فاکتور تجهیزات کامپیوتری دلاری شد
اکوایران: نوسانات ارزی بازارهای تجهیزات کامپیوتری و برخی دیگر از بازارها را بینصیب نگذاشته، به صورتی که برخی فروشندگان فاکتورها را برحسب دلار و یورو صادر میکنند. آیا این اتفاق قانونی است؟
به گزارش اکوایران؛ بررسیهای میدانی از فروشندگان تجهیزات کامپیوتری و فناوری اطلاعات نشان میدهد که با نوسانات ارزی و نبود ثبات اقتصادی در کشور، وضعیت بازار این صنف روز به روز به وخیمتر میشود.
این اتفاق در حالی رخ میدهد که وضعیت فروش صنف تجهیزات یارانهای تا سه چهار ماه گذشته بسیار ناچیز بود و اکنون این وضعیت بدتر شده است. فروشندگان کالاهایی که این روزها به کالاهای لوکس تبدیل شدند با خطر ورشکستگی روبرو هستند و این در حالیست که افق روشنی نیز از آینده ندارند.
برخی از فروشندگان در روزهایی که بازار ارز با نوسان همراه است از فروش کالاهای خود صرف نظر میکنند یا متممهایی به قرارداد خود با مشتریان اضافه میکنند.
در این شرایط پیشفاکتورهای مربوط به صنف تجهیزات کامپیوتری و برخی دیگر از اصناف که کالاهای وارداتی دارند حتی دیگر 24 ساعت هم اعتبار ندارند و اعتبار آنها به چند دقیقه کاهش یافته است.
برخی فروشندگان نیز برای خریداران فاکتورهای ارزی صادر میکنند که قیمت در آنها به جای ریال بر مبنای دلار یا یورو نوشته شده است.
قبلا نیز پیشفاکتورهایی که در برخی اصناف صادر میشد معادل دلاری و براساس ریال بود که 24 ساعت اعتبار داشت. اما از اواخر ماه مهر به بعد در برخی حوزهها مانند سیستم اطفای حریق، تجهیزات کامپیوتری و فناوری اطلاعات فاکتور کاملا ارزی شده است و مشتریان مجبور هستند فاکتور ارزی دریافت کنند و در هنگام تحویل نیز فروشنده قیمت را براساس دلار لحظه ای تبدیل به ریال میکند.
این اتفاقها در حالی روی میدهد که به گفته نماینده اردیبل در مجلس، ارزش پول ملی به دلیل وضعیت بازار ارز تنها در دو هفته گذشته بیش از 33 درصد کاهش یافته است.
محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه صنف فناوران یارانه تهران در این باره به اکوایران گفته است، صدور پیشفاکتورهای 24 ساعته به علت نوسانات ارزی در تمام اصناف عرف است و این اتفاق را کتمان نمیکنم که در برخی از مراکز فروش بنا به خواست مشتری کالاهای فروخته شده را براساس نرخ دلار محاسبه و میفروشند.
به گفته رئیس اتحادیه صنف فناوران یارانه تهران، اگر فروشندهای در این صنف پیشفاکتور یا فاکتور دلاری داده تخلف کرده و خریدار باید این تخلف را به اتحادیه اطلاع دهد زیرا واحد پولی رایج کشور ریال است.
فرجی تهرانی تاکید کرده که صدور فاکتور با واحد دلار و یورو تخلف است و حتی برای شرکتهایی که به صورت عمده خرید میکنند نیز توجیه ندارد و فروشنده حق ندارد پیش فاکتور یا فاکتور دلاری به مشتری دهد.
با وجود تخلف بودن صدور فاکتورهای ارزی، برخی فروشندگان در ماههای اخیر فاکتورهای خود را براساس دلار و یورو صادر میکنند تا با وجود نوسانات ارزی متضرر نشوند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق