رونمایی ناسا از هلیکوپتر جدید مریخ؛ رازهای سیاره سرخ فاش میشود؟
اکوایران: ناسا از وسیله هوایی نسل بعدی خود برای مریخ با نام «مارس چاپِر» رونمایی کرده است. این طراحی جدید که تقریبا به اندازه یک خودروی شاسی بلند است، دارای شش روتور با شش پره در هر روتور است و توانایی بلند کردن بارهای سنگینتری را دارد.
به گزارش اکوایران، بالگرد «نبوغ» ناسا در آوریل 2021 به نخستین هواگردی تبدیل شد که در سیارهای دیگر پرواز کرد. نبوغ که در ابتدا بهعنوان یک آزمایش فناوری همراه با مریخنورد استقامت به مریخ برده شده بود، در پایان مأموریتهای خود 60 پرواز موفق انجام داد و زمینهای ناشناخته را بررسی و مناطق مورد علاقه برای مطالعه بیشتر را شناسایی کرد.
به نوشته ساینس الرت، اتمسفر رقیق مریخ که کمتر از 1 درصد چگالی اتمسفر زمین است، چالشهای منحصر به فردی ایجاد میکند. برای ایجاد نیروی کافی برای بلند شدن، پرههای بالگرد نبوغ باید بسیار سریعتر کار میکردند. همچنین این هلیکوپتر باید با خطراتی مانند گرد و غبار مریخ که میتوانست به سازوکارهای ظریف آن آسیب برساند، مقابله میکرد. با وجود این چالشها، موفقیت نبوغ، امکان اکتشاف هوایی در جهانهای بیگانه را اثبات کرد.
با بهرهگیری از دستاوردهای این بالگرد، ناسا از وسیله هوایی نسل بعدی خود برای مریخ با نام «مارس چاپِر» رونمایی کرده است. این طراحی جدید که تقریبا به اندازه یک خودروی شاسی بلند است، دارای شش روتور با شش پره در هر روتور است و توانایی بلند کردن بارهای سنگینتری را دارد. این وسیله میتواند باری به وزن 5 کیلوگرم را تا مسافت 3 کیلومتر حمل و از مأموریتهای علمی پیشرفته پشتیبانی کند.
مارس چاپر برای انجام وظایفی فراتر از شناسایی طراحی شده است، از جمله نقشهبرداری، تصویربرداری و تحلیل. این قابلیتها باعث بهبود اکتشافات رباتیک و انسانی در مریخ میشود و به مناطقی دسترسی پیدا میکند که برای کاوشگرها غیرقابل دسترس هستند. این طراحی جدید یک گام بزرگ بهسوی پیشرفت در اکتشافات سیارهای به شمار میرود.
طراحی بالگرد جدید ناسا برای مأموریت مریخ
مارس چاپر با ظرفیت بار بیشتر و طراحی پیشرفته خود وعده میدهد که انقلابی در اکتشافات نهتنها در مریخ بلکه در سایر جهانهایی با اتمسفر مناسب ایجاد کند و دامنه تحقیقات فرازمینی را بهطور چشمگیری گسترش دهد.
پایان ماجراجوییهای نبوغ در مریخ
بالگرد نبوغ در مأموریت هفتاد و دوم خود در تاریخ 18 ژانویه (28 دی) بر فراز دهانه جیزِرو مریخ، سقوط کرد. اگر مدت زمان حضور این هواگرد در سیاره سرخ را در نظر بگیریم، سن نبوغ به سه سال میرسید.
این هلیکوپتر که یک پهپاد جعبهای شکل با یک جفت تیغه فیبر کربنی به طول 1/2 متر بود، یک پیشگام مأموریتهای بین سیارهای محسوب میشود. آژانس فضایی آمریکا (ناسا) این بالگرد را ساخت تا مشخص شود آیا یک هواگرد میتواند در اتمسفر سیارات دیگر به پرواز درآید یا خیر. نبوغ به همراه مریخنورد استقامت ناسا در مریخ حضور داشت و هر دوی آنها در فوریه 2021 در سطح سیاره سرخ فرود آمدند و به مطالعه دهانه جیزرو پرداختند.
«لوری گلیز» - رئیس بخش علوم سیارهای ناسا در واشنگتن دی سی - میگوید: «نبوغ با معرفی این بعد جدید از اکتشاف هوایی، الگوی مطالعه ما در سیارات را کاملا متحول کرد.»
در ابتدا این انتظار وجود داشت که بالگرد نبوغ تنها پنچ پرواز انجام دهد و نهایاتا یک ماه بتواند در شرایط مریخ دوام بیاورد. اما این هواگرد تا پایان فعالیتش توانست 17 کیلومتر در سطح مریخ پرواز کند و از سال 2021 تا 2024، حدود 129 دقیقه پرواز داشت.
این هواگرد ناسا در مأموریت پایانی خود، با یک حادثه مرگبار مواجه شد و آژانس فضایی آمریکا در 25 ژانویه اعلام کرد که احتمالا پرههای نبوغ به زمین برخورد کرده است. در تصویری که این هواگرد پس از برخورد با زمین گرفته، سایه یکی از این پرهها دیده میشود و ناسا احتمال میدهد که احتمالا یکچهارم از این پره شکسته است. نبوغ هنوز میتواند با زمین ارتباط برقرار کند - دستکم در حال حاضر - اما دیگر قادر به پرواز نیست.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ترکیب خطرناک ترامپ برای منطقه/ کار را تمام کن؛ فصلی هولناک در تاریخ جهان آغاز میشود؟
-
سامانه دوم آبرسانی اصفهان در تابستان ۱۴۰۴ افتتاح میشود
-
توقف مراودات تجاری ایران و ترکیه در سایه تحولات سوریه
-
پای ایران به بازار افغانستان دوباره باز شد
-
پوستاندازی شتابان سعودی؛ مدرنیته به روش بنسلمان
-
حجاب را به مناظره بگذارید
-
هزینه دلاری ایمن سازی ساختمان های پایتخت
-
رؤیای ارز پاشی برای واردات خودرو
-
کمپین قتلهای مخفیانه؛ چگونه دو همسایه سایهوار دشمنان را حذف میکنند؟