حملونقل بینشهری موظف به ثبت دقیق اطلاعات مبدأ، مقصد، نوع و میزان کالای مشمول در سامانه حملونقل هستند و حملکننده باید قبل از حمل، سند حمل دریافت کرده و از صحت اطلاعات آن اطمینان حاصل نماید.
شرکتهای پستی نیز باید اصالت کالا را از سامانه جامع تجارت استعلام کرده و اطلاعات ارسال را به صورت برخط در اختیار سامانه مبارزه با قاچاق کالا قرار دهند. در حملونقل هوایی، ریلی و دریایی نیز رعایت این ضوابط الزامی است.
مالکین کالاهای مشمول باید اطلاعات کامل انبارها و مراکز نگهداری، موجودی اولیه، ورود و خروج کالا را در سامانه جامع تجارت و سامانه جامع انبارها ثبت کنند. این اطلاعات باید همواره با موجودی واقعی مطابقت داشته باشد.
هرگونه خرید، فروش، حمل یا نگهداری کالای فاقد شناسه کالا ممنوع است. همچنین، در صورت وقوع تخلف، نمیتوان به مفاد تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون قاچاق کالا استناد کرد.
کالای همراه مسافر و مناطق آزاد ویژه اقتصادی
برای کالای همراه مسافر، سقف ۴۰ کیلوگرم در نظر گرفته شده است. در صورتیکه مشخصات کالاها (مثل تنوع رنگ، سایز و بستهبندی تجاری) به نحوی باشد که نشاندهنده مصرف تجاری تلقی شود، حتی زیر این سقف نیز مشمول ضوابط و مجازاتهای این دستورالعمل خواهد بود.
در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، اجرای این ضوابط به سامانههایی موکول شده است که توسط دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد طراحی میشود. تا زمان راهاندازی این سامانهها، اجرای مقررات باید از طریق سامانههای جامع تجارت، انبار و حملونقل صورت گیرد.
همچنین، کلیه اطلاعات مربوط به این سامانههای اختصاصی باید بهصورت برخط به سامانههای ملی متصل و منتقل شود. فروش کالاهای مشمول از طریق فضای مجازی نیز مشمول تمام ضوابط و الزامات این مصوبه خواهد بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
عراقچی: میلیگرم به میلیگرم از اورانیوم غنی شده در ایران تحت نظارت کامل و مستمر آژانس بین المللی انرژی اتمی است
-
ترکیب تیم فنی آمریکا برای مذاکره غیرمستقیم با ایران اعلام شد
-
اثر مذاکرات ایران و آمریکا بر سفره مردم
-
وام خرید خودرو مشمولان خود را شناخت / این افراد می توانند وام قرض الحسنه بگیرند
-
چهار محور کلیدی؛ برادر بن سلمان حامل چه پیامی برای تهران بود؟/ خیز ریاض برای میزبانی مذاکرات غیررسمی؟
-
فرصت ایران برای صنعت هستهای آمریکا
-
ادعای مشاور امنیت ملی ترامپ: توافق جدید بند غروب ندارد
-
پشت پرده تعویق مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط افشا شد
-
تا 40 روز دیگر روغن در بازار هست