مریم رضایی، دانشجوی ایرانی مقطع دکترای بینگهمتون آمریکا، به همراه پروفسور سئوکهون چوی

به گزارش اکوایران، مردم به‌طور متوسط حدود 90 درصد از زمان خود را در فضای بسته سپری می‌کنند و هوایی که در محل کار، مدرسه یا خانه تنفس می‌کنیم، بر سلامت و رفاه کلی ما تأثیر می‌گذارد.

به نوشته وب‌سایت دانشگاه بینگهمتون، با این حال، بیشتر سیستم‌های تصفیه هوا گران، سنگین و نیازمند تمیزکاری یا تعویض مکرر فیلتر برای عملکرد بهینه هستند. مریم رضایی، دانشجوی ایرانی مقطع دکترای دانشگاه بینگهمتون آمریکا، به همراه استاد خود پروفسور سئوکهون چوی، در حال استفاده مجدد از تحقیقاتشان درباره بیوباتری‌های باکتریایی برای ایده‌ای جدید در مورد گیاهان مصنوعی هستند که می‌توانند از دی‌اکسید کربن تغذیه و اکسیژن آزاد کنند و حتی به تولید کمی انرژی بپردازند.

این گیاهان مصنوعی از نور داخل ساختمان برای انجام فتوسنتز استفاده می‌کنند و به کاهش 90 درصدی سطح دی‌اکسید کربن در داخل منزل دست می‌یابند که بسیار بیشتر از کاهش 10 درصدی دی‌ اکسید کربن با گیاهان طبیعی است.

آن‌ها نتایج خود را در مقاله‌ای که به‌تازگی توسط مجله «سیستم‌های پایدار پیشرفته» منتشر شده است، شرح داده‌اند.

چوی، استاد دانشکده مهندسی و علوم کاربردی توماس جی. واتسون در دپارتمان مهندسی برق و کامپیوتر، گفت: «به‌خصوص پس از تجربه کووید-19، ما از اهمیت کیفیت هوای داخل ساختمان آگاه هستیم. بسیاری از منابع می‌توانند مواد بسیار سمی تولید کنند، مانند مواد ساختمانی و فرش‌ها. ما دی‌اکسید کربن را در فضای بسته تنفس می‌کنیم و این سطوح دی‌اکسید کربن را بالا می‌برد. همچنین، خطراتی از طریق پخت و پز و نفوذ آلودگی از فضای بیرون وجود دارد.»

عکس اصلی 2

گیاه مصنوعی توسعه‌داده شده توسط مریم رضایی و استاد او

در ابتدا، پروفسور چوی و مریم رضایی با استفاده از پنج سلول خورشیدی زیستی و باکتری‌های فتوسنتزی، یک برگ مصنوعی ایجاد کردند، سپس دریافتند که این مفهوم کاربردهای وسیع‌تری دارد. آن‌ها اولین گیاه را با پنج برگ ساختند و سپس میزان جذب دی‌اکسید کربن و قابلیت تولید اکسیژن آن را آزمایش کردند.

اگرچه تولید انرژی در حدود 140 میکرووات یک مزیت ثانویه است، چوی امیدوار است که این فناوری را بهبود بخشد تا حداقل خروجی بیش از 1 میلی‌وات را به دست آورد. او همچنین می‌خواهد سیستم ذخیره‌سازی انرژی، مانند باتری‌های لیتیوم-یونی یا ابرخازن‌ها را در این سیستم ادغام کند.

او گفت: «می‌خواهم از این برق برای شارژ یک تلفن همراه یا کاربردهای عملی دیگر استفاده کنم.»

پروفسور چوی افزود: «با برخی تغییرات، این گیاهان مصنوعی می‌توانند بخشی از هر خانه‌ای باشند. مزایای این ایده به وضوح قابل مشاهده است.»